Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Güneş, TBMM Genel Kurulunda gündem dışı bir konuşma yaparak Karabük’ün il oluşunun 24. yılını kutladı.

AK Parti Karabük Milletvekili

AK Parti Karabük Milletvekili Niyazi Güneş, TBMM Genel Kurulunda gündem dışı bir konuşma yaparak Karabük’ün il oluşunun 24. yılını kutladı.

Karabük’ün, Cumhuriyetin ilk yıllarındaki ağır sanayi hamlelerinin birisi olan Demir Çelik fabrikalarının kuruluşu ile doğmuş ve gelişmiş bir cumhuriyet şehri olduğunu anlatan Güneş, “3 Nisan 1937 yılında Demirçelik Fabrikaları’nın temeli atıldığında Safranbolu’ya bağlı, 13 haneli bir köyden ibaret olan Karabük, Demirçelik Fabrikaları’nın gelişmesi, büyümesi ve ülke ekonomisine katkısının yükselmesiyle birlikte il olma yolunda hızlı bir ilerleme kaydetmiştir. 6 Haziran 1995 tarihinde 13 Haneli bir köyden bugün 250 bin nüfusa ulaşan Karabük; Safranbolu, Yenice, Eskipazar, Ovacık ve Eflani ilçelerini bünyesine alarak ülkemizin 78. ili olmuştur. Karabük, ülkemizde, şehirleşme ve sanayileşmenin birlikte kurulduğu nadir şehirlerden birisidir. İlk Türk Demiri 10 Eylül 1939’da Demirçelik Fabrikalarında Fatma isimli yüksek fırında üretilmiştir. Demirçelik Fabrikaları uzun yıllar boyunca ülkemizdeki endüstriyel atılımlara öncülük etmiş, Türk sanayisinin öncüsü ve okulu olmuştur. Öyle ki, adını tarih kitaplarına “Fabrikalar Kuran Fabrika” olarak yazdırmış, ülkemizin sanayisine, yurdun dört bir yanına unutulmaz eserler kazandırmıştır.” ifadelerini kullandı.

Konuşmasının devamında Karabük’te bulunan tarihi ve doğal güzelliklere dikkat çeken Güneş; “Karabük ilimiz, her bölgeden insanımızın bir arada yaşama tecrübesinin en güzel şekilde sergilendiği bir şehirdir. Türkiye’nin dört bir yanından gelen farklı kültürdeki insanlar, Karabük’e has, ortak bir yaşam kültürü meydana getirerek bir arada yaşama insicamı oluşturmuşlardır. Ülkemizin her bölgesinde Karabük’ün ve Karabüklü ağır sanayi işçisinin alın teri ve emeği vardır. Kısacası Türkiye’nin harcında Karabük’ün demiri ve çeliği bulunmaktadır. Karabük dendiğinde her ne kadar akla ilk gelen demir çelik olsa da, bugün, Karabük, tarihî ve kültürel değerleri, eğitim alanındaki başarıları ve sahip olduğu doğal güzellikleriyle ülkemizin önemli köşelerinden birisidir. Dünya Miras Kenti Safranbolu geleneği temsil etmektedir. Her yıl ağırladığı milyonun üzerindeki misafiriyle önemli bir turizm merkezi durumundadır. 2007 yılında kurulan Karabük Üniversitemiz şehrimize ayrı bir nitelik kazandırmış, üretim şehrinin yanına 50 bini aşan öğrencisiyle ülkemizin tercih edilir üniversiteleri arasında yer almıştır. Yine doğal güzellikleriyle ve ormanlarıyla ülkemizin doğa turizminin ve orman endüstri ürünlerinin can damarı olan Yenice ilçemiz her geçen gün katma değerini yükseltmekte ve gelişimini sürdürmektedir. Karabük, Keltepe Kayak Merkezi, kültür yolu projesi ve doğa güzellikleriyle ülkemizin turizm hamlesine bundan sonra daha fazla katkı sağlayacaktır. Karabüklü hemşerilerimizin kurduğu sivil toplum kuruluşları, hemşerilerimiz arasında birlik ve beraberliği sağlamanın yanı sıra dayanışma kültürüne de katkı vermektedir.” dedi.

“Filyos Limanı Sadece Karabük’ü Değil Tüm Bölgeyi Denize Ulaştıracaktır”

Filyos Limanı’nın önemine de değinen Güneş konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Değerli milletvekilleri, ülkemiz ve bölgemiz için çok önemli bir proje olan Filyos Limanı’na değinmek isterim. Bu proje her ne kadar Zonguldak, Bartın ve Karabük’ü doğrudan ilgilendiriyor olsa da Filyos Limanı, Anadolu’nun kuzeyden dış dünyaya açılan önemli bir çıkış kapısıdır. 2020 yılında tamamlandığında 25 milyon ton kapasiteye sahip olacak Filyos Limanı, ülkemizin üç büyük limanından birisi haline gelecektir. 2016 yılı sonunda temelleri atılan Filyos Limanı’nın tamamlanması, sadece Karabük’ü değil tüm bölgeyi denize ulaştıracaktır. Bu sayede bölge sanayicimizin ihracat potansiyeli daha da artacaktır. Bu sebeple Karabük halkı olarak, Filyos Liman Projesi’nden beklentimiz büyüktür. Karabük’ün yıllara sari, ticari ve sanayi kültürüyle Filyos Liman Projesi’ne verebileceği katkı, oluşacak kurullarda yer alma beklentisi en büyük arzumuzdur. Sayın Milletvekilleri, sözlerime son verirken Karabük’ün kuruluşunda 1937 yılında ilk harcın konmasındaki Kurucu İradeyi, Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere şükranla, minnetle ve rahmetle anıyorum. 90’lı ve 2000’li yılların başında içine düştüğü finansal sıkıntılar nedeniyle 2. Kez kapanmanın eşiğine gelen Kardemir özellikle 2002 yılından sonra AK Parti’nin tek başına iktidara gelmesi ve siyasi istikrarın görünmesi bu zorlu sürecin atlatılması için fırsat olmuş yeniden atılıma geçmiş ve üretim kapasitelerini artırarak teknolojisini yenilemiştir. O dönemde Başbakanımız olan Sayın Cumhurbaşkanımız ve bölge milletvekillerimize Karabük halkı adına ayrıca şükranlarımı sunuyorum. Bir kürek harçla hayat bulan bu müessese bugün ülkemiz için gurur kaynağıdır. Ayrıca 1995 yılında Karabük’ün il olmasında katkı sunan o günkü siyasi iradeye, bugüne kadar Karabük’te görev yapan tüm mülki ve idari kademede görev yapan, idarecilerimize ve yöneticilerimize ve her şeyden önemlisi tüm zor dönemlerde hiçbir zaman desteğini esirgemeyen Karabük halkına buradan şükranlarımı arz ediyorum.”

Web Tasarım & SEO: Best4SEO