KADEM KARABÜK’TE FARKLI

Liderlik ve Etkin Yönetim Konferansı Düzenlendi     Kadın ve Demokrasi Derneği ( KADEM )’in düzenlediği,  Turizm Eski Bakanı Güldal Akşit tarafından verilen Liderlik ve Etkin Yönetim Konferansı 100 Yıl Kültür Merkezinde yoğun katılımla gerçekleşti.   Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy; İl Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Uzun, İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim […]

Liderlik ve Etkin Yönetim Konferansı Düzenlendi

 

????????????????????????????????????

 

Kadın ve Demokrasi Derneği ( KADEM )’in düzenlediği,  Turizm Eski Bakanı Güldal Akşit tarafından verilen Liderlik ve Etkin Yönetim Konferansı 100 Yıl Kültür Merkezinde yoğun katılımla gerçekleşti.

 

Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy; İl Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Uzun, İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Şahin, KADEM İl Başkanı Hatice Bilici, KADEM Üyeleri ve çok sayıda bayanın katıldığı konferansta açılış konuşmasını Hatice Bilici yaptı.

????????????????????????????????????

Hatice Bilici Yaptığı konuşmada şunları söyledi; “ insanlık tarihinde duruşları, vasıfları ve toplumsal hayatları ile iz bırakan pek çok kadın vardır. Medeniyetler, şehirler kadın ve erkekle doğmuş ve hayat onlarla devam etmiştir. Ancak şu bir gerçek ki kadının aklında yer bulmamış, yüreğine değmemiş hiçbir olay ve gelişme tarihte kendine ne yer bulmuş nede iz bırakabilmiştir. Kadın ve Demokrasi Derneği olarak misyonumuz, kadının sosyal, kültürel, ekonomik ve siyasal alanda bilinçlendirmek ayrıca kadını kadının aile içi ve sosyal yönlerinin belirlenmesi adına kadın hakları ve fırsat eşitliği alanında toplumda ortak bir bilinç oluşmasını sağlamaktır. Ben bu vesile ile Sayın Bakanımıza engin tecrübelerini bizlerle paylaşma lütfunda bulundukları için teşekkür ediyor yeniden hoş geldiniz diyorum” dedi.

Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy ise; “ kadınlarımız ile ilgili çalışmalar yapan bir derneğin KADEM’in yine önemli bir etkinliğindeyiz. Kadınlarımızın biraz daha ön plana geçmeleri bizim olduğumuz noktalarda onların bulunarak konuşmalarını haklarını sonuna kadar savunmaları gerektiğini düşünüyorum. Bu hususta Safranbolu Belediyemiz olarak ta şu an itibari ile 4 müdürümüz bayan. Bununla birlikte peyzaj mimarlarımızın da hepsi bayan.

????????????????????????????????????

Dünya kadınlar Gününde de belirttiğimi gibi Dünya Miras Şehri olan Safranbolu’muzun peyzajından temizliğine kadar hepsinin bayan olması gerekmektedir. KADEM’i tüm çalışmalarında sonuna kadar destekliyorum. Safranbolu’muzda faaliyet göstermelerinden de son derece memnunum. İnşallah bu çalışmalar ile kadınlarımız hak ettikleri yerleri alacaklardır. Bizim diğer bir yarımız da kadınlarımız. Ama bir diğer yarımız da öylemi diye soruyorum. Topluma yön verme hususunda maalesef erkekler daha baskın. Bu da bazı noktalarda bu örf ve adetimiz şeklinde, dinimizi      n gereği diye anlatılmakta. Ancak ben bunun böyle olmadığını bilmekteyim. Örneğin Cenabı Hak emrederken ey inananlar buyuruyor. Yani ey erkekler ya da ey bayanlar demiyor. İnananlar diyor. Ben de kadınlarımızın paylaşmış oldukları vazifelerin daha fazla olduğuna inanıyor, misafirimiz olan Bakan Hanımefendiye de vazifeyi ilk aldığı günden itibaren hiç ara vermeksizin, parti içerisinde, Bakanlık içerisinde sürdürdüğü için teşekkür ediyor, bundan sonraki ömründe de İnşallah kadınlarımız ile ilgili konuları yüksek sesle konuşmasını arzu ediyor tüm kadınlarımıza saygılar sunuyorum” dedi.

AK Parti Siyasi Erdem ve Etik Kurulu Üyesi Akşit ise,”Şiddet gösteren, yaşanan bir ailede yetişen çocuk da iki gün sonra şiddet gösteren bir ferde dönüşebiliyor” dedi

Güldal Akşit, Karabük Kültür Merkezinde Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Karabük Temsilciliği tarafından düzenlenen “Liderlik ve Etkin Yöneticilik” seminerinde yaptığı konuşmada, bir kadın olarak siyasete nasıl atıldığını yaşadığı bazı olayları örnekler vererek katılımcılara bilgiler verdi.

Bakan olma sürecini ve AK Parti’nin ilk kadın bakanlığı dönemini de aktaran Akşit, kadınlar konusunda bakanlık yaptığı dönemde hayata geçirdiği projelerin altını çizdi. Kadının iş dünyasındaki yerine, sorunlarına ve başarılarına da değinen Akşit, işe alımlarda kadın ayrımcılığı konusunda yaptıkları çalışmaları dile getirdi.

Kadına uygulanan şiddete dikkati çeken Akşit, konuşmasına şöyle devam etti;  “Şiddet, sadece fiziksel değildir. Vurmak, kırmak dövmek değildir. Psikolojik, ekonomik şiddet. Bütün bunlar şiddetin türlerini oluşturuyor ve işin en kötü yanı şiddet öğrenilen bir şey oldu. Şiddet gösteren, yaşanan bir ailede yetişen çocuk da iki gün sonra şiddet gösteren bir ferde dönüşebiliyor. Bugün sadece Türkiye’nin değil dünyanın birçok ülkesinin halen çözemediği, aşamadığı bir sorun olmaya devam ediyor.”

Şiddet konusunun üzerine gide gide belirli bir yol alındığını vurgulayan Akşit, geçmişle kıyaslandığında bu güne gelindiğinde büyük aşamalar kaydedildiğini  ifade etti.

Şiddet konusunda basının özendirici davrandığını dile getiren Akşit, şöyle konuştu,

“Basın, şiddet olaylarını çok seviyor. Kim kimi dövmüş, kim kimin kafasını kırmış. Bir görüntü veriyor, kadını yerde sürüklüyor, ‘az sonra.’ Bende oturup bekliyorum’ ne gösterecek diye. ‘Bir yumruk atıyor gözü morarıyor, ‘az sonra.’ Özendirici olmamalı. Bundan haz duyanlar var. ‘Ya bak adam karısını kafasına vurdu televizyona da çıktı’ diyor. ‘Demek ki ben yaparsam bende çıkarım’ diyor. Bizde olayı bu tür anlayan bir kitle de var. Bunlar tabii normal insanlar değiller. Hasta ruhlu insanlar. Basının bu derece değer vermesi haber olarak, özendirici oluyor. Bunlara dikkat etmemiz gerekiyor.”

 

Karabük Emniyet Müdürü Serhat Tezsever, İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Şahin, Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, KADEM Karabük Temsilcisi Hatice Bilici ve vatandaşların katıldığı seminerde Akşit’e, günün anısına plaket ve eli işi hediyeler takdim ettiler

Exit mobile version