Bizim Karabük GÜNDEM’in
Sanal ve Kağıt gazetesi
var bu anlamda araştırma sonucu
önemli diye düşünüyorum…
Avrupalı bilim adamları, yapacak başka işleri olmadığından vakit doldurmak için “İnternet medyası ile kâğıda basılı gazetenin” arasında ki farkı ve topluma faydalarını araştırmak istemişler
Bu arada televizyon izleyicilerinde ki düşüş nedenleri içinde detaylı bir ödenek ayrılmış ancak AR-GE bölümüne ilgili dosya inmediği için açıklamayı sonra yapacaklarmış.
Olay bu ya ..! kağıda basılan gazetenin faydaları nelerdir konusunda bilimsel tartışmanın yapıldığı çalışma odasına eşek arısı girmiş…
Avrupalı bilim adamlarını rahatsız etmeye başlamış ki temizlik işlerinde görevli Avrupa’ya genç yaşta iltica etmiş Temel önünde duran bir gazeteyi önce ikiye, sonra dörde katlamış.Sonra yuvarlamış,Rulo yapmış…..
Kâğıt ruloyu sağ eline alıp uçup durmakta olan eşek arısını camın dışına ustaca bir manevra ile atmış.. Bu arada “bizim memlekette bunu sinekleri vurmak içinde kullanırlar” diye övünmüş…
Avrupalı bilim adamlarından konuyu kayıta alan hoca teybin düğmesine basarak “Kağıt gazete ile eşek arısı bertaraf etmek mümkün. Sanal gazete ile bunu yapamazsınız ” diyerek farkı ortaya koymaya çalışmış…
Temel bu sırada böbürlenerek mi anlatmış bilinmez, “ Hocam, bizim memlekette trafik kazası, yada faili meçhul ölümlerin de, ceset üzerine gazete örterler, sanal gazete ile bunu da yapamazsın” deyivermiş..
Ara vermeden eklemiş “ aslına bakarsanız basılı kağıt gazetenin okunduktan sonra birbirinden tamamen farklı yirmi bir faydası var” diye .
Temel; ” Okunmuş gazeteyi, İş yerinde simit yerken masa örtüsü kullanabiliyorsun, bakkaldan alınan alkollü içkiyi kamufle etmekte, kuş kafesine veya çöp kovasına altlık yapmakta, perdeler yıkanırken camları kapatmakta, araba paspası niyetine kullanmakta, kırılacak eşya sarmakta, badana yapılırken yerleri kapatmakta, baca temizlemede, tırnak keserken altlık yapmada, uçurtmada, soba tutuştururken veya mangal yaparken, çekirdek külahı yapmakta, tribünde altına minder yapmakta, evde üzerine not almakta, şapka yapmakta, serinlemek için yelpaze yapmakta kullanırsın mesela…” diye faydalarını bir bir anlatmış da…
“Bunu bilgisayar üzerinden hava atan sanal gazetelerle yapamazsın.”diyerek de bilimsel katkı sunmaya devam etmiş…
Avrupalı bilim adamları bir memnun bir memnun olmuşlar ki.. Araştırmaya katkı sunan Temel’e teşekkür bir yanda “Bilimsel verilere katkı sunmaktan” bir de ödül vermişler…
Sonuç; Okur; Sanal Gazeteyi de Kağıt Gazeteyi
de Okur, Kağıt gazeteyi kullanır..Bu fark Sanal
Gazetenin daha çok çalışması gereğini doğurur..!