KARABÜK 100.YIL’DA KALDIRIMLARIN İŞGALİ VATANDAŞI ÇILEDEN ÇIKARDI;

Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde kafe ve oyun salonlarının kaldırımları işgal etmesi, yayaları ve özellikle kadınları rahatsız ediyor. Vatandaşlar çözüm bekliyor.

“YÜRÜYECEK YER KALMADI!”

Karabük’ün 100. Yıl Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar, kaldırımların işgal edilmesinden dolayı büyük rahatsızlık duyuyor. Özellikle bazı oyun salonları ve kafelerin akşama doğru kaldırımlara masa ve sandalye koyarak yayaların geçişini engellemesi, mahalle sakinlerinin tepkisine neden oluyor.

KALDIRIMLARDA YÜRÜMEK NEREDEYSE İMKANSIZ

Bir mahalle sakini Karabük Gündem Whatsaap hattından,  durumu şöyle anlatıyor: “Zaten dar olan kaldırımlarımız, şimdi de işyerlerinin masa ve sandalyeleriyle doldu. Çocuk arabasıyla geçmek imkansız hale geldi. Yaşlılar ve engelliler için de büyük zorluk yaşanıyor. Özellikle akşam saatlerinde yürüyüş yapmak zorlaşıyor.”

KADINLAR VE ÖĞRENCİLER ENDİŞELİ

Kaldırımların işgali, özellikle kadınlar ve öğrenciler için rahatsız edici bir durum yarattığı belirtilirken,  Kadın öğrenciler, “Kaldırıma sandalye kurup oturan kalabalığın arasından geçmek zorunda kalıyoruz. Bazen rahatsız edici bakışlara maruz kalıyoruz. Bu durum bizi tedirgin ve rahatsız ediyor,” şeklinde ifadelerde bulunuyor.

YETKİLİLERE ÇAĞRI

Mahalle sakinleri, bu sorunu birkaç kez belediyenin WhatsApp hattından bildirdiklerini, ancak henüz bir çözüm üretilmediğini belirtiyor. Mahalle sakinleri, “Belediyemizden bu konuya el atmasını bekliyoruz. Kaldırımlar yayalar içindir, işletmeler için değil, ayrıca kaldırımlar, yayaların kullanımına uygun hale getirilmeli,” diyerek yetkilileri göreve çağırıyor.

 

Kabahatler Kanununun 38. maddesinde yer alan ifadeler ise şöyledir:

(1) Yetkili makamların açık ve yazılı izni olmaksızın meydan, cadde, sokak veya yayaların geçtiği kaldırımları işgal eden veya buralarda mal satışa arz eden kişiye, belediye zabıta görevlileri tarafından elli Türk Lirası idari para cezası verilir.

(2) Yetkili makamların açık ve yazılı izni olmaksızın meydan, cadde, sokak veya yayaların geçtiği kaldırımlar üzerine inşaat malzemesi yığan kişiye, belediye zabıta görevlileri tarafından yüz Türk Lirasından beş yüz Türk Lirasına kadar idari para cezası verilir.

 

Exit mobile version