Karabük,VIII.Ticaret Şurasında …

Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı  Tuncay Özcan, Meclis Başkanı Timurçin Saylar ve TOBB Akdemik Danışmanı Yrd. Doç. Dr. İsmail Şahin VIII. Ticaret ve Sanayi Şurası’na katıldı. Başbakan  Ahmet Davutoğlu ve birçok Bakanın katıldığı Şura’da, Başkan Özcan Karabük’ün ekonomik sorunları ve ihtiyaçları hakkında bir sunum gerçekleştirdi.   Özcan  burada yaptığı konuşmada Turuzm,Ulaşım,Eskipazar OSB, gibi konularda […]

Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı  Tuncay Özcan, Meclis Başkanı Timurçin Saylar ve TOBB Akdemik Danışmanı Yrd. Doç. Dr. İsmail Şahin VIII. Ticaret ve Sanayi Şurası’na katıldı.


20281-4

Başbakan  Ahmet Davutoğlu ve birçok Bakanın katıldığı Şura’da, Başkan Özcan Karabük’ün ekonomik sorunları ve ihtiyaçları hakkında bir sunum gerçekleştirdi.

 

Özcan  burada yaptığı konuşmada Turuzm,Ulaşım,Eskipazar OSB, gibi konularda sunum yaptı.Başkan Özcan’ın konuşması sırasında Başbakan Davutoğlu ve Bakanların, Karabük ile ilgili sorunları dikkatlice dinleyip not aldığı belirtildi.

İşte TSO Başkanı Tuncay Özcan’ın Konuşması

TURİZM TEŞVİK PAKETİ

 Karabük; Eskipazar, Yenice, Eflani, Ovacık ve Safranbolu ilçeleri sayesinde ciddi bir turizm potansiyeline sahiptir. Tarihi ve doğal dokusuyla turistlerin ilgisini çeken Karabük’e yönelik tüm ili kapsayacak şekilde bir turizm teşvik programının hayata geçirilmesi 2023’te 50 milyon turisti hedefleyen Türkiye’ye ciddi katkı yapması düşünülmektedir. Safranbolu merkez olmak üzere, Eskipazar, Yenice, Ovacık ve Eflani ilçelerini bir bütün olarak kapsayan ortak turizm projelerinin yapılması, hem Karabük’e gelen hem de Karabük’te konaklayan turist sayısında önemli bir artışa neden olacaktır.

8_sura

ULAŞIM İMKANLARININ ARTIRILMASI

Ankara, Çankırı, Bolu, Kastamonu, Bartın ve Zonguldak illerinin kesişme noktası olan Karabük’ün ulaşım bağlantılarının etkin bir şekilde yapılması kentin hem turizm hem de lojistik altyapısını güçlendirecektir. Diğer taraftan bir sanayi kenti olan Karabük’ün çevre illerle ulaşım süresini kısaltan yolların yapımıyla şehrin Pazar hinterlandı daha da büyüyecektir. Önemli bir diğer konu ise havayolu projesidir. Karabük Üniversitesi bünyesinde açılan Sivil Havacılık Yüksek Okulu Karabük’te sivil havacılığın gelişmesine yetişmiş insan gücü bakımından katkı sağlayacağı muhtemeldir. Bu noktada Karabük’te yapılacak bir havaalanı ilin turizm ve sanayi yönünden ulusal ve uluslar arası pazarlanmasına rekabetçi bir katkı sağlayacaktır. Gerek karayolu ve demiryolu gerekse de havayolu altyapısıyla desteklenen bir Karabük’ün rekabetçi yapısının güçleneceği ortadadır. Kuşkusuz, yeterli ulaşım imkanlarından yoksun bir ilden sosyal, kültürel ve iktisadi bir gelişme beklenemez.

ESKİPAZAR METAL VE METAL ÜRÜNLERİ

İHTİSAS ORGANİZE SANAYİ BÖLGE

KURULMASI

Karabük’ün sanayisi demir-çelik sektörüne endekslenmiş durumdadır. İhracatının tamamına yakın kısmı bu sektörün temsilcileri tarafından yapılmaktadır. İhracatın daha üst seviyelere taşınabilmesi için katma değeri yüksek ürünlere öncelik verilmelidir. Bu nedenle bir sanayi kenti Karabük için en acil ihtiyaç; dış pazarlara açılabilen, rekabet yaratabilen ve sektöre yeni ürünler kazandırabilen organize olmuş bir sanayi bölgesidir. Karabük’ün Eskipazar ilçesinde kurulması planlanan organize sanayi bölgesi bu ihtiyacı ortadan kaldıracaktır. Karadeniz Otoyolu proje alanında yer alan “Eskipazar Sanayi Bölgesi” Bartın Limanı’na 138 km, proje halindeki Filyos Limanı’na 100 km, Ankara-İstanbul Otoyolu’na 30 km mesafede yer almaktadır. Görüldüğü üzere, “Eskipazar Sanayi Bölgesi” ulusal ve uluslar arası pazarlara açılabilecek ulaşım imkanlarına sahiptir. Üniversite-Sanayi işbirliğinin etkin olarak kurulmasıyla; nitelikli işgücü istihdamı, Ar-Ge ve inovasyon gibi temel sorunlar da aşılmış olacaktır.

Exit mobile version