KBÜ Demir Çelik Kampüsü “Turuncu Bayrak” sahibi oldu

Yükseköğretim kurumlarındaki engelli bireylerin mekânlara, eğitsel imkânlara ve sosyo-kültürel faaliyetlere erişimleri konusunda farkındalık yaratmak ve iyi uygulamaları yaygınlaştırmak amacıyla düzenlenen “2021 Yılı Engelsiz Üniversite Ödülleri Töreni” Kovid-19 salgını dolayısıyla video konferans yöntemi ile gerçekleştirildi. Karabük Üniversitesi Demir Çelik Kampüsü Mekânda Erişilebilirlik alanında Turuncu Bayrak sahibi oldu. Yükseköğretim Kurulu tarafından Engelsiz Erişim ve Engelsiz Eğitim başlıkları […]

Yükseköğretim kurumlarındaki engelli bireylerin mekânlara, eğitsel imkânlara ve sosyo-kültürel faaliyetlere erişimleri konusunda farkındalık yaratmak ve iyi uygulamaları yaygınlaştırmak amacıyla düzenlenen “2021 Yılı Engelsiz Üniversite Ödülleri Töreni” Kovid-19 salgını dolayısıyla video konferans yöntemi ile gerçekleştirildi.

Karabük Üniversitesi Demir Çelik Kampüsü Mekânda Erişilebilirlik alanında Turuncu Bayrak sahibi oldu.

Yükseköğretim Kurulu tarafından Engelsiz Erişim ve Engelsiz Eğitim başlıkları altında engelli öğrencilerin eğitim imkanlarına ve sosyo-kültürel faaliyetlere erişimleri konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla yükseköğretim kurumlarını teşvik edici birçok yeni çalışmalar yapıldı. Bu kapsamda katılımcı üniversitelerin başvurularının değerlendirilmesi neticesinde ödülleri almaya hak kazananların açıklandığı 2021 Engelsiz Üniversite Ödülleri Töreni’ne Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, YÖK Başkanı Yekta Saraç’ın yanı sıra YÖK Yürütme Kurulu Üyeleri, üniversite rektörleri, engelli öğrenci birimi sorumluları, YÖK Engelli Öğrenci Çalışma Grubu Üyeleri ile ödül başvurularının değerlendirilmesinde görev yapan panelistler Covid-19 pandemisi nedeniyle video konferans yöntemi ile katıldılar.

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat’ta programa online olarak katıldı.

2021 Engelsiz Üniversite Ödülleri Töreni’nde konuşan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, “Üniversitelerimiz, farklı engel guruplarından oluşan yaklaşık 50 bin öğrencimize ev sahipliği yaparak toplumsal adaleti güçlendiriyor, eğitim fırsatlarından eşit ve adil bir şekilde yararlanmalarını sağlıyor. Yükseköğretim Kurulu’muzun, 2018 yılında başlattığı, 41 üniversiteye Engelsiz Program Nişanı vermesini, bu sayının geçen yıl 116’ya yükselmesini takdirle karşıladığımı ifade etmek isterim. 2023 hedefleri doğrultusunda inşallah bu nişanı almayan üniversitemizin kalmayacağına yürekten inanıyorum” ifadelerini kullandı.

YÖK olarak en büyük hedeflerinden birinin yükseköğretime girerken ve okurken tüm engelleri ortadan kaldırmak olduğunun altını çizen YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, şunları kaydetti: “Bugün itibari ile YÖKSİS verilerine göre farklı engel düzeylerindeki öğrencilerin sayısı 50 binin üzerindedir. Bu rakamların çok üstünde engelli öğrencimizin olduğunu ve maalesef bu durumlarını resmi makamlara bildirmediklerini de biliyoruz. Engelleri kaldırabilmek için yükseköğretim sistemimizdeki engelli öğrenci sayısını ve engel durumlarını bilmek, buna göre önlemler almak, bu öğrencilerimize ulaşmak üniversitelerimizin önemli görevlerindendir. Tüm öğrencilerimizin yükseköğretime erişimini önemsiyor, engelli öğrencilere engelsiz bir eğitim öğretim ortamı sunmak, sosyal ve kültürel faaliyetlere daha fazla katılımlarını sağlamak için teşvik edici çalışmalar ve projeler geliştiriyoruz.” Öte yandan Engelsiz Üniversite Ödülleri için bu yıl 114 üniversiteden farklı kategorilerden 837 başvuru yapıldığını anımsatan Saraç, “Türk yükseköğretim sistemi özel öğrencilerimiz için her açıdan engelsiz eğitim ortamını sağlayacak ve kampüs yaşamına dahil edecektir. İnancımız bu yöndedir” açıklamasında bulundu.

Karabük Üniversitesi Demir Çelik Kampüsü Mekânda Erişilebilirlik alanında Turuncu Bayrak sahibi oldu.

Karabük Üniversitesi 2021 Yılı Engelsiz Üniversite Ödülleri Töreni’nde Demir Çelik Kampüsü ve çevresi binalarda yaptığı çalışmalarla Mekânda Erişilebilirlik (Turuncu Bayrak) sahibi oldu.

Fiziksel, görme, işitme ve kronik sağlık sorunlarına bağlı engeli bulunan Karabük Üniversiteli öğrenciler, Karabük Üniversitesinin kampüs ve çevresi ile uzaktan eğitim faaliyetlerinde yapılan çalışmalar sayesinde eğitimlerini engelsiz şekilde sürdürüyor. Üniversite de engelliler için bugüne kadar yapılan çalışmalarda; 900 metre hissedilebilir yüzey, yol güzergahı boyunca rampa ve geçiş, Braille alfabesi ile düzenlenmiş kapı isimlikleri görme engelli bireyler için yenilendi. Ayrıca yerleşkedeki bütün merdivenlere omurilik engellilerinin kullanımına uygun çift küpeşteli korkuluklar yapıldı. Çeşitli etkinliklerin düzenlendiği konferans salonlarına giriş ve sahne çıkışına da yatay asansörler konuldu. Engelli lavaboları, acil çıkış kapıları ve pek çok bölge sesli uyarı ve yönlendirmeler ile ulaşılabilir hale geldi.

Exit mobile version