KBÜ’de Yeni Bir Sanayi Ar-Ge Projesi Başladı

Karabük Üniversitesi Orman Fakültesi tarafından yürütülen “Antepfıstığı Anaç ve Çeşitlerinin Doku Kültürü Yöntemleri ile Üretilmesi ve Farklı Koşullarda Aşı Teknikleri Geliştirilerek Ticari Proseslerinin Belirlenmesi” isimli proje sayesinde antepfıstığının doku kültürü ile çoğaltımı sağlanacak.  Karabük Üniversitesi Orman Fakültesi ve Bademli Biyoteknoloji San. Tic. Ltd. Şti. iş birliğinde yapılan ve TÜBİTAK 1501 Sanayi Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı […]

Karabük Üniversitesi Orman Fakültesi tarafından yürütülen “Antepfıstığı Anaç ve Çeşitlerinin Doku Kültürü Yöntemleri ile Üretilmesi ve Farklı Koşullarda Aşı Teknikleri Geliştirilerek Ticari Proseslerinin Belirlenmesi” isimli proje sayesinde antepfıstığının doku kültürü ile çoğaltımı sağlanacak. 

Karabük Üniversitesi Orman Fakültesi ve Bademli Biyoteknoloji San. Tic. Ltd. Şti. iş birliğinde yapılan ve TÜBİTAK 1501 Sanayi Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı kapsamında desteklenen “Antepfıstığı Anaç ve Çeşitlerinin Doku Kültürü Yöntemleri ile Üretilmesi ve Farklı Koşullarda Aşı Teknikleri Geliştirilerek Ticari Proseslerinin Belirlenmesi” isimli proje hakkında çalışmalara başlandı. 

Proje kapsamında 15-17 Eylül 2020 tarihlerinde Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İzzet Açar, Dr. Öğr. Üyesi Kamil Sarpkaya ve Bademli Biyoteknoloji San. Tic. Ltd. Şti. teknik personeli Ecenur Korkmaz ile birlikte Siirt ve Gaziantep illerinden Pistacia khinjuk (Buttum) ve P. vera (Antepfıstığı) türlerinde çoğaltma materyali almak üzere ağaç seçimi yapıldı ve ilk materyal alımı yapılarak proje faaliyetleri gerçekleştirildi. 

Üç yıl sürecek proje ile antepfıstığının doku kültürü ile çoğaltımı ve farklı aşı tekniklerinin geliştirilmesi hedefleniyor. 

Exit mobile version