‘Kirli Hava 52 Bin Kişinin erken Ölümüne Neden Oldu’

Türkiye de ki iklim değişikliği alanında önemli raporlar kamuoyu ile paylaşıldı, farklı kurumlar küresel ısınma ile attığı/atacağı adımlar hakkında açıklamalar yaptı. Temiz Hava Hakkı Platformu’nun hazırladığı raporda “Hava Kirliliği ve Sağlık Etkileri: Kara Rapor”u dikkatleri çekti Rapora göre 81 ilin yarısından fazlası kirli hava soludu, kirli hava 52 bin kişinin erken ölümüne neden oldu. Bu […]

Türkiye de ki iklim değişikliği alanında önemli raporlar kamuoyu ile paylaşıldı, farklı kurumlar küresel ısınma ile attığı/atacağı adımlar hakkında açıklamalar yaptı.

Temiz Hava Hakkı Platformu’nun hazırladığı raporda “Hava Kirliliği ve Sağlık Etkileri: Kara Rapor”u dikkatleri çekti

Rapora göre 81 ilin yarısından fazlası kirli hava soludu, kirli hava 52 bin kişinin erken ölümüne neden oldu.

Bu rakam, Türkiye’de trafik kazalarında hayatını kaybedenlerin yedi katına denk.

Dünya Sağlık Örgütü‘nün verilerine göre ise Avrupa’da hava kirliliği en fazla olan 10 şehirden 8’i Türkiye’de.

Büyük şehirler arasında bir sıralama yapıldığındaysa İstanbul‘un havası en kötü metropol olduğu görülüyor.

Medya takip kuruluşu Ajans Press hava kirliliği konulu medya araştırması gerçekleştirdi.

Medya incelemesine göre yıl içerisinde hava kirliliğini konu alan 9 bin 755 yansıma tespit edildi. Basına yansıyan haberlerde dikkat çekici ayrıntıların ortaya çıktığı görüldü.

Medyada ön plana çıkan başlıklar arasında, dünyada her yıl 7 milyondan fazla insanın hava kirliliğine bağlı nedenlerden hayatını kaybettiği belirtildi.

Ancak medya incelemesine göre asıl öne çıkan konu Türkiye’deki şehirlerin hava kirliliği konusunda sınıfta kalmalarıydı.

Her ne kadar coğrafi olarak Avrupa kıtasında yer almasalar da, Türkiye bir bütün olarak sıralamaya dahil edildiğinde 8 Türk şehri kirlilik açısından ilk 10’da yer aldı. Bunlar Batman, Hakkari, Gaziantep, Siirt, Afyon, Karaman, Iğdır ve Isparta olarak belirtildi.

Exit mobile version