Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

KOSGEB’in Girişimcilik Kurslarına Dikkat

Kuruldan onay alan girişimciler

Kuruldan onay alan girişimciler 90 gün içinde işyerlerini kurarak destekten faydalanabiliyorlar.

Girişimcilik destek programı kapsamında, uygulamalı girişimcilik eğitimini tamamlayan sertifika almaya hak kazanmış girişimciler için artık işletme kurma şartı aranmıyor. Kuruldan onay alan girişimciler 90 gün içinde işyerlerini kurarak destekten faydalanabiliyorlar.

Girişimcilik sertifikası alarak iş hayatına atılmayı düşünen yeni girişimciler için 50.000’ i geri ödemesiz hibe, 100.000’ i geri ödemeli kredi şeklinde verilebilen bir destek fonu bulunmaktadır. Bu destekten faydalanabilmek için yeni mevzuata göre 32 saatlik uygulamalı girişimcilik eğitimini tamamlamanız gerekmektedir.

Özel KOSGEB Girişimcilik Kursları Yararlı mı?

Girişimcilik sertifikası almak için KOSGEB Hizmet Merkezleri ile KOSGEB’in işbirliği içinde bulunduğu kurum ve kuruluşlara başvurmanız gerekmektedir. Bunun yanında üniversiteler, belediyeler, odalar, vakıflar gibi kurum ve kuruluşlar da uygulamalı girişimcilik sertifikası eğitimi vermektedir. Ayrıca özel bazı kuruluş ve firmalarda bu anlamda eğitim veren yerlere müracaat ederseniz bu sertifikayı alabilirsiniz. Eski mevzuatta 72 saat olan ancak yeni düzenlemeyle (01.06.2016) 32 saate indirilen uygulamalı girişimcilik eğitimini bitirip aldığınız bu sertifika, bu destek yürürlükte kaldığı sürece geçerliliğini korumaktadır.

Girişimci İş Planı veya Projesi Nasıl Hazırlanır?

Bu “İş Planı’nın” veya Projenin nasıl yazılacağı her ne kadar eğitimlerde anlatılsa da birçok girişimci bu aşamada zorlanmakta ve desteği alamamaktadır. Yapılan istatistiğe göre, katılan 30 kursiyerden sadece 2’si verilen eğitim ile iş planı yazabilmektedir. İş Planını kurula bir kez sunma hakkınız vardır, minör hatalar varsa revizeye gönderilir ancak majör hatalar varsa proje reddedilir ve başka da proje sunma hakkınız olmaz. Bu nedenle profesyonel bir iş planı hazırlatmak sizi kesin sonuç almaya götürür. Artık yurtdışında olduğu gibi ülkemizde de bazı bankalar yazdırmış olduğunuz bu girişimci projelerini teminat olarak görüp size kredi verebiliyorlar. Bu avantajı da çok iyi değerlendirmek gerekir. Unutmamanız gereken başlıca şeyler vardır. Bunlar; girişimcilik desteği yalnızca girişimciler için geçerli olan bir programdır, bir işletmede bulunan iki ve ya daha fazla ortaklardan her birinin girişimcilik sertifikası olsa bile aynı işletmede sadece bir fon kullanılır, almış olduğunuz sertifikayı yalnızca bir defa kullanabilirsiniz.

Web Tasarım & SEO: Best4SEO