‘Neden Lösemi?’

Türk Kızılayı Gençliği Kulübü tarafından düzenlenen Ankara LÖSEV Halkla İlişkiler Sorumlusu Can Öney ve Karabük Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Hematoloji Uzmanı Doç. Dr. Mustafa Köroğlu’nun katılımlarıyla “Neden Lösemi?” farkındalık konferansı gerçekleştirildi. Fen Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen konferansa Üniversitemiz akademik, idari personeli ve öğrencilerimiz katıldı. İç Hastalıkları Kliniği, İç Hastalıkları ve Hematoloji Uzmanı Doç. Dr. […]

page

Türk Kızılayı Gençliği Kulübü tarafından düzenlenen Ankara LÖSEV Halkla İlişkiler Sorumlusu Can Öney ve Karabük Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Hematoloji Uzmanı Doç. Dr. Mustafa Köroğlu’nun katılımlarıyla “Neden Lösemi?” farkındalık konferansı gerçekleştirildi.

Fen Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen konferansa Üniversitemiz akademik, idari personeli ve öğrencilerimiz katıldı.

İç Hastalıkları Kliniği, İç Hastalıkları ve Hematoloji Uzmanı Doç. Dr. Mustafa Köroğlu; “Hayat sürprizlerle doludur. İnsanın başına her şey gelebilir. Hayatın her anının değerli olduğunun farkına varmalıyız. Lösemi denilince maskeli, saçı dökülmüş insanlar veya çocuklar aklımıza geliyor. Lösemiyi diğer hastalıklardan ayıran neden çok uzun süreli ve ilik naklinin ardından tedavinin mümkün olmasıdır. Türkiye’de tanı koyulan ve tanı konulamamış bir sürü hasta bulunmaktadır. Lösemi kanser hastalarının içerisinde %10’luk dilime girmektedir. Kanserin ilk sırasında akut lösemisi bulunmaktadır. Günümüzde lösemi; tanının konulması, hasta bakımı, hastaların fiziki şartları, hematoloji uzman sayısında artış, modern tedavilerin artması, kan hastalıklarında gelişmelerin artarak devam ettiğini göstermektedir.” diyerek yaptığı sunumda Lösemi hastalığının başlangıcı, nasıl oluştuğu ve nasıl tedavi edildiği hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Lösemili Çocuklar Vakfı hakkında bilgi veren LÖSEV Halkla İlişkiler Sorumlusu Can Öney: “Çalışanlar ve gönüllüler olarak kocaman bir aileyiz. İyi ki sizler varsınız, gönüllülerin ve bağışçıların yardımlarıyla bu hastalığın tedavisi için çalışmaktayız. ”diyerek yaptıkları çalışmalar ve etkinlikler hakkında video izleterek bilgiler verdi.

Karabük Üniversitesi LÖSEV Koordinatörü Doğuhan Kayan; “Hastalıkların farkına varmak, sosyalleşmek için hissetmek gerekir. Bizlerde bir şeyler yapmalıyız. Yapılan ve yapılacak etkinliklerden haberdar olmanız için uğraşıyoruz. Farkındalık yaratmak farkında olmakla olur.” dedi.

Üniversitemiz Fen Fakültesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Necla Çakmak LÖSEV Halkla İlişkiler Sorumlusu Can Öney’e, Karabük Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Hematoloji Uzmanı Doç. Dr. Mustafa Köroğlu’na, Türk Kızılay’ı Gençliği Kulübü Başkanı Emin Can Kılıç’ a ve Karabük Üniversitesi LÖSEV Koordinatörü Doğuhan Kayan’ a teşekkür belgelerini takdim etti.

Lösemili Çocuklar Vakfı Gönüllü üye kayıtları yapıldı ve katılımcıların merak ettikleri soruların cevaplandırılmasıyla program sona erdi.

Exit mobile version