Orman İşletmesi Ne Düşünüyor !

Orman İşletmesinin yaklaşık 10 yıl önce Karabük’e kazandırmak için bir sürü yatırım yaparak açtığı bilahare Karabük Belediyesine devir ettiği ancak Karabük Belediyesin de Vergili dönemi ile iade edilen Kent Orman parkı dönem milletvekili Osman Kahveci tarafından bir STK na devredilmiş ve ” işletemezseniz geri alırız ” denmişti…       Karabük’ün yorucu iş hayatı ve […]

Orman İşletmesinin yaklaşık 10 yıl önce Karabük’e kazandırmak için bir sürü yatırım yaparak açtığı bilahare Karabük Belediyesine devir ettiği ancak Karabük Belediyesin de Vergili dönemi ile iade edilen Kent Orman parkı dönem milletvekili Osman Kahveci tarafından bir STK na devredilmiş ve ” işletemezseniz geri alırız ” denmişti…

karabukmerkez

 

 

 

Karabük’ün yorucu iş hayatı ve ürkütücü havasından bir nebze olsun uzaklaşmak için kentin akciğerleri olarak bilinen kent orman parkı yaklaşık 10 yıldır Karabüklülere hizmet vermeye çalışıyor.

Orman İşletmesi bu alanı açarken büyük yatırım harcamaları yapmış, ödenekler ayırmış bilahare dönemin Karabük Belediye Başkanı Hüseyin erer’in talebi ile işletilmek üzere alınmıştı. Dönem içinde Belediyenin de yaptığı yatırımlar dikkat çekerken Karabük Belediye Başkanlığının Rafet Vergili döneminde ise Kent Orman Parkı tekrar Orman İşletmesine devir edilmişti.

Orman İşletmesi Karabük belediyesinden tekrar geri aldığı Kent orman parkını Karabüklülerin hizmetine kazandırmak için bir proje geliştirdi, Kent Orman parkın işletmesi için ihale açtı ve  bu arada orman iç temizlik, bakım işlerini yerine getirdi.  

Ardından; İşletmeye ait toplam 370.000 m2 (370 DÖNÜM) alan üzerinde bulunan Karabük Kent Ormanının işletme haklarının  20 yıl boyunca bir STK na  verilme kararı   alındı.

Ancak, hazırlanan şartnameler ve alınan sözler ile Karabük yeniden güzel bir sosyal alana kavuşacak diye beklenirken  özellikle 200 evler halkı çeşitli şikayetlerde bulunmaya başladılar.

Orman içinde başı boş köpeklerin sabah ve akşam spora gelen vatandaşlara saldırdığı, çevrenin ise pislendiğine dikkat çeken vatandaşlar buraya bir gelen pişman birde gelmeyen diyerek tepkilerini dile getiriyorlar.

kentormnpark

Orman işletmesinin 20 yıllığına verdiği Kent Orman parkı teslim öncesi dönemin Karabük Milletvekili Osman Kahveci ise İşletmeyi devir alacak STK yetkililerine ” Burayı bizim hazırlattığımız şartnamelere ve Karabük halkına güzel hizmet verecek şekilde projelendirin  yoksa geri alırız”  demişti.

Bugüne kadar bir çok projenin gerçekleşmemiş olmasına dikkat çeken konuya yakın kaynaklar,   bu konuda Orman işletmesinin dikkatini çekmesine rağmen halen bir işlem yapılmayışını da hayretle izlediklerini ifade ediyorlar.

Projede Neler Vardı ?

Orman İşletmesinin söz konusu Kent Orman parkını teslim ederken ilgili STK dan yapmasını istediği projeler de bizzat kurumun web internet sitesinde duyurulmuş ve Kent Orman parkının yaşanabilir Karabük’e yakışır bir yer olacağı duyurulmuştu. 

İşte bu projelerden bazıları ..

*Çeşitli Büfeler -Çicekci, çiçekçilik akşamları Çamurdan kova , vazo, ve Çocuklar için çamur oynama parkı vs.( flora alanı ile bitişik)-odun, sepet, el oyma ağaçcılık, odun oyuncak, odun hediyelik eşya uygulama ve satımı ( ormancılık faaliyetleri )  hediyelik eşya, resim, vs…spor malzemeleri, dağcılık, gezi, okçuluk, şapka, okçuluk malzemeleri ve faaliyetleri, giyecek..akvaryum, pet, hayvan yer kiralama yeri ve dükkanı ( fauna alanı ile bitişik)*büfe-gıda, Köy ürünleri, içecek, gözleme

*Serbest alan; kumpir, popcorn, pamuk seker, dondurma, kumpir, tavuk döner, kokoreç , halka tatlıcı, toprak kumda kahve, toprak kumda fıstık vs.

*konser ve etkinlik ,organizasyon düğün ,nişan…Halı Saha, mini spor alanları, mini golf, mini bowling ( bahçe)

* macera parkı…Doğal gezinti köprü….binicilik faaliyet yerleri…..bisiklet parkuru….izcilik ve kamp faaliyetleri, geçici çadır konaklama….çocuk oyun alanları…..Paintball alanı , 1,2 parkur ( acemi, profesyonel )…yöresel ürünler satış yeri, pazar yeri( köy ürünleri için)…otopark, wc’ler..

 300 m2 Kır Lokantası-..300 m2 Kır Lokantası- serbest…300 m2 Kır Kahvesi- ( kafe – nargile, kumda kahve vs tüm kafe ürünleri)…Kültür evi- doğa, çevre , spor kulüpleri, yaz okulları..Vb sosyal etkin alanlar..

 

Exit mobile version