SAÇINDAN BİR TEL VERSENE KOKLAYAYIM GÜL YERİNE

Hiçbir şey yapmak zorunda kalmamanın ruha iyi geldiğini bir yerlerde okumuştum. Bu pazar sabahı bu hakkımı kullandım. En son kalkayım artık dediğimde saat 12.05’di. Gece , Karabük Üniversitesinden Metin Özkaral hocanın “Siyasal İdeolojiler ve Kamu Bürokrasisi” kitabından pasajlar okuyarak uykuya dalmıştım. Her türden kitap okuyan biri olarak ulusal çapta iyi yazılmış bir kitap olarak değerlendirebilirim.Liberal […]

Hiçbir şey yapmak zorunda kalmamanın ruha iyi geldiğini bir yerlerde okumuştum. Bu pazar sabahı bu hakkımı kullandım. En son kalkayım artık dediğimde saat 12.05’di.

Gece , Karabük Üniversitesinden Metin Özkaral hocanın “Siyasal İdeolojiler ve Kamu Bürokrasisi” kitabından pasajlar okuyarak uykuya dalmıştım. Her türden kitap okuyan biri olarak ulusal çapta iyi yazılmış bir kitap olarak değerlendirebilirim.Liberal Paradigma’yı yazan Metin Özkaral ve Sosyalizm bölümünü kaleme alan Dr.Sanem Yamak’ı tebrik ederim.Sıra diğer bölümlerde.

Dün akşamdan beri yağan kardan haberdarım ama sabah 20 cm’yi geçeceğini tahmin etmemiştim. Hala da yağıyor. Kuraklık kabusları içinde hepimize iyi geldi.

Kahvaltı için bir plan kurdum. Dün Metin Münir’in yazısında (https://www.diyaloggazetesi.com/once-ve-sonra-makale,9766…) okudum aklımda kaldı.

Ekmeği zeytinyağına bulayıp kızartacaktım….Ekmek merak ettiğim bir ekmekti…. Çapata ekmeği….Mehmet Aytekin ( eski başkanı Karabüksporun) üretiyor…. Cuma akşamı almıştım….Birkaç gün buzdolabında durdu, tazeliğini kaybetmemiş.

Lezzet beklentim tuttu, basitçe kızarttığım zeytinyağlı Çapata ekmeği ,çay, peynir, yeşil zeytin . Türkü de var. TRT Müzik açık.

Pazar günü iyi gidiyor.

İşte nefis bir türkü. Sözler Karacaoğlan’ ait. Karacaoğlan 17. yüzyılda Çukurova’da yaşamış bir halk ozanı.

Bu kadar güçlü sözleri hangi hayallerin içinden süzerek çıkarmış Tanrım? Türkülerin en büyük esin kaynağıdır acılar ve ayrılıklar…

Anadolu’dan daha fazla acı ve ayrılık yaşamış bir başka coğrafya var mıdır ? Sanmam.

Saçından bir tel versene
Koklayayım gül yerine
Al beni zülfün ucuna
Sallanayım tel yerine
Nazlı yar kölen olayım
Kabul eyle kul yerine “

Besteyi Erol Parlak yapmış. Erol bey 1964 Ağrı doğumlu gerçek bir sanatçı.

Tilkilerin , Hadiselerin kalabalığı arasında görülmüyor, tüm büyük değerler gibi. Büyük kalabalıkların hangi ölçüsü tuttu ki bu tutsun. Şaşırmıyorum.

Türküyü Neşe Demir’den dinlemişim sabah. Enstrumentalistlerin ciddiyeti, yeteneği, yönetmenin kamera görüntüleri, türküyü okuyan Neşe Demir’in güzel kıyafeti,güzel yüzü ile hakkıyla okuduğu yorum ve her zamanki enfes bir TRT dekoru.

Aslında bizim meslek kırsalda tıkanmış durumda. Böyledir ,kim ne derse desin.

Şu güzelliğin bir bileşeni olmak isterdim tıkanmış mesleklerin yerine.

Exit mobile version