Sadi Yaver Ataman Anıldı

    Sadi Yaver Ataman, ölümünün 20. yıl dönümünde  KBÜ de düzenlenen törenle anıldı.   Karabük Üniversitesi, Safranbolu Halk Kültürü Derneği ve Safranbolu Kültür ve Turizm Vakfı tarafından Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz Konferans Salonu’nda düzenlenen Sadi Yaver Ataman’ı anma programının sunuculuğunu Ataman’ın torunu Ataman Erkul yaptı. Karabük Vali Yardımcısı Yunus Kalaycı, Karabük Cumhuriyet Başsavcısı Hakan Arslan, […]

 

 

Sadi Yaver Ataman, ölümünün 20. yıl dönümünde  KBÜ de düzenlenen törenle anıldı.

 

DSC_0134

Karabük Üniversitesi, Safranbolu Halk Kültürü Derneği ve Safranbolu Kültür ve Turizm Vakfı tarafından Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz Konferans Salonu’nda düzenlenen Sadi Yaver Ataman’ı anma programının sunuculuğunu Ataman’ın torunu Ataman Erkul yaptı.

Karabük Vali Yardımcısı Yunus Kalaycı, Karabük Cumhuriyet Başsavcısı Hakan Arslan, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. İbrahim Kadı ve Prof. Dr. Ali Güneş, Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sedat Namal, Safranbolu Kültür ve Turizm Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Şefik Dizdar, Karabük Merkez Mahalle Muhtarları, Ataman’ın ailesi, yakınları, ve vatandaşlar katıldı.

Sadi Yaver Ataman’ın 88 yıllık hayatını ve yaptığı müziklerinden kesitler yer alan sunum izletildi.

Programa katılamayan Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal mesajında; “Üniversitemiz, Safranbolu Halk Kültürü Derneği ve Safranbolu Kültür ve Turizm Vakfı tarafından  düzenlenen  ‘Ölümünün 20. yılında’ Sadi Yaver Ataman’ı anma programında, Yükseköğretim Kurulu Başkanının başkanlığında tüm üniversitelerin rektörlerinin katılımı ile gerçekleşen toplantı nedeniyle aranızda bulunamıyorum.Safranbolu Türkülerini Türk Halk müziği repertuvarına katılmasında büyük emeği olan Sadi Yaver Ataman, Safranbolu ve çevresinin folklor özelliklerini köy köy dolaşarak doküman haline getirmiş ve bu coğrafyanın kültürel hazinesinin muhafaza edilmesini sağlamıştır. Sanatçı kişiliğinin dışında mülki görevler de alan Sayın Ataman, bir bilim adamı olarak da Türk kültür hayatına hizmet etmiştir.Halk müziği ülkenin bir ürünüdür. Milletimizin öz varlığıdır,  her zaman bizleri anlatır. Gelenek ve göreneklerimizi, kültürümüzü yansıtır. Halkımız yaşadığı sürece halk müziği de yaşamalı ve yaşayacaktır. Bu bağlamda Sadi Yaver Ataman’ı minnet ve şükranla anıyorum.Üniversitemiz ev sahipliğinde böyle bir programı gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşarken, katkı ve katılım sağlayan herkese teşekkür ediyor, Hocaların Hocası Sadi Yaver Ataman’ın bu özel gecesine katılan tüm sanatçılara da ayrıca teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

Katılım sağlayamayanların mesajlarının okunmasının ardından Safranbolu Halk Kültürü Derneği ve Safranbolu Kültür ve Turizm Vakfı Halkoyunları Ekibi konser ve oyunlar  sergilediler.

İTÜ Türk Müziği Devlet Konservatuarı sanatçılarının bulunduğu ‘Grup 4 Mevsim’ grubu Sadi Yaver Ataman’ın derlemelerinden oluşan otantik ezgileri farklı yorumlarıyla konser verdi. Grup 4 Mevsim’e plaket ve teşekkür belgelerini Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy takdim etti.

Exit mobile version