Safranbolu Belediyesi tarafından başlatılan ve turizmde kalite ile sürdürülebilirliği hedefleyen Mor Bayrak Projesi, ikinci yılına girdi. UNESCO Dünya Mirası Listesi’ndeki Safranbolu’nun 30. yıl kutlamaları kapsamında düzenlenen etkinlikte, projeye başvuran ve eğitim sürecinde olan 14 işletmeye katılım belgeleri verilerek eğitim kiti takdim edildi.
Katılım Belgeleri Sahiplerini Buldu
Tarihi Cinci Han’da gerçekleştirilen törenle, belgeler Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse ve Karabük Üniversitesi Turizm Rehberliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Taşkın Deniz tarafından verildi. Belge takdiminden önce konuşma yapan Prof. Dr. Deniz, Mor Bayrak Projesi’nin turizmin kalite standartlarını yükseltmede ve Safranbolu’nun tarihi dokusunu korumada oynadığı kritik role dikkat çekti.
Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse, Safranbolu’nun turizm değerlerini sürdürülebilir bir şekilde korumanın önemine vurgu yaparak, projeye katılım sağlayan işletmelere teşekkür etti.
Proje Kapsamında Öne Çıkan İşletmeler
Mor Bayrak Projesi’ne ikinci yılında katılan işletmeler ve sahipleri şöyle sıralandı:
Çamlıca Konak – Celal Özen
Muhsin Bey Konak Pansiyon – Gülender Fırtına
Meymune Valide Konağı Pansiyon – Abdulkerim Yolat
Kolağası Konak Pansiyon – Seçkin Ünal
Safranbolu Seyir Konak Pansiyon & Kafeterya – Berkay Elçin
Süleyman Bey Konağı Pansiyon – Tuncay İşçimen
Algül Hediyelik – Mustafa Akgül
Bikomode – Faruk Uluateş
Funda Hobi Sanat ve Parti Dünyası – Funda Özyürek
Lokum Sepeti – Nurseda Yirmibeş
Safranbolu Kahve Müzesi – Semih Yıldırım
Asya Konak Pansiyon – Neslihan Çulha
Çeşmeli Konak – Kadriye Şengün
Turizmin Kalitesi Artıyor
Mor Bayrak Projesi, Safranbolu’nun geleneksel dokusunu ve turistik cazibesini korurken, işletmelerin kaliteli hizmet sunumunu teşvik ediyor. İkinci yılında projeye katılan işletmeler, Safranbolu’nun tarihi ve kültürel değerlerine katkıda bulunmaya devam ediyor.