Şair Cinozoğlu Unutulmadı

Şair Cinozoğlu Ölümünün 1. Yılında Anıldı Safranbolu’nun sevilen isimlerinden Şair Hüseyin Avni Cinozoğlu ölümünün 1. Yılında Safranbolu Kültür ve Turizm Vakfında yapılan programla anıldı. Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, Kültür ve Turizm Vakfı Başkanı Şefik Dizdar, Araştırmacı – Yazar Aytekin Kuş, ailesi ve sevenlerinin katıldığı program Kültür ve turizm vakfı Başkanı Şefik Dizdar’ın açılış […]

thumbnail_DSC_9786

Şair Cinozoğlu Ölümünün 1. Yılında Anıldı

Safranbolu’nun sevilen isimlerinden Şair Hüseyin Avni Cinozoğlu ölümünün 1. Yılında Safranbolu Kültür ve Turizm Vakfında yapılan programla anıldı.

Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, Kültür ve Turizm Vakfı Başkanı Şefik Dizdar, Araştırmacı – Yazar Aytekin Kuş, ailesi ve sevenlerinin katıldığı program Kültür ve turizm vakfı Başkanı Şefik Dizdar’ın açılış konuşması ile başladı.

Vakıf olarak bu tür etkinliklere ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Dizdar; “ Böylesi etkinliklere daha çok önem vermemiz gerektiğini anlamış bulunmaktayım. İnşallah bundan sonraki hedefimizde bu olacaktır. Bu vesile ile Hüseyin Avni Cinozoğlu’nu bir kez daha rahmetle anıyor katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

 Şairin hayatının anlatıldığı ve şiirlerinin okunduğu slâyt gösterisinin ardından bir konuşma yapan Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy; “Safranbolu’nun bir kültür şehri olduğunu, bu şehrin dünyaya kültürü, sanatı anlattığını” söyledi.

Aksoy şöyle devam etti; “ Nasıl ki İstanbul dünyaya aşkı anlatıyorsa, nasıl ki dünya üzerinde buluşmayı, kültürler arasındaki birliği beraberliği anlatıyorsa, Safranbolu’da benzer özellikteki bir şehir. Bu kadar mimari özelliği olan bir şehrin sanat açısından da kültürel açıdan da ön plana geçmesi lazım.  İstanbul’u İstanbul yapa şairleri, sanat etkinlikleri. İnanıyorum ki bizler Safranbolu’da kültürel faaliyetleri destekledikçe, kültür ve sanatı ön plana geçirecek mekânlar inşa ettikçe, faaliyetler organize ettikçe Safranbolu’nun kültürel yönü de ön plana geçecektir. Bununla birlikte sanatçıların da yetişmesi lazım. Sayın Cinozoğlu’da Safranbolu’ya dair şiirler bıraktı. Sözün güzelini ustaca söyledi ve bizlere bıraktı. Bundan sonra bizlere düşen görev, yeni şairlerinde yetişmesi için imkanlar sunmamız, mekanlar açmamız lazım. Cinozoğlu ile sohbetlerimi hatırlıyorum da yaptığımız bazı çalışmalara kızardı. Ama en son kalkarken lütfen bu çalışmalara devam edin derdi. “

2009 yılından bu yana 16 cilt eser yayımladıklarını hatırlatan Başkan Aksoy; “ her 6 ayda bir Belediye bütçesinden kaynak ayırarak eser yayınlamaya gayret ediyoruz.  Biz Safranbolu’ya dair şiirler yazılsın, resimler yapılsın istiyoruz. Biz biraz söyleyen tarafız. Yazan, çizen az aramızda. Yaptığımız eleştirilerle de bazen boğulmasına sebebiyet veriyoruz. Oysa her yazılanın mutlaka bir değeri var. İnşallah Safranbolu’yu sanatın ön planda olduğu şehir haline getiremeye devam edeceğiz. Ben bu vesile ile bu güzel etkinlikte emeği olan herkese teşekkür ediyor, Sayın Hüseyin Avni Cinozoğlu’nu rahmetle anıyorum” dedi.

Program şair ve yazarların anılarını anlatmaları ve Hüseyin Avni Cinozoğlun ile ilgili görsellerin izlenmesi ve katılımcılara teşekkür belgelerinin verilmesi ile sona erdi.

Exit mobile version