SAKEM’DEN “BİLİNÇLİ DİŞ” KONFERANSI

Bilinçli Diş – Diş Eti Bakımı ve Diş Alanında Koruyucu Hekimlik Konferansına Yoğun İlgi Hayatın her alanında yer alan Safranbolu Kültür ve Eğitim Merkezi (SAKEM) sağlık konusunda da duyarlılığını gösteriyor. Geçtiğimiz günlerde Diş Hekimleri Haftası nedeni ile bir program düzenlenen Aslanlar SAKEM’de 20 Kasım 2015 Cuma günü( bugün ) Diş sağlığı ile ilgili bir konferans düzenlendi. […]

DSC_8841

Bilinçli Diş – Diş Eti Bakımı ve Diş Alanında Koruyucu Hekimlik Konferansına Yoğun İlgi Hayatın her alanında yer alan Safranbolu Kültür ve Eğitim Merkezi (SAKEM) sağlık konusunda da duyarlılığını gösteriyor.

Geçtiğimiz günlerde Diş Hekimleri Haftası nedeni ile bir program düzenlenen Aslanlar SAKEM’de 20 Kasım 2015 Cuma günü( bugün ) Diş sağlığı ile ilgili bir konferans düzenlendi.
Karabük Üniversitesi Periodontoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Gülhan Ünal Kocaman tarafından verilen “ Bilinçli Diş – Diş Eti Bakımı ve Diş Alanında Koruyucu Hekimlik” konulu konferans yoğun ilgi ile takip edildi.

????????????????????????????????????
Karabük Üniversitesi Periodontoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Gülhan Ünal Kocaman

Konuşmasına Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy’a ve SAKEM Yetkililerine böylesi önemli organizasyonlara destek oldukları ve ev sahipliği yaptıkları için teşekkür ederek başlayan Kocaman, Diş sağlığı hakkında verilen eğitimlerin artık yenilenmeye başladığını bilimin daha da ilerleyerek bu yönde çalışmalar yaptıklarını ve bu yeni bilgileri Karabük’te bunu paylaşmak istediklerini söyledi.

Ağız sağlığının önemine vurgu yapan Yard. Doç. Dr. Gülhan Ünal Kocaman, diş ve diş eti hatsallıklarının dünyada ve ülkemiz de en önemli sağlık problemlerinin arasında yer aldığını, hayatımızı tehdit etmediği için yeteri kadar önem verilmediğini belirtti.

Kocaman şöyle devam etti; “ Vücudumuzun giriş kapısı olan mikro organizmalar, kalp böbrek, eklemler gibi önemli hastalıklara kaynaklık yapabiliyor. Periodontoloji dalında yapılan araştırmalar ağız ve diş hastalıklarının kalp hastalığını tetiklediğini, şeker hastalığının şiddetini arttırdığını ve erken doğumu tetiklediği gibi daha pek çok hastalığa meydan verdiğini ortaya koymuştur. Bu nedenle mutlaka ağız ve diş sağlığımıza önem vermeliyiz. Yine diş eti hastalıkları diş kayıplarının yüzde 70 ‘inden sorumludur. Sağlıklı diş etlerinin açık pembe, fırçaladığımızda kanamayan, dişeti birleşimi keskin bıçak sırtı şeklinde olur dedi.

????????????????????????????????????
SAKEM

Diş fırçalamanın öneminden de söz eden Yard. Doç. Dr. Gülhan Ünal Kocaman bir makette dişlerin nasıl fırçalanacağını da gösterdi. Dişlerin diş etleri ile birlikte dairesel şekil çizerek fırçalanması gerektiğini, bununla birlikte diş fırçalarımızın yumuşak olmasına da dikkat edilmesini ve günde 2 defa fırçalamamız gerektiğini söyledi.
Belli dönemlerde diş hekimlerine giderek mutlaka kontrollerin yapılması gerektiğini de vurgulayan Kocaman, Diş ve diş eti bakımı ile ilgili konferansların devam edeceğini, gösterilen ilgiye ve veriği desteklerden dolayı Belediye Başkanımız Sayın Dr. Necdet Aksoy beyefendiye teşekkür ediyorum” dedi.
Kocaman, programın sonunda kendisine yöneltilen soruları da yanıtladı.

Yard. Doç. Dr. Gülhan Ünal Kocaman’ Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Zülfiye Eraslan Özcan ve SAKEM Koordinatörü Münevver Esen tarafından teşekkür plaketi takdim edildi.

Exit mobile version