Şehrimizde Üniversitemize Bakışın Değişmesi Gerekiyor

Şehrimize üniversite 33 yıl önce geldi. 1992’den günümüze, 33 yıl boyunca üniversitemizin hangi evrelerden geçtiğini, nasıl bir seyir izlediğini, hemşerilerimize neler kattığını ya da hemşerilerimizin üniversitemize katkılarını aktarmak amacında değilim. Amacım günümüze ve geleceğe dair değerlendirmelerde bulunmak, üniversitemiz için öğretim, araştırma-geliştirme ve uygulama bakımından yapmamız gerekenleri tespit ederek, hemşerilerimizin acil ihtiyaçlara ne tür katkılarda bulunabileceğini […]

Şehrimize üniversite 33 yıl önce geldi. 1992’den günümüze, 33 yıl boyunca üniversitemizin hangi evrelerden geçtiğini, nasıl bir seyir izlediğini, hemşerilerimize neler kattığını ya da hemşerilerimizin üniversitemize katkılarını aktarmak amacında değilim.

Amacım günümüze ve geleceğe dair değerlendirmelerde bulunmak, üniversitemiz için öğretim, araştırma-geliştirme ve uygulama bakımından yapmamız gerekenleri tespit ederek, hemşerilerimizin acil ihtiyaçlara ne tür katkılarda bulunabileceğini değerlendirmektir. Geçen yıl Sağlık Hizmetleri MYO’nun ortak kullanılan binadaki ihtiyaçları diğer fakülte ve yüksekokulların ihtiyaçlarına dikkatimizi yöneltti.

Üniversitemizin tıp, diş, sağlık fakülteleri ve yüksekokulları hemşerilerimize şifa sunuyor.

Demir Çelik Enstitümüz ihracatçılarımızın ürünlerinin ölçümünü, belgelendirmesini sağlıyor. Edebiyat Fakültemiz Eskipazar’daki kazılara katkı sunuyor, yöremizin tarihine ışık tutuyor. İletişim Fakültemiz Safranbolu film festivaline katkı sunuyor. İşletme Fakültemiz işletmelerde araştırma yapıyor.

2010’lu yıllardaki öğrenci sayısındaki artış hızına üniversitemizin bina ve tesisleri yetişemedi.

Bugün acilen üniversitemize bina, atölye, laboratuvar, staj, araştırma destekleri sunmamız gerekiyor. Bazılarını bildiğimiz bazılarını bilmediğimiz yetersizlikler var.

Örneğin benim bildiğim Edebiyat Fakültesi, İşletme Fakültesi ve İİBF aynı binayı kullanıyor.Yine Safranbolu’da Turizm Fakültesi, Mimarlık Fakültesi ve Sağlık Hizmetleri MYO aynı binayı kullanıyor. Dişçilik Fakültesinin müstakil binası yok. Adalet MYO’nun müstakil binası yok. Üniversitemizin ihtiyaçları bizim ihtiyacımızdır, düsturuyla hareket etmemiz gerekiyor.

Üniversitemizin Türkiye’de, dünyada daha ileriye gitmesi ya da geride kalması hepimizin kıvancı ya da üzüntüsü olmalıdır. Fakültelerimizin, yüksekokullarımızın müstakil açık ve kapalı alanlara, tesislere ihtiyacına gözlerimizi kapatırsak Teknoloji Fakültesi, Fen Fakültesi nasıl eridiyse diğer birimler nasıl eridiyse İşletme Fakültesi de gözlerimizin önünde eriyip gidecektir.

Üniversitemize en iyi öğrencileri ve en iyi personeli, en iyi araştırmacıları çekmenin gayreti içinde olmalıyız. Üniversitemize çok sayıda öğrenci gelsin, daha çok para kazanayım, üniversitenin eksikliklerden bana ne yaklaşımından vazgeçmeliyiz. Bu niyet şehrimize, hepimize uzun dönemde kaybettirir.

Çevremizde bu niyette olanlar varsa uyarmalıyız. Üniversitemiz bir araştırma kurumudur. İşimizi, ürünlerimizi daha iyi hale getirmek için üniversite ile işbirliğine yönelmeliyiz.

Velhasıl Karabük Üniversitesinin müstakil İşletme Fakültesi tesislerine, açık ve kapalı alanlara ihtiyacı var.

İşletme Fakültemiz Safranbolu için açılmıştı. Havası temiz, ulaşımı, erişimi müsait, heyelan, su baskını vb. tehlikeleri olmayan Safranbolu’da Orman İşletmenin üstündeki arazi ya da daha uygun bir arazide elbirliği ile İşletme Fakültemize ihtiyacı olan bina ve müştemilatı kazandıralım.

Ülkemizin çağdaş dünyada yerini almasında en önemli görev iş dünyasına düşmektedir. Analitik düşünme yeteneği, iletişim kurma beceresi iş dünyası için büyük önem taşımaktadır. Bu da ancak iyi yetişmiş işletme fakültesi mezunlarının işlerinin başına geçmesiyle mümkündür.

Gelin üniversitemizin işletme fakültesine sahip çıkalım.

İşletme Fakültemizden araştırma ve geliştirme desteği alarak daha nitelikli mal ve hizmetler üretelim. Bu düşüncesiyle hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum.

Exit mobile version