SGK Açıkladı..

    SGK 242 kaplıca tesisindeki tedavilere ait yol, gündelik ve refakatçi giderlerini karşılıyor ancak bunun için tedavi olunan tesisin Sağlık Bakanlığı tarafından işletme izni almış olması gerekiyor,  Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), 242 kaplıca tesisindeki tedavilere ait yol, gündelik ve refakatçi giderlerini karşıladığı  kaplıca tesislerinin listesini yayımladı. SGK’dan dün yapılan açıklamada, “Bu doğrultuda Sağlık Bakanlığı […]

 

 

SGK 242 kaplıca tesisindeki tedavilere ait yol, gündelik ve refakatçi giderlerini karşılıyor ancak bunun için tedavi olunan tesisin Sağlık Bakanlığı tarafından işletme izni almış olması gerekiyor, 

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), 242 kaplıca tesisindeki tedavilere ait yol, gündelik ve refakatçi giderlerini karşıladığı  kaplıca tesislerinin listesini yayımladı.

SGK’dan dün yapılan açıklamada, “Bu doğrultuda Sağlık Bakanlığı tarafından işletme izni verilmiş kaplıca tesislerine müracaat eden Genel Sağlık Sigortası kapsamında bulunan kişilerin kaplıca tedavilerine ait yol, gündelik ve refakatçi giderleri kurumumuzca ödenmektedir” denildi.

Bakanlık tarafından işletme izni verilen kaplıca tesislerine ait güncel listede yer alan 242 tesisteki tedavi masraflarını karşılayacak yerlerin başında Afyonkarahisar,  Kızılcıhamam, Bolu, Ankara,Amasya ve Bursa’da ki önemli kaplıca merkezlerinin bulunduğu belirtiliyor.

 

Öte yandan Karabük’te önemli kaplıca merkezlerinin bulunduğu da açıklandı

Karabük ilindeki suların pek çoğu Eskipazar ilçe sınırları içerisinde yer aldığını belirten yetkililer, Sığırcık İçmesi, Kısaç İçmesi, Bölme İçmesi, Kargın İçmesi ve Şerafettin İçmesi, ilçenin önemli su kaynaklarından olduğunun altını çizdiler.

 

İşte Karabük’te ki Şifalı sular

Bayındır Köyü Şifalı Suyu: Hem içme, hem de kaplıca olarak kullanılır. Suyu, bağırsak rahatsızlıklarına iyi gelmektedir.

Akkaya Kaplıcası: İmanlar köyü yakınındadır, Suyu romatizmaya, kronik iltihaplı hastalıklara, cilt hastalıklarına, cilt bakımına, basura, kaşıntıya, kırılan kemiklerin kaymasına faydası olduğunu bilinmektedir.

Ozan Köyü Maden Suyu: Eskipazar’ın Ozan köyünden çıkarılan bu maden suyu, yeryüzünde pek sık rastlanmayan, doğal soğuklukta maden suyu kaynaklarından biridir.

Kaynağından soğuk ve sıfır bakteri ile çıkması, içerisinde organik atıkların oluşturduğu nitrit ve amonyum bulunmaması, mikrobiyolojik ve kimyasal işlem yapılmasına gerek kalmaksızın çıktığı gibi dolum yapılmasına olanak vermesi, suyun şişelenerek yurt çapında pazarlanması konusunu gündeme getirmiştir. Lezzetli, ferahlatıcı ve şifalı bir sudur.

Ulumelan Maden Suyu Ovacık ilçesinin, Acısu ise Yenice ilçesinin maden suyu kaynaklarıdır. Yenice-Merigen yolu üzerinde bulunan Acısu’da, banyo yapılabildiği gibi, böbrek kum ve taşlarının düşürülmesinde içme olarak da kullanılabilmektedir.

Bostanbükü İçmeleri ise, Safranbolu ilçesine bağlı Bostanbükü köyündedir.16°Csıcaklığında olan bu su, birçok hastalığın tedavisinde olumlu sonuç verdiğinden, yöre halkı tarafından çok rağbet görmektedir…

 

 

Exit mobile version