Tele Takılan Ayı Kurtarıldı

Bulak Köyü’nde bir evin bahçesine kadar inen ayı, bahçenin kenarındaki ağaçta bulunan tel aparata ayağının takılması sonucu mahsur kaldı. Ayı, iğne ile uyuşturulup telin kesilmesiyle kurtarıldı. Merkeze bağlı Bulak Köyü’nün 2 kilometre dışındaki eve 100 metre uzaklakta bulunan meyve bahçesine gelen ayı, bahçenin dışındaki ağaçların arasında, yaban hayvanlarının meyvelere zarar vermesini önlemek için kurulan tel […]

Bulak Köyü’nde bir evin bahçesine kadar inen ayı, bahçenin kenarındaki ağaçta bulunan tel aparata ayağının takılması sonucu mahsur kaldı. Ayı, iğne ile uyuşturulup telin kesilmesiyle kurtarıldı.

Merkeze bağlı Bulak Köyü’nün 2 kilometre dışındaki eve 100 metre uzaklakta bulunan meyve bahçesine gelen ayı, bahçenin dışındaki ağaçların arasında, yaban hayvanlarının meyvelere zarar vermesini önlemek için kurulan tel aparata yakalandı. Sol ön ayağı çelik tele takılan ayıyı gören ev sahibi, Karabük Doğa Koruma ve Milli Parklar Şubesi’ne haber verdi.

Safranbolu Belediyesi Hayvan Barınağı veteriner hekimi İzzet Kubilay gözetiminde ayı iğne ile uyuşturuldu. Bir süre bekleyen ekipler, ayının bayılmasından sonra teli kesti. Telden kurtulmak için çırpınırken ayağından yaralanan ayının tedavisi de yapıldı. Doğal ortamına bırakılan hayvan, bir süre sonra kendine gelerek uzaklaştı. Yaban hayvanlarının meyvelere zarar vermesini önlemek için kurulan tel aparat, sökülerek kaldırıldı.

Karabük Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Ahmet Işık, ayı başta olmak üzere karaca, geyik, kurt gibi büyük memeli türlerin koruma altında olduğunu hatırlattı. Yaban hayvanlarının ormanlık alanda kendi yaşam alanlarında beslenebildikleri takdirde yerleşim yerlerine gelmeyeceklerini belirten Işık, “Yaban hayatın beslenebilmesi için kuşburnu, kızılcık, alıç, yabani elma gibi orman meyveli türlerin korunması ve geliştirilmesi önemli. Koruma faaliyetlerimiz devam edecek” dedi.

Exit mobile version