TKDK Karabük’te Proje Almaya Devam Ediyor

  Tarım ve Orman Bakanlığı ilgili kuruluşu olan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Karabük İrtibat Ofisi çalışmalarını sürdürüyor. Avrupa Birliği katılım öncesi yardım aracı, kırsal kalkınma birleşeni IPARD’ın hibe desteklerini dağıtan kurum Karabük’te 2024 yılından itibaren proje kabullerine başladı. Aralarında Kastamonu, Çankırı ve Ankara’nın da bulunduğu 42 ilde 2011 yılından itibaren yürütülen hibe […]

 

Tarım ve Orman Bakanlığı ilgili kuruluşu olan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Karabük İrtibat Ofisi çalışmalarını sürdürüyor. Avrupa Birliği katılım öncesi yardım aracı, kırsal kalkınma birleşeni IPARD’ın hibe desteklerini dağıtan kurum Karabük’te 2024 yılından itibaren proje kabullerine başladı. Aralarında Kastamonu, Çankırı ve Ankara’nın da bulunduğu 42 ilde 2011 yılından itibaren yürütülen hibe programı, IPARD III döneminde 81’ile genişletildi.

Kurum ilk defa yıllık çağrı takvimi yayınladı

TKDK Mart ayında duyurduğu çağrı takvimine göre çağrı ilanlarına çıktı. İlk olarak IPARD III Programı 1. Çağrı kapsamında “Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması ile İlgili Fiziki Varlıklara Yönelik Yatırımlar” başlığında çağrı ilanına çıktı. Haziran ayında kapatılan çağrı ilanına Karabük’ten süt işleme sektöründe bir başvuru yapıldı. Takvim çerçevesinde geçtiğimiz aylarda çıkılan 2. Çağrı “Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme” başlığının başvuruları geçen hafta sona erdi. Arıcılık ve kırsal turizm sektörlerinden kabul edilen projeler 50 Milyon TL’nin üzerinde yatırım tutarına sahip.

Hayvancılık ve bitkisel üretim projeleri için başvurular devam ediyor

Kasım ayı içerisinde sana erecek olan 3. Çağrı ilanı Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar” başlığı büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık işletmeleri, kümeslerin yenilenmesi gibi yatırım konularını içeriyor. Bu alanda gelecek hibe talepleri için ülke genelinde 90 milyon Avro kaynak ayrıldı.

IPARD hibelerinin 2024 son çağrısı ise yılsonuna kadar devam edecek olan açık alanlarda bitkisel üretime yönelik yatırımları kapsıyor. Bu kapsamda safran, kekik, lavanta gibi ürünler başta olmak üzere tıbbi ve aromatik bitkilere, yem bitkisi, süs bitkisi, fide ve fidan yetiştiriciliğine % 70 hibe desteği sağlanıyor. Bu sektörlerde yapılacak projelerde garaj, depolama binaları ve makine ekipman alımına destek veriliyor.

Karabük İrtibat Ofisi bilgilendirme için hazır

TKDK İl Koordinatörü Emre AKBIYIK; Karabük’e hizmet vermeye başladıkları günden beri IPARD Programı kapsamında Karabük’ün etkin ve verimli faydalanması adına yaptıkları çalışmalara değindi. Akbıyık, Karabük Merkez, Safranbolu, Eskipazar, Yenice, Eflani ve Ovacık ilçelerinde, İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlükleri koordineli bir şekilde toplantılar düzenleyerek, IPARD’ın desteklediği sektörler hakkında tanıtım ve bilgilendirmelerin yapıldığını ifade etti. Paydaş kurumlar, sivil toplum örgütleri, tarım alanında faaliyet gösteren üreticilerin yer aldığı birlikler, kooperatifler gibi gruplarla temas halinde olduklarını söyledi. İlave olarak irtibat ofisinde görev yapan uzmanların bilgi almaya gelen vatandaşlarımıza gerekli bilgilendirmeleri yaparak, il genelinde birebir çalışmalarla bilgilendirme ve proje takipleri yaptıklarını belirtti.

Akbıyık hali hazırda devam eden ahır ve ağıl yapımı ile kümeslerin modernizasyonu ve bitkisel üretime yönelik yatırımlar için projeleri beklediklerini söyledi. Karabük çiftçisinin, yatırımcısının İrtibat Ofisine ulaşarak ya da tkdk.gov.tr adresinden detaylı bilgi alabileceklerini ifade etti.

Exit mobile version