UYSAL”HAVALİMANI PROJEMİZİ UNUTMADIK”

– KARABÜK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ DÖNEMİNDE SİVİL HAVACILIK YÜKSEK OKULU AÇMAYI PLANLAYARAK KARABÜK ÜNİVERSİTESİNİN ÜZERİNDEN KARABÜK’E BİR HAVALİMANI KAZANDIRMAYI DÜŞÜNEN  VE ŞU AN KARABÜK MİLLETVEKİLİ OLAN PROF.DR BURHANETTİN UYSAL ”  BİZ KARABÜK’E HAVAALANI KAZANDIRMAK İÇİN  6 YIL GECE GÜNDÜZ UĞRAŞTIK, BELLİ AŞAMALARA GELDİK PROJELERİMİZDEN GERİ ADIM ATMAK YOK…KARABÜKLÜLER OLARAK YİNE KAZMAYI VURACAĞIZ, GEREKİRSE BİZ YAPACAĞIZ” DEDİ. – […]

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ DÖNEMİNDE SİVİL HAVACILIK YÜKSEK OKULU AÇMAYI PLANLAYARAK KARABÜK ÜNİVERSİTESİNİN ÜZERİNDEN KARABÜK’E BİR HAVALİMANI KAZANDIRMAYI DÜŞÜNEN  VE ŞU AN KARABÜK MİLLETVEKİLİ OLAN PROF.DR BURHANETTİN UYSAL ”  BİZ KARABÜK’E HAVAALANI KAZANDIRMAK İÇİN  6 YIL GECE GÜNDÜZ UĞRAŞTIK, BELLİ AŞAMALARA GELDİK PROJELERİMİZDEN GERİ ADIM ATMAK YOK…KARABÜKLÜLER OLARAK YİNE KAZMAYI VURACAĞIZ, GEREKİRSE BİZ YAPACAĞIZ” DEDİ.

UYSAL

KARABÜK GÜNDEM

 

Karabük ilk olarak TDÇİ kanalı ile yapmak istediği ancak dönemin siyasilerinin çok destek vermediği ve projesi ötelenen hava alanı için yıllar sonra Karabük Üniversitesinin dönem Rektörü (şu an Karabük Milletvekili) Prof.Dr Burhanettin Uysal’ın ağzından duymuş,  tekrar heyecanlanmıştı..

Yıllar süren proje için 2013 yılının ilk aylarında bir açıklama yapan Uysal bir şekilde bu hava alanını yapacağız, Karabük kentinin bölgenin buna ihtiyacı var diyerek  Sivil Havacılık Yüksekokulu’nu açtıklarını, ardından kentin ve çevresinin vizyonunu değiştirecek havaalanı projesini hayata geçireceklerini belirtmişti..

KARABÜK HAVAALANIRektörlüğünün talebi üzerine Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığından uzman ekip, havaalanının inşa edilmesi planlanan Askeriye Düzlüğü bölgesinde inceleme yapmış, Üst-Alt trafik ulaşımları, maniya (rüzgar yönü) hesaplamaları ile pist uzunluğunun kararları verilmişti..

Uysal o günlerde ajanslara yaptığı açıklamada ; “Demir ve çelik sanayisinin göz bebeği Karabük, Karabük Üniversitesinin kurulması ile kısa sürede cazibe merkezi haline geldi. Bununla birlikte hızlı bir gelişme kaydeden Karabük’ün bilim, sanayi, sanat ve sportif alanlarda daha da ileriye gidebilmesi için havaalanına ihtiyacı var. 5 yıl gibi uzun süren çalışmanın sonucunda açmış olduğumuz Sivil Havacılık Yüksekokulu ile hayallerimize bir adım daha yaklaşarak, bugün havaalanı projemizin ilk çalışmalarını başlattık. Amacımız, çalışmaları çok kısa sürede sonuçlandırarak havaalanının inşaatına başlamak. Belirlediğimiz yer şimdi inceleniyor.” demişti..

Ardından Temmuz/2013 ayı içinde  Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü Proje Şube Müdürü Erdem Şentürk  Karabük’e bazı çalışmaları incelemek için gelmiş : “Buraya Karabük Üniversitesinin yazılı talebi üzerine geldik. Üniversitede kurulan Sivil Havacılık Yüksekokulu bünyesinde aynı zamanda da yangın söndürme araçlarının ve hava ambulanslarının da kullanabileceği havaalanı tasarlamak adına çalışmalar yürüttük. Havaalanı yapılacak sahayı gezdik ve yer analizi yaptık. Havaalanı için gerçekten Karabük’ün en uygun alanı seçilmiş, bunun ötesinde bir alan olacağını da tahmin edemiyoruz. Alanda uçak kalkış ve inişine göre en uygun yerin tespitini gerçekleştirerek fizibilite çalışmalarını sürdüreceğiz.” demişti..

Bu çalışmalar devam ederken Karabük’ü örnek alan Karaman, kendi  havaalanı projesini sivil  havacılık Meslek yüksek okulu kanalı ile kazandı. Karabük halen yerinde sayıyor diyen konuya yakın kaynaklar ise tüm alt yapısı hazırlanan Karabük havaalanı için tekrar STK ları ve siyasilerin gündem yaratmasını istiyorlar..

PEKİ PROJE NEDEN DURAKLADI..!

KBÜ Dönem Rektörü Uysal’ın havaalanı yapılacak ve kampüs alanı olarak belirlenen arazilerin Orman Genel müdürlüğünden tahsis edilmesini istemesi ardından aynı yazıyı KARDEMİR AŞ ne yazması ile başlamış bu arada dönem Rektörü Prof.Dr Burhanettin Uysal, Havacılık Meslek Yüksek okulunu YÖK’den çıkartmıştı..

Dönem içinde Prof.Dr Burhanettin Uysal’ın Karabük milletvekili olması sonrası Orman İşletmeleri Genel Müdürlüğünden arazilaerin tahsisi hususunda RED yazısı yazması ve Kardemir AŞ nin cevap dahi vermemesi KBÜ rektörlüğünün bu projeyi devam ettirmemesi ile sonuçlanmıştı..

YENİ REKTÖR POLAT ” O BİR FANTEZİDİR”

DEMİŞTİ …

Karabük Üniversitesi tarafından daha önceki yıllarda başlatılan hava alanı ile ilgili yöneltilen soruya ise Rektör Polat “Hangi Üniversite hava alanı yapmış ki biz yapalım. Mühendislik Fakültesinin Laboratuarı yokken, hava alanı yapmak ancak fantezi olur. Hava alanı yapmak bizim işimiz değil, Hava alanı yapmak demek 10 yıl gelen bütçeyi buraya aktarmak demek. Bizim amacımız öğrenci sayısıyla birlikte akademik personel sayısını en kaliteli şekle getirmek, eğitim kalitesini artırmak, bu kaliteyi artırmak için ise gerekli tüm eksikleri tamamlamak” diyerek Karabük Havalanı projesinin olmayacağını resmen duyurmuştu..

 

UYSAL “BU BİR VİZYON MESELESİDİR”DEDİ

Karabük Bölge halkı havalanı konusunda bu açıklamalar sonrası karamsarlığa düşerken tüm gözler siyasetçilere çevrildi.

KARABÜK MİLLETVEKİLİ KARABÜK GÜNDEM DEÖnce AK parti İl Başkanı Timürçin Saylar’a,  gazetecilerin  şubat /2016 ayı içinde  havaalanı ile ilgili sorularına  “Evet bu kentte havaalanı olmazsa olmaz. Burayı işlemeyen Çaycuma havaalanı ile karıştırmayın, Kastamonu havalananına ile eş tutmayın. Burada bir Safranbolu var hafta sonu gelen turistler var, KBÜ var, Karabükspor var bizim havalanımız karlı olur çalışır ancak öncelikle Havacılık MYO işi çözümlenmeli” diyerek bu konuda siyasetin havalanı projesine halen sıcak baktığını gösteren ilk işaret oldu.

Saylar bir başka basın toplantısın da ise  ; Biliyorsunuz üniversitemizin Havacılık Yüksek Okulu kurulmasının paralelinde bunun önemli unsurlarından bir tanesi de hava alanları önemli bir tesis ve  Karabük’e kazandırmak istiyoruz ancak Meslek Yüksek Okulu projesini KBÜ hayata geçirmeli”  diyerek başka bir işaret veren Saylar’da bu konuda görüşlerini kamuoyu ile paylaşmıştı..

Ardından Karabük Gündem gazetemizin “Karaman’ın Koyunu İşte Çıktı Oyunu” haberimiz üzerine  Karabük Milletvekili Prof Dr Burhanettin Uysal Genel Yayın Yönetmenimiz Semih Gülen’e önemli açıklamalarda bulundu..

Havalanı projesi Karabük’te bitmemiş, proje rafa kaldırılmamıştır,kaldırılamaz, çünkü bu bir vizyon meselesidir ve Karabüklülerin hepimizin meselesidir, diyen Karabük Milletvekili Prof.Dr Burhanettin Uysal ” Gerekirse biz Karabüklüler olarak o gece gündüz demeden başlatıp bir aşamaya getirdiğimiz proje için kazmayı vururuz, bu konuda siyasetin bakış açışı milletin yani Karabük halkının bakış açısıdır, bu dediğim gibi bu bir Vizyon meselesidir ve bizim Vizyonumuzda, Karabük için havalanı projesi iptal olmamıştır” dedi.

Karabük Gündem’in;  ancak Orman İşletmesi RED yazısı yazmış, Kardemir o araziler için görüş bile vermemiş, yani Üniversite Sivil Havacılık Okulu için havaalanı yapacak ama kampüs alanı dahilinde bile değilmiş o araziler sorusuna Uysal ; ” Evet bizim Rektörlüğümüz döneminde yazılmıştı, o dönem boşluğundan böylesi bir yazı gelmiş yada Kardemir cevap bile vermemiş şimdi ki siyasi otoriterin düşüncesi farklı tekrar yazılsın KBÜ’den o yazılar bakalım şimdi nasıl cevaplar gelecek, görelim, çünkü bu dönem siyasi düşünce bunu böyle istiyor, Karabük halkı istiyor,” açıklamasında bulundu..

cats4 

Karabük Üniversitesinin, Karabük için bir lokomotif olduğunu sizler yazıyorsunuz bu çok anlamlı diyen Uysal; ” Hükümetimiz , Sayın Cumhurbaşkanımız her ile bir havalanı projeleri açıklarlarken bizler bu emirlere uymayacak mıyız tatbiki uyacağız, Karabük nüfus olarak, bölgede ki diğer havaalanı yatırımları olarak havaalanı yapılmasına uygun olmayacağı hep konuşulur değil mi, ancak biz ne yaptık önce bu konuda Yüksek Okul açalım, sonra oraya Karabük İçin inecek 60-70 kişilik uçakların alt yapısını hazırlarız kent bir yandan ayağının dibinde havaalanı kazanırken diğer yandan eğitim olarak ülke yararlanır diye düşündük, bu projemizin arkasındayız ve Kampüs alanı olarak belirlediğimiz ancak Orman İşletmelerinde olan ve Kardemir üzerinde görünen arazilerin bir yazı ile bugün KBÜ devir edileceğini de inanıyoruz zira dedik ya bugün siyasi olarak biz buradayız gerekirse gideriz Mutullah amcanın elini öperiz, Orman İşletmeleri genel Müdürlüğün kapısında yatarız bu işin Karabük için bir Vizyon meselesi olduğunun altını çizer anlatırız.Kısaca şunu diyebiliriz birlik olursak, ne istediğimizi bilirsek, Karabük için düşünürsek, Millet için çalışırsak bu proje tıkır tıkır işler ve hayat bulup Karabük ve bölgemize yeni ufuklar kazandır, bu arada şunu da belirteyim Filyos projesi başlıyor havaalanı olmasın Karabük’e bir getirisi olmaz, Eskipazar Sanayi bölgesi havalalanı olmasın bir değer kazanmaz, KBÜ Havacılık Meslek Yüksek okulu ile güçlenir,Karabükspora gelecek oyuncu sizde havaalanı bar mı diye artık soramaz, İş adamı, Üniversiteye gelecek Profesör artık bunları bahane edemez ” ifadelerinde bulundu..

UYSAL ” KBÜ TALEP YAZILARINI TEKRAR

YAZMALI VE SAFÜNİ DESTEKLENMELİ”

 

Karabük Üniversitesinin kampüs alanı olarak belirlenen ancak arazilerin Orman Bakanlığına ve Kardemir AŞ ait olduğu gerekçesi ile  o arazilerin  tekrar Üniversiteye tahsis edilmesi gereğini vurgulayarak ” Yeniden yazılmalı ve bizde siyaset olarak gereğini yapmalıyız” derken KBÜ Rektörünün Safranbolu Üniversitesi projesinin de desteklenmesi gerektiğini ancak alt yapısının çok iyi hazırlanması gerektiğini vurgulaması dikkatleri çekti.

 

 

 

Exit mobile version