Vali Aktaş “Karar Verildi”

KATI ATIK (ÇÖP) BERTARAF TESİSİ İÇİN HARCANAN MİLYONLAR BOŞA GİTTİ, YENİ YER ARAYIŞLARI BAŞLADI…BU KEZ YENİCE “BİZİM ORMANLARIMIZ ÇÖP ALANI MI” DİYEREK TEPKİ VERİYOR .. Orman alanının barındırdığı yaban hayatı ve bitki çeşitliliğiyle dikkat çeken, 1999 yılında Dünya Doğayı Koruma Vakfı (WWF) tarafından ‘acil olarak korunması gereken 100 sıcak noktadan biri ilan edilen Yenice Ormanları’na […]

guneri

KATI ATIK (ÇÖP) BERTARAF TESİSİ İÇİN HARCANAN MİLYONLAR BOŞA GİTTİ, YENİ YER ARAYIŞLARI BAŞLADI…BU KEZ YENİCE “BİZİM ORMANLARIMIZ ÇÖP ALANI MI” DİYEREK TEPKİ VERİYOR ..

5144_2Orman alanının barındırdığı yaban hayatı ve bitki çeşitliliğiyle dikkat çeken, 1999 yılında Dünya Doğayı Koruma Vakfı (WWF) tarafından ‘acil olarak korunması gereken 100 sıcak noktadan biri ilan edilen Yenice Ormanları’na Katı Atık Bertaraf Tesisi kurulmasına şiddetle karşı gelerek,  Yenice yerel basın kanalı ile de halka “tepkili olun” çağrıları yapıyor..

Yıllar önce Karabük ve ilçe belediyelerinin bir araya gelerek oluşturdukları birlik vasıtasıyla yapılması planlanan ve milyarlarca lira harcadıktan sonra heyelan bölgesi olduğu gerekçesiyle yapımından vazgeçilen Katı Atık Bertaraf Tesisi’nin Yenice sınırları içerisindeki bir yere yapılacak olmasının manidar olarak değerlendiren Yenice yerel basını  “Yeşil Yenice’mizi ve ormanlarımızı turizme kazandırmayı planlarken böyle bir tesisin buraya kurulması hangi akla hizmettir.Yenice’de ki siyasilerin ve Yenicelilerin bu tesisin Yenice’ye yapılmasına karşı çıkmaya ve tepki koymaya çağırıyoruz. Başta AK Parti İlçe Başkanlığı olmak üzere CHP , MHP ve diğer parti başkanlarını da bu konuda görüşlerini açıklamaya davet ediyoruz.” diyerek yayın yapmaya başladılar.

Öte yandan, Vali Aktaş, Karabük’teki bütün belediyelerin de ortağı olduğu bir birlik kurulduğunu ve bu birliğin 2011 yılında Aşağı Kızılcaören sınırları içerisindeki yere katı atık bertaraf tesisi yapımına karar verdiğini basına açıkladı.

vali-aktas

Vali Aktaş ; ” Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcımızın da talimatlarıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığından gelen teknik ekipler elemanlar söz konusu yerde ayrıca incelemelerde bulundular. Bu incelemeler neticesinde  buranın bu iş için çok uygun olmadığı hemen hemen kesinleşti çok çok büyük çok çok maliyetli. Yaklaşık 30 milyon olan bir maliyet söz konusu. Durum böyle olunca biz de doğal olarak alternatif yerler aramaya başladık. Bu yerlerden bir tanesi ve bize göre de en uygun olduğunu düşündüğümüz yer sizin de dediğiniz gibi yenice yolu üzerinde Karabük il merkezi mülki sınırları içerisinde Salmanlar köyünün sınırları içerisinde ki bir yer. Burası Karabük Zonguldak yolunun yapımı sırasında karayollarının taş ocağı olarak kullanılmaktaymış, burası kesinlikle bir ormanlık alan değil. Kuytu bir alan. Yerleşim yerlerine oldukça uzak bir alan ve yeniceye de en az 15 kilometre mesafedeki bir noktada bulunan bir yer.. Şu ana kadar çok olumsuz bir durumda yok, bir aksilik olmazsa inşallah oraya yeni katı atık bertaraf tesisimizi kurmayı düşünüyoruz.” ” ifadelerini kullandı..

 

Exit mobile version