Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Karabük’te Madenciler Anıldı

Karabük’te, KESK Şubesi üyeleri

10352753_1421591848111688_6317044052530204890_n

Karabük’te, KESK Şubesi üyeleri ve Karabük Üniversitesi öğrencileri, Soma’daki maden faciasıyla ilgili protesto yürüyüşü düzenledi.

KESK binası önünde toplanan kalabalık , ‘İşçi ölümleri kader değil’, ‘İş kazası değil cinayet’, ‘Hiç bir ölüm güzel değildir’, ‘Soma işçileri onurumuzdur’ yazılı dövizlerle,  Güven Kavşağı’nda bulunan işçi anıtına yürüyüş düzenlediler.

İşçi anıtı önünde  madenciler için saygı duruşunda bulunanlar  anıta karanfil bırakıltbmm2dı ve mum yakarak  basın açıklaması yaptılar.

KESK yöneticilerinin slogan atılmamasını istemesine rağmen bazı öğrencinin slogan atması gerginliğe yol açtı. Ancak  kısa süreli tartışmanın ardından öğrenciler gruptan ayrılarak sloganlarla belediye önüne yürüyüp  oturma eylemi yaptılar.

İki grup da daha sonra olaysız dağıldı.

Öte yandan Dünya ajansları ve Bakanlıktan  yapılan son açıklamalarda ölü sayısı  282 olarak açıklandı .

Saat 08.00 itibarıyla acı haber yayımlandı yeni cenazelere ulaşıldığı ve  faciada ölü sayısı 282’ye yükseldiği belirtildi. Madende sabah saatlerinde yangın tekrar başladı. Bu sebeple kurtarma çalışmaları durduruldu. Karbonmonoksit gazının boşaltılması çalışmalarına da ara verildi. 

Web Tasarım & SEO: Best4SEO