Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Miraç Kandiliniz Mübarek Olsun

Üç aylar içinde yer

Üç aylar içinde yer alan Miraç Kandili 25 Mayıs 2014 Pazar gecesine denk geliyor. Miraç, kelime manası itibariyle “merdiven”, “yükselecek yer”, “en yüksek makam” manalarına gelmektedir. 

indir
MİRAÇ KANDİLİ : Receb ayının 27. gecesi ise Miraç Kandili’dir. Bu gecede Peygamberimiz bir mucize olarak Mekke’deki Mescid-i Haram’dan, Kudüs’teki Mescid-i Aksa’ya ve oradan da göklerin İlahi derinliklerine doğru yükselip ruhen ve bedenen Cenab-ı Hakk’ın huzuruna çıkmıştır.

Karabük Müftüsü Halil Bektaş  Miraç Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı.

Bektaş, mesajında, mukaddes bir yolculuğun ve manevi bir yükselişin ifadesi olan Miraç Kandili’nin pazar gününü pazartesiye bağlayan gece idrak edeceğini belirtti.Pekçok ilahi hikmet ve sırrı içinde barındıran Kandil gecesinin tüm İslam alemi için hayırlara vesile getirmesini dileyen Bektaş, şunları kaydetti:”Miraç mucizesi ilahi kudretin bir tezahürüdür. İsra ve Miraç mucizesi, aslında belirli aşamaları kat eden insanın, yüce Allah’ın destek ve lütfüyla nice mesafelere ulaşabileceğini de göstermektedir. Manevi duygularımızı canlandıran, kendimizi sorgulamamızı sağlayan mübarek gün ve geceler, bizlere, iman, ibadet ve ahlak bakımından kendimizi yenileme fırsatı sunar.”

Web Tasarım & SEO: Best4SEO