Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

19 MAYIS 1919 ÖZGÜRLÜK ATEŞİ VE BAĞIMSIZLIK YOLU

19 Mayıs 1919, Bağımsızlığın,

19 Mayıs 1919, Bağımsızlığın, Onurlu yaşamın, Millet Olmanın,101.Yılı, 101 yıl önce yenilmedik, yüz bin yıl geçse de yenilmeyeceğiz. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun.

19 Mayısla başlayan ilk adım, Amasya, Erzurum, Sivas, Ankara ile milyonlarca adıma ulaşacaktır.19 Mayıs 1919’da atılan ilk adım ve özgürlüğe doğru atılmıştı. Bağımsızlık ve Özgürlük yürüyüşünün ilk adımı olur ama Son Adımı olmaz.

Mustafa Kemal Atatürk,7 Mayıs 1924 Tarihli Cumhuriyet Gazetesinde Yunus Nadi’ye verdiği Demecinde;
“ Anadolu’ya geçmekteki amacım, Türk milletinin yüksek karakterine ve sarsılmaz kararlılık ve inancına dayanmaktı. Başka hiçbir önlemin ülke ve milletin derin yarasına çözüm olamayacağı hakkında kesin inanca sahip olmuştum”.

İstanbul’dan Samsuna giden vapur, Karadeniz’e girerken İstanbul Ufuklarına bakan Atatürk, İstanbul halkı için ağladı, gözleri yaşardı. Ancak bu sevgili kardeşlerin kesin kurtulacağına o kadar emindim ki bu güven benim için avutucu oldu. (Mustafa Kemal Atatürk)

Düşmanı Kesinlikle denize dökeceğine inancı tamdı. Çünkü gözlem, inceleme ve hesaba dayanan önlemlerin büyük fedakârlıklarla kahraman milletimiz tarafından uygulanması sonucu hareket ediliyordu.


Atatürk bir ülkenin, bir devletin, bir milletin geleceğe hazırlanması noktasında olağan üstü bir lider. Geleceği bu denli okuyabilen ve attığı her adımın üzerinden ne kadar zaman geçse de bırakın eskimeyi kuvvetlendikçe kuvvetlenen kaç lider vardır.

Atatürk barışı ana felsefe olarak hem kendi toplumuna hem de dünyaya miras olarak bırakmış bir lider. “ Yurtta Sulh Cihanda Sulh “ bence çok derin bir felsefe. Bugün herkes tarafından irdelenmesi gereken, bütün dünyaya, bütün ülkelere anlatılması gereken felsefe.

Atatürk’ün nüfus kâğıdında, yalnızca doğum yılı yazılıdır.(1881) Ne gün ne de ay belirtilmemiştir.

Atatürk bir konuşmasında “ Ben 19 Mayıs’ta doğdum. Diyerek, bağımsızlık ışığını yaktığı 19 Mayısı doğum günü olarak kabul etmiştir.


Bir gün İngiltere kralı V111.Edward, O yıllarda Batılılarda gelenek olan doğum günü için, Atatürk’e Telgraf çekip armağan göndermek istemişti. Dışişleri Bakanlığımız cevabi yazıda; Atatürk’ün 19 Mayıs 1881 tarihinde doğmuş olduğunu arz ederim. Diye Yazmıştı.


Bu vesile ile 19 Mayıs 19919’da Bağımsızlığımızın Yolunu açanların ve izinden yürüyenlerin, Atatürk’ü Anma ve Gençlik Spor Bayramını Kutluyor. Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Cumhuriyetimizin kurulmasında emeği geçenleri saygı ile anıyorum.

Web Tasarım & SEO: Best4SEO