Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Çelik-İş Başkanlar Kurulunu Topladı

Çelik-İş Genişletilmiş Başkanlar Kurulu,

Çelik-İş Genişletilmiş Başkanlar Kurulu, genel

merkez yönetimi ile şube yönetimleri katıldığı

toplantı Ankara’da gerçekleşti.

cengiz gül

 

 

Çelik-İş Genel Başkanı Cengiz Gül, “Bu yılın ilk 7 ayında 8 milyar doların üzerindeki tutarla 10.6 milyon ton çelik ihracatı yapıldı. Ülkemiz ekonomisinin bel kemiğini oluşturan demir çelik işçilerimize emeğinin, alın terinin karşılığı fazlasıyla verilmelidir” dedi.

Toplantıda işçilerin mali, özlük ve sosyal hakları ile iş kazaları masaya yatırılırken Çelik-İş Genel Başkanı Cengiz Gül, ‘Gezilmedik işyeri, sorununu dinlemediğimiz işçi kalmayacak” diye yola çıkmıştk bugün tüm sorunları bildiklerini ifade etti.

Türkiye ihracatında en büyük paylardan birini demir çelik sektörünün oluşturduğunu ifade eden Cengiz Gül, Hemen hemen her alanda kullanılan ve milyonlarca ton ihracatı yapılan çeliğin üzerinde İsdemir’deki, Karabük’teki, kısacası ülkemiz genelindeki demir çelik işçilerimizin alın teri, emeği vardır diyerek şu açıklamalarda bulundu ; “ O halde ülkemiz ekonomisinin bel kemiğini oluşturan demir çelik işçilerimize de yeni Türkiye yolunda emeğinin, alın terinin karşılığı fazlasıyla verilmelidir. Sendika olarak bizler bunun mücadelesini veriyoruz. Ancak bizim anlayışımızda kırma, dökme yoktur. Bizim mücadelemizde, rahmetli Metin Türker ağabeyimizin 89 grevinde dediği gibi ‘Fabrikalarımızın bir cıvatasına zarar veren bizden değildir’ anlayışı vardır. Sendika, işçi ve işveren olarak uzlaşı vardır. Bizler hakkımız için dik duracağız ancak diklenmeyeceğiz”

Türkiye işçi hareketine büyük bir hareketlilik getirdiklerini ifade eden Gül, son iki yılda Çelik-İş’e 15 bin yeni üye kazandırarak metal iş kolunda metal işçilerinin umudu olduklarını kaydederek, “Ülke genelinde toplam 12 milyon 287 bin 238 kayıtlı işçi var ve bunların metal iş kolunda 1,5 milyonu çalışmakta. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV) ‘İşçinin ücretini alın teri kurumadan önce ödeyiniz’ buyuruyor. Bizim de sendika olarak önceliğimiz, metal işçilerimiz başta olmak üzere tüm işçilerimizin mali, özlük ve sosyal haklar konusunda en iyi şartlarda çalışması ve iş güvencesidir” dedi.

Artık yüreklerin yanmaması, ocaklara ateş düşmemesi için iş kazalarına da dikkat çeken Gül; “İş Güvenliği ve İşçi sağlığı için önlemler devlet tarafından zamanında ve eksiksiz bir şekilde denetlenmelidir. İş sağlığı ve güvenliği, işverenler eliyle değil, tarafsız bir kurum tarafından yapılmalıdır. Cezalar ise kazaların bir daha yaşanmaması için caydırıcı olmalıdır” şeklinde konuştu.

1920268_325203314318956_1984054639825139392_nÖte yandan Çelik İş Genel Merkezi Genel Eğitim Sekreteri Recep Akyel bugün Çelik İş sendikasının efsane lideri Metin Türker’in kabri başında dualar okuyarak emanetlerine sahip çıkıyoruz dedi.

Kaynak Çelik İş Sendikası

Web Tasarım & SEO: Best4SEO