Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

10 Ocak Gazeteciler Günü Kutlaması

Karabük Gazeteciler ve İletişim

12

Karabük Gazeteciler ve İletişim Derneği 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlayarak bir bildiri yayımladı.

Cemiyet Başkanı Osman Çetinkaya imzalı bildiride şu ifadelere yer verildi.; 

Çalışan Gazeteciler Günümüz

Kutlu Olsun..

Sayın Meslektaşlarım;

Çalışan gazeteciler günü, 1961 Anayasasında gazeteciler lehine yer alan hükümlerden sonra “Çalışan gazeteciler bayramı” olarak kabul edilen fakat 12 Mart 1971 askeri darbesinden sonra bu hakların bir kısmının geri alınması üzerine ” 10 Ocak Çalışan gazeteciler günü” olarak değiştirilmiş, her yıl 10 ocak tarihinde kutlanmaktadır..

Şu an işlerinden uzaklaştırılmış çalışmayan gazetecileri de düşünerek günün anılmasında fayda görmekteyiz.

Gazeteci hem bedenen çalışır  hem zihinsel faaliyet yürütür. Karda, kışta, sıcakta, tehlike altında haberin peşinde koşar. Bir taraftan zihinsel faaliyet yürütür, bir taraftan da bedensel faaliyet yürütür.

Basın sektöründe;  İş verenden en alt kademede çalışan arkadaşlarımıza kadar bu sektörde çalışanların büyük zorluklarla işlerini yaptığını herkes biliyor. Başta ekonomik olmak üzere birçok sorunla mücadele eden gazetecinin/Medya mensubunun  işini hakkıyla yapmasını nasıl sağlayabilir (?) sorusuna halen yanıt bulunmadığı şu dönemde,  bir 10 Ocak çalışan gazeteciler gününü daha idrak etmekteyiz…

Üstatların dediği gibi gazeteci için zaman faktörü olmaz,tehlike,çalışma şartları ne olursa olsun sadece kamuoyunu basın yayın ahlak ilkeleri içinde bilgilendirmek , için görevlerini 7/24 yapmaya özen gösterir.

Bugün dünyada,Ülkemizde basın çalışanlarına,gazetecilere amansız sansür uygulamaları ve baskılar da uygulanmakta hatta son zamanlarda yaşadığımız terör eylemleri dahi yaşanmaktadır. Böylesine zor şartlar altında çalışan tüm basın emekçilerimizin KGİD olarak  10 Ocak Gazeteciler gününü kutlarız.

Bu Vesile ile tüm meslektaşlarımızı yarın saat 11.00 de ( 10 Ocak Cumartesi) Atatürk anıtında çelenk sunumuna ve Şehitlerimiz adına saygı duruşuna davet ediyoruz.

Ayrıca, Derneğimizin TOKİ ile beraber yürüttüğü Basın  sitesi çalışmalarımızın da son aşamaya geldiğini belirtir tekrar tüm basın emekçilerimizin gazeteciler gününü kutlarız..

Osman Çetinkaya

KGİD  Yönt.Kurulu Başkanı

11

Web Tasarım & SEO: Best4SEO