Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Vergili “Karabük İçin Karşıladım” Dedi

Karabük’e gelen Bakanların Belediye

Karabük’e gelen Bakanların Belediye Başkanlığına uğramadığına sitem ederek, gelen bakanların belediyeyi ziyaret etmediği sürece hiçbir bakanı karşılamama kararı aldığını açıklayan Başkan Vergili ; Ak  AK Parti Kongresi için Karabük’e gelen bakanları  karşılayarak yine farkını ortaya koydu.

 

 

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili geçtiğimiz aylarda  Aydınlıkevler sosyal tesis açılışında ; “Bu güne kadar 15 Bakan karşılamaya gittim. Onlar hemen karşımızda AK Parti binası var, oraya gelirler ve giderler. Ama aynı Bakan Eflani’ye tarla bakmaya gitti. Sanki ömründe hiç tarla görmemiş. 3 gün evvel de Başbakan’a Kürtçe tercüme yapıyordu. Başbakanın Kürtçe tercümanı Tarım Bakanı idi. Bizim hiç onların yanında hasiyetimiz yok, kıymetimiz yok. Biz de Karabük’ün temsilcisiyiz, sizlerin temsilciyiz. Bana AK Partili de, CHP ’li de oy verdi. Bana oy vermeyen yoktu ki, yoksa nasıl seçilecek idim. Ben herkesin temsilcisiyim. Benim Osman Baydemir kadar mı kıymetim yok. Bugüne kadar hiçbir Bakan çıkmadı Belediye’ ye. Onlar çıkmadı diye bugüne kadar boynumuzu eğdik mi, tüm hizmetlerimizi yaptık.” şeklin de açıklamalar da bulunmuştu..

10419500_891674574209343_7334395453577496479_n (1)

Vergili bu konuşmanın ardından,belediye başkanlığı döneminde birçok Bakanın Karabük’e geldiğini, fakat hiçbir bakanın Karabük Belediyesini ziyaret etmediğini belirterek Bakanları karşılamama kararı aldığını Şirinevler lokali açılışında şöyle beyan etmişti;  ; “Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir ile görüşmek isteyen bakanlarımızın, şimdiye kadar Karabük Belediyesini ziyaret etmek için lütfetmediler. Karabük Belediyesinin karşında bulunan AKP binasına çıkıp, Karabük Belediyesi ‘ne yapıyor’ diye merak etmediler. Merak etseler onlar için çok büyük sıkıntı olacak. Biz hep bekledik, bir gün belediye binasına çıkarlar diye ama hiç kimse beni ziyaret etmediği için, bende bir prensip kararı aldım ve belediyeyi ziyaret etmeyen hiçbir bakanı karşılaşamaya gitmiyorum.

10928981_891674534209347_3243125066445775721_n

VERGİLİ; Karabük İçin  Prensip

Kararından Vazgeçti..

Karabük belediyesini ziyaret etmedikleri sitem eden Başkan Vergili son zamanlarda AK Parti İl yönetiminin yaklaşımları yada kararını tekrar gözden geçirmesi ile son gelen bakanları karşılama kararı aldı.

Gazeteciler Günü nedeni ile Karabük’te görev yapan ajanslara,gazete ve Tv sahipleri ile gazete-Tv Muhabirlerine Büyük kulüpte yemek veren Başkan Vergili, burada Karabük Gündemin kendisine “Bakanları karşılamam diyordunuz ancak karşıladınız neden?” sorusuna çok net cevap verdi.

Başkan Vergili ” Karabük İçin ne gerekirse yaparız,onun için çalışıyoruz, ben Bakanları karşıladım ve Karabük için çok önemli olan İsmetpaşa projesinin daha sağlıklı Karabük’e kazanımını istiyorum, zaten Bakanlarımız bize proje için detaylı çalışmaları yapın Ankara’ya getirin dediler,Kendilerine alt yapıyı siz yaparsanız üst yapıyı biz doldururuz,hallederiz mesajı verdim,bakın Filyos Karabük için çok önemli bir proje değil ancak Eskipazar İsmetpaşa projesi Filyos ayağı için gerekli olduğu kadar Karabük için önemli,tren yolu orada,karayolu orada,zaten bu proje ile Eskipazar 5-6 yıl sonra 40 bini geçer, bölge ekonomik olarak güç kazanır,Filyos içinde başka böylesi alan yok zaten işte bunları düşündüğüm için gittim  bu kez Bakanları karşıladım” dedi..

IMG_1692

Vergili’den  Ak Parti Yeni Yönetimine ” Adam Gibi

Adamlar Var “

Başkan Vergili; konuşmaları sırasında çok ilginç bir yaklaşımda da bulunarak şöyle dedi ; ” Bakın Ak partinin geçen yönetimleri Karabük için kayıp 5 seneydi,şimdi bakıyoruz adam gibi sözü bir insanlar yönetimde,zaten kişiliklerine baktığınız da anlıyorsunuz, ben bu Ak parti yönetimine saygıyla bakıyorum, Ha..ben prensip kararı neden almış ve bakan karşılamam demiştim, geçmiş dönemde bakanlar gelince Belediye getirmiyorlardı bile hatta ben Diyarbakır belediyesine çıkıyorsunuz diye örnek vermiştim,şimdi bu  farklı anlayış var bizde ona göre ve tabiki Karabük için değerlendirmemizi yapıyoruz”

Vergili Bakanların ilk gelişinde Polis Evinde bizzat karşılarken bakan Fikri İşık’a hediye takdim ettiğini ve kendilerinden taleplerde bulunduk ve söz aldık bunlar Karabük lehine gelişmelerdir dedi

Vergili’nin bu yaklaşımın son zamanlarda AK parti yeni yönetimin söylemleri yanı sıra, Polis Evinde ki karşılamanın TSO tarafından organize edilmesinin payı olduğu, ifade edilirken  konuya yakın kaynaklar siyasette dün yoktur  diyerek gelişmelerin olumlu olduğunu vurguluyorlar.

 

Web Tasarım & SEO: Best4SEO