Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

D8 Genel Sekreterinin, Karabük TSO Ziyareti…

Karabük’te devam eden Uluslararası

IMG_4594

Karabük’te devam eden Uluslararası Safranbolu İklim Değişikliği Konferansı için kente gelen D-8 Genel Sekreteri Seyed Ali Mohammad Mousavı, Karabük TSO Başkanı Tuncay Özcan’ı makamında ziyaret etti.  TSO Başkanı Tuncay Özcan ” Karabük ekonomisi ve gelişi ile ilgili kısa bir brifing sunduktan sonra, bir ön değerlendirme yapan D-8 Genel Sekreteri Seyed Ali Mohammad Mousavı  demir çelik ve turizm sektörünün yoğun olduğu Karabük’te özel sektör temsilcilere çağrıda bulunarak,  hedeflerinin üye ülkeler arasındaki ticaret hacmini 2018 sonuna kadar 500 milyar dolara ulaştırmak olduğunu ifade etti.

IMG_1793Seyed Ali Mohammad Mousavı, “Bizim öncelikli hedefimiz üye ülkeler arasında ticaret hacmini arttırmak. Türkiye bizim kuruluşumuzda kurucu olmakla kalmayıp lokomotif bir ülke. Pek çok sektörde lider ve ağırlığını hissettiren bir ülke. 1997 yılında kurulduğumuzda 8 üye ülke arasında ticaret hacmimiz 15-20 milyar dolar arasındaydı. 2012 yılına geldiğimiz bu rakam 150 milyar dolar oldu. 2018 yılı sonunda yol haritasında ticaret hacminin 500 milyar dolara ulaşması lazım. Bu hem bizim için fırsat, hem de bir kabus. Bu yüzden buradayım” dedi.

IMG_4575Mousavı, “ D-8 üç kıt’aya yayılmış üyeleri ile çok farklı bir uluslararası örgüt olup  1 milyar’dan fazla nüfusu ile zengin potansiyeli var. Endenozya, Türkiye ve İran gibi çok zengin ülkeleri var. Aslında bu bizler için bir nimet. Bu potansiyeli harekete geçirecek özel sektöre ihtiyacımız var. Özel sektörün daha fazla diplomatik ve uluslararası toplantılara entegre edilmesi lazım. Bizlerin oluşturduğu pek çok görev güçleri ve toplantılar var. Hem bakanlık hem de çalışma grupları arasında toplantıları var. Karabük TSO bizimle işbirliği yapmak isterse D-8 Sekretaryasından bu işlerle çalışanları tanıtmaya seve seve hazırız. Bizim en büyük gayemiz halis niyetle kurulan uluslararası ekonomik İşbirliği örgütünü hak ettiği yere getirmek. Üye ülkeler arasındaki ticareti artırarak aynı zamanda insanların refah seviyesini artırarak kardeşlik bağlarını biraz daha pekiştirmek” ifadesinde bulundu.

_DSC0041

Web Tasarım & SEO: Best4SEO