Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

FATURANI GÜNEŞ ÖDESİN PROJESİ TAMAM

     Karabük il

 

 

 Karabük il Özel İdaremizin yaklaşık 6 aydır üzerinde çalıştığı Güneş Enerjisinden elektrik üreterek içme suyu terfi sistemlerini Güneşten elde edilen enerji ile çalıştırma projesi deneme çalışması başarı ile sonuçlandı.

 

 

FATURANI GÜNEŞ ÖDESİN PROJESİ

SAFRANBOLU KEHLER

KÖYÜNDE GERÇEK OLDU

 

İl Özel idaresi Genel Sekreteri  Hakan Eski tesis ile ilgili verdiği bilgide, Kehler köyünün Yağmurlu ve Bulamaç mahallelerinde öncesinde çeşmeli ve kısıtlı suları olduğu yeni yapılan sistemde yaz aylarında 80 kişilik nüfusun ihtiyacı karşılayacak sistemin hayata geçirildiğini belirtti.

Eski; güneş enerjisinden elektrik elde edilmeden elektrik hattı çekilerek yapılan terfi sisteminin elektrik çekilecek mesafenin 3 km. yi aşkın olduğundan maliyetinin 150.000,00 TL ( Yüzellebin TL) nin üzerinde olacağını, hâlbuki 6 aydır çalışılarak hazırlanan ve montajı çok kolay olan bu sistemin maliyetinin 6.500,00 (Altıbinbeşyüz)+ KDV olduğunu ifade etti.

Ayrıca maliyetlerin dışında Kehler köyü sakinlerinin bu tesisle fatura ödemeyeceğini FATURANIN GÜNEŞ tarafından ödeneceğini sözlerine ekleyen ESKİ, “İçme sularında yeni yapılacak projelerde de aynı sistem  uygulanarak tasarruf sağlanması hedeflenmektedir.” Dedi.

İçme suyu terfi sistemlerinde bu proje (Güneş Enerjisinden Elektrik elde edilmesi) Batı Karadeniz Bölgesinde ilk defa uygulanmakta olup bu noktada Çankırı, Bolu, Düzce Zonguldak, Bartın ve Kastamonu illerine de örnek teşkil edeceğini ifade etmiştir şeklinde bilgiler veren ESKİ,  Yeni yapılacak olan Milli Eğitim Okullarından birinde Okul çatısı elektrik sistemi üretmeye uygun bir şekilde yapılarak farklı bir alanda da Karabük’ e farklı bir yenilik kazandırılması hedeflendiği de bildirildi.

Web Tasarım & SEO: Best4SEO