Karabük’ün 3 Nisan 1937 tarihinde DÇ Fabrikalarının temelinin atılması ile ülkede başlayan sanayi hamlesi yansıra milli kaynaklardan milli eser üretimine geçilmesi ardından fabrikalar yapan fabrika olarak ülke tarihine geçen, 1995 yılında ise yöre halkı ve çalışanlara 1.TLkarşılığı verilen KARDEMİR’in özel gününün tüm ülkede sanayi günü olarak kutlanması adına başlatılan çalışmalar devam ediyor.

Özellikle Karabük TSO sının ve Karabük Valiliğinin çalışmaları yanı sıra siyasilerin destek arayışları devam ederken “3 nisan sanayi olmalı” projesi için Karabük Gazeteciler ve İletişim Derneği Başkanı Mehmet Çetinkaya ve Mor Safran Kültür Derneği Başkanı Döndü Açıkgöz’ün öncülüğünde başlatılan ardından oluşturulan jüri ile “3 Nisan Neden Sanayi Günü Olmalı” kompozisyon yarışmasına katılım yapan eserler değerlendirildi ve sonuçları BRTV ekranlarında yapılan bir program ile açıklandı
Yarışmanın Birincisi Tam Bir Ödül Avcısı Çıktı

Yarışma değerlendirmesinde bulunan juri üyelerinden KAGİD üyelerinden Mehmet Çetinkaya, O. Semih Gülen, Ziya Alak yine Mor Safran Kültür Sanat Derneği’nden Döndü Açıkgöz, Tuğba Turan, Osman Güldemir ve Karabük Edebiyat öğretmenlerinden Muammer Tuna ve Ziya Çalışkan ile yarışmaya gönderilen eserleri değerlendirdi ve yarışma birincisi Mardin’den katılanaslen Erzurumlu bir Edebiyat öğretmeni çıktı.
Yarışma 1.si Rumuz. Nihavent ile Yunus Laçin (Edebiyat Öğretmeni) olurken yarışma 2. si Nisanur İncelerli/ Rumuz. Sonsuz Kanat ile Yarışma3.sü ise Demet Üstün/Rumuz. Sisyphos ile oldu.
Yarışmada mansiyon ödülleri ise, Gürkan Avcı/ Rumuz.Livane, Aslıhan Yılmaz/Rumuz. Düşün Yolculuk ve Ersin Aydın/ Rumuz/ 89Göçmen’ e verildi.
Anadolu’nun dört biryanından gerçekleşen katılım sonrası belirlenen eserlere ödülleri 3 Nisan Perşembe günü TSO da gerçekleşen bir etkinlikte Vali Mustafa Yavuz ve TSO Başkanı Fatih Çapraz tarafından kendilerine takdim edilecek.