Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

ASGD ” Basın Suçlanamaz”

ASGD “KARABÜKSPOR ZARAR GÖRMEMELİ

ASGD “KARABÜKSPOR ZARAR GÖRMEMELİ ”  DEDİ

 

KARABÜKSPOR SAĞDUYU

ASGD (Anadolu Spor Gazetecileri Derneği) Karabük Şube Yönetim Kurulu imzasıyla yayınlanan basın açıklamasında Karabükspor Taraftarlar Derneği Başkanı Erol Ünlü’nün şahsi olaylarından dolayı taraftarı arkasından sürüklemeye çalışmasının Karabükspor’a zarar vermeye başladığını içeren bir basın açıklaması yayınladı.

Basın açıklamasının en dikkat çekici bölümü ise Karabükspor Kulübü tarafından Taraftarlar derneğine verilen paraların taraftara yansıtılmadığını ima etmesi ile son yaşanan olayların basında yer almayışına verilen tepkinin anlamsız olduğu yönündeydi.

ASGD Karabük Şubesinin yayınladığı basın açıklaması şöyle;

Kardemir Karabükspor taraftarları son günlerde yaşanan bazı şahsi olaylar ile ilgili nereye çekilmek isteniliyor bilemiyoruz ama sonuçta tek amacımız olan Karabüksporumuza zarar verme noktasına geldiğini iyi biliyoruz.

Taraftarlar Derneği Başkanı ile Kulüp Yönetim Kurulu üyesi arasında geçtiği iddia edilen bazı tatsız olayları tabi ki bizde tasvip etmiyoruz. Fakat şahsi bir olayın, taraftar zümresine yansıtılmasını da doğru bulmuyoruz.

Yaşandığı iddia edilen olayda her iki tarafın da kendine göre haklı açıklamaları ve konunun şahsi boyutlarda olması, Karabük Basının kamuoyunu ilgilendirmediği kanaati ile hareket etmesine neden olmuştur.

Şahsi konuları haber niteliği görmeyen basın da, haklı olmasına rağmen maalesef hırsından gözü kararırcasına hareket eden Taraftarlar Dernek Başkanının da haksız eleştirilerine maruz kalmıştır.

Kaldı ki bu zamana kadar Karabük Basını, Taraftarlar Derneğine kulüp tarafından verilen mali desteklerin taraftara ne kadar yansıtıldığını da sorgulamamıştır. Çünkü derneği ve taraftarı kısır tartışmalar içine çekip Karabükspor’a zarar verme sonucu da göz önünde bulundurmuştur.

Taraftarlar Derneği Başkanı, taraftarı maça gitmeme noktasında eğilim içine sokması ve kendi şahsi olayına alet etmesi de hoş değildir.

Sonuç olarak ASGD Karabük Şubesi, taraftarın Karabükspor sevgisinin sömürülmesine, bu olayların büyütülerek Karabükspor’un hak etmediği bir şekilde zarar görmeye yol açmasına alet olmayacaktır.

Basını ve Spor Basınını eleştirenler, şahsi olayların kamuyu ilgilendirmediğini de bilmesi gerekir diyor, Karabükspor’un lige başarılı bir şekilde başladığı süreçte motivasyonunu bozacak hiçbir ortamda ve süreçte ASGD olmayacaktır diyoruz.

YORUMLAR

2 adet yorum var

  1. Saçma bir açıklama olmuş. Saçmalığının sebebini açıklayayım. Aslında ilkeli gibi duruyor. Gayet kurumsal bir dille yazılmış. Şahsi olayınızdan bize ne dercesine yazılmış. Gerçekten de şahsi olaydan bize ne? Biz galiba Karabük basınını tanıyamamışız. Karabük basını Türkiye’nin en saygın ve en ilkeli yerel basınıdır ne de olsa.

    Hatta o kadar ilkelidir ki…

    – Yolbulan yönetimi istifa eder etmez Karabük’teki yerel gazete/haber sitesi sahipleri kendilerini yönetime alacağını düşündüğü kişileri sayfalarından Karabükspor başkanlığı için önermemiştir.

    – Bu önerdikleri başkan adaylarından yüz bulamayınca ince ince altını kazmamış, onlara düşman olmamıştır.

    – Takma rumuzlar kullanarak Facebook ve benzeri paylaşım sitelerinde ona buna gerçek kimlikleriyle edemeyeceği küfürleri etmemiştir.

    – Safranbolu belediye başkanı, gazeteci Ayhan Yıldırım’ı dövdüğünde olay şahsi olmasına rağmen ortalığı ayağa kaldırmamıştır.

    – Milletvekili İHA muhabiriyle laf dalaşına girdiğinde asla bunu manşetlerine taşımamıştır. İlgilenmemiştir bile. Ne de olsa mesele şahsidir.

    – Bu çok ilkeli ve saygıdeğer basın, Karabükspor’un idmanına gitmek için yönetimden araç tahsis etmesini istememiştir hiç.

    – Yönetim bunların yapışkanlığından bıkıp araç verse “karnım aç, şimdi de yemek ısmarla” dememiştir. Afyon kampında otelde patlayana kadar karnını doyurduktan sonra, Karabük’e 5 km kala yeniden acıkıp 3 kuruşluk çorba peşinde koşmamıştır.

    – Teknik direktörü futbolcuyu yolda gördüğünde yağ çekmemiş, arkasından da hiç sallamamıştır.

    – Aralarında 50 TL verip satın alabileceğin adam yoktur mesela hiç. Bir konuda yazı yazabilmek için mamalanmaya ihtiyaçları hiç yoktur.

    Erol Ünlü mü? Açıkçası tanımam bile. Seveni de vardır sevmeyeni de. Günahı da vardır sevabı da. Hepimiz gibi yani. Neticede Allah’ın bir kuludur. Çarşıda senelerin esnafıdır. Her şeyden öte de Karabükspor taraftarının çatısı altında toplandığı derneğin başkanıdır. Bu dernek başkanının başına, bir Karabükspor’u temsil eden bir yöneticinin elinden bir şey gelirse de bu benim nazarımda haber değeri taşır. İşin şahsi hesap kısmını siz vicdanınızda ayıklar, ona göre haber yaparsınız…

  2. Menfaatler konuşunca vicdanlar susarmış.. Adam 10 senedir başkan halen daha Perdeci halen daha kirada oturuyor.. Bu arada ASGD başkanı kimse başkanlığı bıraksında çebioğlunda kat maliklerinde muhasebeci olsun Nasılsa maaşı ordan alıyor..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gecenin açılış konuşmasını yapan BRTV
Sıradaki Haber BRTV 29. YIL ETKİNLİĞİNİ PASTA KESEREK KUTLADI
Web Tasarım & SEO: Best4SEO