Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

FİLYOS İÇİN HAREKET ZAMANI !

KARABÜK VE BÖLGE İÇİN

KARABÜK VE BÖLGE İÇİN ÇOK ÖNEM ARZ EDEN FİLYOS PROJESİNE DESTEK İÇİN KARABÜK TSO HAREKETE GEÇİYOR.   BÖLGEDE Kİ 13 İLİN  TSO BAŞKANLIKLARI İLE BİRLİKTE TOBB NE DOSYA HAZIRLANACAĞINI VE BU TEKNİK DOSYALARIN BÖLGELERE NELER KAZANDIRACAĞI ANLATILACAK VE  YİNE  REEL GİRDİLER NELER OLACAK , TÜM BİLGİLERİ RAPOR HALİNDE SUNACAĞIZ  DİYEN BAŞKAN SEDAT NAMAL “TÜM BU ÇALIŞMALARIMIZIN SONUCUNU  FİLYOS PROJESİNE  TAM DESTEK VEREN  BAKANLIĞIMIZA  VE AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI SAYIN M.ALİ ŞAHİN BEYE SUNACAĞIZ” DEDİ.

 

 

FİLYOS İÇİN HAREKET ZAMANI !

 

page

Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim kurulu Başkanı Sedat NAMAL , Filyos projesi ile ilgili olarak çalışmalar yaptıklarını konu ile ilgili olarak sadece bölgemizde ki 3 TSO başkanı ile değil , Düzce, Eskişehir, Bolu, Ankara,Konya,Kastamonu,Çankırı, Bartın,Zonguldak, Çorum, Sinop, Kırıkkale ve Hatta Amasya-Tokat -Sivas-Yozgat ve Kırşehir TSO yada Ticaret odaları ve meclisleri ile ortaklaşa bir çalışma yapma projesi hazırlayacağız dedi.   Filyos projesinin çok kapasiteli olduğuna değinen Sedat NAMAL, Filyos Projesi ile bölgemizin   dengesi  değişebileceğini ,  istihdam alanlarının artacağını, buna bağlı olarak aktif sigortalı sayımızın da artacağını düşünüyoruz  derken , ” Bu proje   devreye girerse, Bölgenin  istihdam açısından önü açılacak. Bunun da ekonomik hayata canlılık getireceğini, istihdamı artıracağını ve iç Anadolu ve batı Karadeniz kentlerin  aktif dengesinin lehte olacağını düşünüyorum. Reel girdiler , fiziki çalışma alanları ve benzeri bir çok denge aktif hale dönüşecek, bu fizibiliteler daha önce de yapıldı, bu anlamda şimdi iç  Anadolu illeri ve Batı Karadeniz illeri olarak ortak bir çalışma yapmayı planlıyoruz, kendi meclisimizde olayı görüşüp TOBB konuyu taşımak istiyoruz, bu arada Karabük ve Bartın-Zonguldak’da ki önemli STK  ları ile de ortak bir çalışma içinde olup bu projenin öne çekilmesi adına çalışmalar yapmayı planlıyoruz”  şeklinde açıklamalar yaptı..

Bu arada Karabük Milletvekili ve AK Parti Genel Başkan yardımcısı Sayın Mehmet Ali Şahin’de çalışmalar hakkında bilgi verdiğini belirten NAMAL, “Hükumet, Bakanlık ve Sayın Şahin zaten olayı yakından biliyor, biz TOBB ile ortak bir çalışma yaparak buranın ülke ekonomisine kazanımını anlatacağız, şu an B planı devreye giriyor görünen  bu ancak biz projenin bir an önce uygulamaya alınmasından yanayız bunun için de proje çalışması yaparak olayı gündemde sıcak tutmak istiyoruz” dedi.

Çaycuma İlçesi’ne bağlı Filyos Beldesinde Endüstri Bölgesi ilan edilen 8 milyon hektarlık alanı kapsayan Filyos Projesi ile tersaneler, demir çelik fabrikaları, enerji santraları  liman, çimento ve mobilya fabrikaları gibi tesislerin kurulması öngörülüyor.

Edinilen bilgilere göre Proje kapsamındaki liman ihalesinin önümüzdeki ay yapılacağı, böylece projenin ilk ayağının hayata geçirilmiş olacak.

 

Web Tasarım & SEO: Best4SEO