Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

TGF Başkanı Karabük’te

Geçtiğimiz ay içinde Genel

tgf-ziyaret-

Geçtiğimiz ay içinde Genel Kurulu gerçekleştirilen Türkiye Gazeteciler Federasyonu’na Genel Başkan olarak seçilen Yılmaz Karaca, yeni yönetim kurulu üyeleri ile Karabük Gazeteciler ve İletişim Derneğini ziyaret etti.

TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca ve beraberindeki Yönetim Kurulu Üyeleri İbrahim Erdoğan ile Derya Akbıyık’ı, Karabük Gazeteciler ve İletişim Derneği Başkanı Osman Çetinkaya ile dernek yönetiminden Semih Gülen ile İsmail Akça ve Üst Kurul Karabük Delegesi Ergün Başkaya karşıladı.

anigif“Karabük’te 5 tane günlük gazetemiz Safranbolu’da 3 tane günlük gazetemiz var. 3 tane yerel televizyonumuz var, bunlardan bir tanesi uyduda şuanda. Haftalık gazetelerimiz, internet sitelerimiz var.” Diye konuşmasına başlayan Karabük Gazeteciler ve İletişim Derneği Başkanı Osman Çetinkaya, Dernek çalışmaları ile ilgili Genel Başkan Karaca’ya şu bilgileri verdi;

“Karabük şöyle bir bakıldığı zaman, basın olarak gerçekten kendisini kanıtlamış illerimiz arasında yer almıştır. Karabük’te biz derneği kurduktan hemen sonra çok ciddi bir çalışma başlattık. Karabük’teki gazeteci arkadaşlarımızın en büyük sorunlarından bir tanesi ev olayıydı. Bunu ilgili yerlerle görüştük,  Sayın Mehmet Ali Şahin, TOKİ Başkanı başta olmak üzere belirli bir safhaya getirdik. Yer konusunda şuanda sıkıntı yaşıyoruz onu da çok kısa zamanda çözeceğiz. Şehir merkezinde bir yer temin edip çok kısa zamanda da inşallah gazeteci arkadaşlarımızı burada ev sahibi yapmayı amaçlıyoruz. Sizi ağırlamaktan, Karabük’te görmekten son derece mutluyuz teşekkür ediyorum değerli başkanım.”

TGF GENEL BAŞKANI “ANADOLU BASININ SORUNLARI, BİZİM SORUNLARIMIZDIR”

yilmaz_karacaTürkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Yılmaz Karaca ise “Türkiye Gazeteciler Federasyonunun bildiğiniz gibi 1 ay önce genel kurulu vardı. Yeni yönetim kurulu üyeleri olarak Sayın ASGD Genel Başkanımız İbrahim Erdoğan, Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Derya Akbıyık’la birlikte 3 gündür Batı Karadeniz gezisine başladık. Bu bir nevi hem meslektaşlarımızın sorunlarını tespit etmek, hem bir teşekkür babında bu geziyi yapıyoruz” diye, sözlerine başladı.

Karaca, konuşmasında şu açıklamalara yer verdi;

“Tabi ki Türkiye’de Anadolu basınının, televizyonlarının ve radyolarının çok büyük sorunları var. Bu konuyla ilgili Türkiye Gazeteciler Federasyonu çalışmalarını sürdürüyor. Bu tespitlerden sonra inşallah 1 Kasımda kurulacak yeni hükümetimize bu sorunlarımızı ileteceğiz.

Son dönemlerde çalışanlar ve bazı gazete sahipleri arkadaşlarımızın da çok büyük bir mağduriyeti var, buda sarı basın kartı. Türkiye’de bir buçuk yıldır maalesef sarı basın kartını organize eden, veren Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü sanki Anadolu’daki çilekeş arkadaşlarımızın hak ettiği sarı basın kartını vermemekte ısrar ediyor. 1,5 yıldır 2 bine yakın arkadaşımızın mağduriyeti devam ediyor. Ben Zonguldak’ta çağrı yaptım, eğer Basın Yayın Genel Müdürlüğü 1,5 yıl önce göreve gelen ve bu güne kadar hiçbir işlevi yaptıramayan Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürü hemen istifa etmelidir. Çünkü teknoloji ilerledi her şey çok güzel, ancak teknoloji ilerledi ama maalesef mesleğe yeni başlayan meslektaşlarımız kartlarını alamıyorlar. Bu konuyla ilgili inşallah yeni düzenlemelerle bu mağduriyetler sona erecek.

Tabi ki Türkiye’de gazetelerin sorunları var, televizyonların yok mu? Devletin en küçük bir destek vermediği televizyonlardan uyduya çıktı diye milyonlarca lira isteniyor. Bunun karşılığı yok, mutlaka radyo ve televizyonlarında işlevlerinde mutlaka bir devlet desteği ile bu olayın kapatılması gerektiğine inanıyoruz. Türkiye Gazeteciler Federasyonu olarak ta, bu konuda çalışmalarımızı devam ettiriyoruz.

Ayrıca İnternet gazeteciliği ülkemizde maalesef bir facia, bununla ilgili yasa çıkmak üzereydi ama seçimlerden dolayı bu olay biraz ortada kaldı. İnşallah yeni dönem içerisinde internet gazeteciliği üzerinde mutlaka biran önce yasallaştırılmalı ve bu işi yapan insanların internet gazeteciliği yapmaları gerektiğine inanıyoruz, buda basınımız, mesleğimiz için son derece kötü bir görüntü veriyor. İnşallah yeni dönemde iyi bir oluşum olur. Tek başına olur veya beraber kurulan bir hükümet olur ama mutlaka sorunlarımızın çözümü için mecliste hak aramaya devam edeceğiz.

karaca-cetinkayaBu dönem içerisinde Anadolu basınının en büyük şanslarından biri, 15 civarında tüm partilerden meslektaşlarımızın meclise girmesi. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde belki ilk defa bu kadar çok basın mensubu meclise giriyor. Buda bize ümit veriyor. Sorunlarımızın inşallah daha aza inmesi konusunda meclise giren bu arkadaşlarımızın desteğiyle çözeceğimize inanıyorum.”

ASGD GENEL BAŞKANI “FUTBOL MAÇLARINDA AKREDİTASYON YETKİSİ GENÇLİK SPOR İL MÜDÜRLÜĞÜNDEDİR”

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Anadolu Spor Gazetecileri Derneği (ASGD) Derneği Genel Başkanı İbrahim Erdoğan “Sayın Genel Başkan genel bir toparlama yaptı. Medyayla ilgili özellikle özgürlükler konusunda sıkıntılar var, bunu hepimiz biliyoruz. Ben öncelikle medyaya nüfuz edilmediği, medyanın yönetim yapılanmalarına yönlendirilmelerde bulunulmadığı bir döneme kısa bir zamanda ulaşmamızı özellikle diliyorum.” Dedi.

Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti;

“Bu sorunları spor gazeteciliği yapan arkadaşlarımız, meslektaşlarımızda yoğun bir şekilde yaşıyor tabi. Bunların başında da Karabük’te yakinen bilinen Akreditasyonla ilgili sorun var. Ben bu konuda özellikle meslektaşlarımıza kamuoyu önünde bir mesaj vermek isterim. ASGD’nin yaptığı hukuk mücadelesinde gelinen son nokta şudur; Akreditasyon konusunu bir başka derneğe ya da Futbol Federasyonuna verilmiş değil, tam tersine her ikisinden de alınmış durumda ve son olarak yayınlanan gazetecilerin sahaya basın tribününe girişleri ile ilgili yönetmelikte bununla ilgili olarak ifade aynen şudur; “Gazetecilerin görevlerini yapmak üzere spor sahalarına, basın tribünlerine girdiklerinde, düzenlemeyle ilgili görev Gençlik Spor Genel Müdürlüğüne bağlı il müdürlüklerinindir.” Dolayısıyla meslektaşlarımız için özellikle Anadolu da kısıtlı koşullarda görev yapan ve Akreditasyon sorunu yaşayan arkadaşlarımızın bu konuda muhatap almaları gereken kurum Gençlik ve Spor İl Müdürlükleridir. Akreditasyon konusunda tek yetkili kurumda burasıdır. Cemiyetlerimizde bu konuda meslektaşlarımızla dayanışma içerisinde olmalıdır.

tgf-ziyaret-1ASGD son yıllarda Akreditasyondan çok daha fazla sporda şiddet konusuna yöneldi. ‘Sporda şiddete hayır’ konulu panellerimizi yapıyoruz. İlk olarak Bursa’da, daha sonra Adana’da, ardında Eskişehir’de ve son olarak ta Samsun’da çok geniş katılımlı paneller yaptık. Sporda şiddet, toplumsal bir sorun olarak karşımızda duruyor ve sadece yasayla da çözümlenemeyecek bir konu. Bu panellerimizde onu ele alıyoruz. İnşallah Karabük’te de böyle bir organizasyona da imza atarız.”

Ziyaret sonrası TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca, Karabük Gazeteciler ve İletişim Derneği Başkanı Osman Çetinkaya’ya Federasyonun plaketini takdim ederken, Karaca’ya Karabük anısı olarak Safranbolu ev maketi ve Safranbolu Lokumu verildi.

Web Tasarım & SEO: Best4SEO