Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

2015 ARDINDAN..!!

2015 GERİDE KALIRKEN, 2016

IMG_5475

2015 GERİDE KALIRKEN, 2016 İÇİN 

BEKLENTİLER ÇOĞALDI

 

2015 KARABÜK VE TÜRKİYE İÇİN HIZLA GEÇİLEN GÜNLER OLARAK TARİH SAYFALARINA SIKIŞTI..  2015 İLK AYLARINDA KARDEMİR GENEL MÜDÜRLÜĞÜNDE DEĞİŞİM SÜRECİ BAŞLAMIŞ MESUT UĞUR YILMAZ GÖREVE ATANMIŞTI, YİNE OCAK/2015 AYI İÇİNDE  KARDEMİR KARABÜKSPOR , FENERBAHÇE KARŞILAŞMASI İLE LİGDE KALMANIN HESAPLARINI YAPIYOR, KARABÜK’E GEREK SİYASİ GEREK SPORTİF UMUTLAR AŞILANIYORDU..

 

Karabük 2015 yılını çok hızlı yaşadı, geçen bir yıl içinde önemli olayları Karabük Gündem gazetesi arşivinden değerlendirdik ve bakın karşımıza neler çıktı..

2015 yılının başlarında Dünya miras kenti Safranbolu UNESCO ile 20.yılını geçiyor,Çelik İş Genel Başkanı  Cengiz GÜL, “Asgari ücret adil değil” diyerek ülkenin o günlerde yaşadığı sıkıntıları dile getiriyordu.

2015 yılı ilk aylarında değişmeyen tek şey “Gıda Ürünlerinde” yaşanan büyük sahtekarlıkların değişmeyerek devam etmesi oluyordu ki Karabük Gündem yılın ilk günlerinde “ Skandal Üstüne Skandal “ manşeti ile bu konuya dikkat çekiyordu.

natıroğlu reklam2015 Yılı başlarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edilen dönemin TSO başkanı Sedat Namal’ın görüşmesi yanı sıra CHP İl Başkanı Av Erdoğan Dinçel’in  yeni yıl ile birlikte “Ne Olacak Bu Karabük’ün Halleri” diyerek özellikle trafik keşmekeşine ve Kent meydanında yapılması gereken Atatürk anıtına dikkatleri çekiyordu.

2015 başlarında Karabük için değişmeyenler arasında, Kontrol Kantarının yeri değişecekti, değişmedi haberi yanı sıra yine Karabük,Kastamonu,Safranbolu yol ayırımında yapılan ve adına akıllı kavşak denilen ancak tam bir akılsız kavşak olarak değerlendirilen bölgede viyadük köprülerin yapımı ile yolun modernize edilmesi konusu gündemde ki sıcak yerini korumaya devam ediyordu.

2015 Yılı içinde DSİ projeleri 47 Milyon olarak duyuruldu ve yapılacak barajlar ile yatırımlar için sık sık basın toplantıları düzenlendi.. Şubat ayı sonlarına doğru ise  Türkiye’de yaşanacak genel seçimler öncesi , yani  7 Haziran seçimleri öncesi adaylar bir bir “bende varım” mesajları vermeye başladı..Ülke gündemi Seçimlere odaklandı..

AK parti içinde en güçlü adaylar mevcut Milletvekili Osman Kahveci ,KBÜ Rektörü Prof.Dr Burhanettin Uysal ve TSO başkanı Sedat Namal’dı… CHP ise arayış farklı olmuş bu kez ön seçimden çıkacak adaylara şans verileceği duyurulmuştu. Bu arada MHP Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’ye endeksli çalışmalarını sürdürüyordu.

2015 Yılı Karabükspor içinde çok hızlı aktı. Bir çok sporsever “ Hızlı yaşa Genç Öl” benzetmesi yaptığı Karabükspor’da Tolunay Kafkas gitti,geldi,gitti,geldi derken son kez gitti ve yerine Yılmaz Vural getirildi. Ancak yapılan yanlışlar ve tecrübesizlik Karabüksporun süper ligden ayrılmasına engel olamadı ve bir kent tüm yapısı7organları  ile küme düştü..

SLİFNT REKLAMI2015 yılı Karabük’ün yatırım Bankası olarak tanımlanan İl Özel İdaresinden önemli hizmetler aldı. Göreve yeni atanan İl Emniyet Müdürü Dr Serhat Tezsever’i sevdi, ancak Kastamonu’da bulunan Karayolları bölge Müdürü Sami Uyar ile yıldızı bir türlü barışmadı.

2015 Yılı  Mart ayı Demir Çelik üreticileri içinde çok önemli bir yıl olacağı ve karlı bir döneme girildiğini işaret eden açıklamalar ile geçti. Mart/2015 ayı içinde  Seçim saati ve takvimi resmen belli oluyor,CHP de Cevdet & Mustafa Akay isimleri  MHP de ise Durmuş Yalçın ismi artık konuşulmaya başlanıyordu. Ancak en büyük sürpriz AK partide yaşandı ve Osman Kahveci ile Sedat Namal ilk iki sırayı alarak  seçim yarışına start verdiler.. Bu arada KBÜ de sıkı bir Rektörlük yarışı yaşanıyor, Prof.Dr Refik Polat yeni Rektör olarak seçilim Cumhurbaşkanı tarafından onay alıyordu.

2015 yılı içinde Kardemir ile Murat Orhan arasında devam eden mahkeme süreçleri devam ederken,  ilanlar ile verilen bilgiler  Karabük Gündemini canlı tutuyordu. Karşılıklı ilanlar sonucunda süre gelen davalar, Yargıtay’a kadar uzanıp,  “ne olacak” sorusu  en çok beklenenler arasında yerini alıyordu…

ismet_market22015 yılında Karabük yeni tesislerde kazanıyordu, KBÜ Eğitim Araştırma hastanesi yanı sıra hizmete alınan olimpik yüzme havuzun da sıkıntılar aşılıyor, ancak şehir içi trafik keşmekeşi  her geçen gün sorun olmaya devam ediyordu..

7 Haziran seçimleri yaklaştıkça bölge seçim atmosferine giriyor, karşılıklı “yalancı,iş bilmez” şeklinde ağır ithamlar ile siyaset geriliyordu. Bu arada Karabükspor olağan üstü kongre kararı almış ancak Kardemir işaret vermeyince kimse adaylık için harekete geçemiyor, acaba Kayyum’a mı gidecek endişeleri kamuoyuna pompalanıyordu.

7 Haziran seçimleri, günlerin hızla ilerlemesi ve her geçen günün bir gün sonrası  farklı beklentiler,  Karabük’te ve Ülke genelinde,  hızlı yaşanan günler olarak yorumlanmaya başladı.

2015 Yılında KBÜ öğrencilerinin bir araştırma ödevinde İstanbul/Taksim’de İnsanlara “KARABÜK  nerede biliyor musunuz?” sorusuna çok faklı cevaplar verdiği ve tahminen yaklaşanların ise halen Zonguldak Karabük mü demeleri ise kentin kültürel,sosyal ne kadar tanıtıldığının somut bir örneği olarak hafızalara kazanmıştı.

çınar-22015/Haziran ayı ise ülke genelinde yaşanan seçim sonuçlarının değerlendirilmesi ve kurulacak koalisyon görüşmeleri ile tamamlandı. Ancak AK parti  tüm koalisyonlara hayır diyen MHP liderinin tutumundan da cesaret alarak 1 Kasım’da tekrar seçim var dedi.

Bu kez gözler adaylara yeniden çevrildi ve 3 dönem sıkıntısını atlatan M.Ali Şahin son gün Karabük’ten aday olurken 2.sırada ise Burhanettin Uysal vardı. CHP de adaylarını yenilemişti Av Erdoğan Dinçel ve Gülsüm Beniç  yeni iki isim olarak sosyal demokratlardan oy isteyeceklerdi. Bu arada en büyük değişim 7 Haziran da Milletvekili olan MHP adayı Durmuş Yalçın’ın yerine Dr Adem Kar’ın aday olması ile yaşandı. 1 Kasım seçimleri sonrası ise AK Parti yeniden 2-0 yaparken MHP elinde ki bir milletvekilliğinden oluyordu.  Karabük’ün yeni Milletvekilleri artık M.Ali Şahin ve Burhanettin Uysal’dı..

Kasım –Aralık ayları da bu kez seçimler arkasında kalan teşekkür ziyaretleri ile dolu dolu geçerken,  son günlerde yaşanan ve Karabük Gündem gazetesinin kurban bayramı öncesi gündeme taşıdığı “ŞAP Hastalığı” yanı sıra “DÇ piyasasında ki sahte fatura olayı” yılın son günlerine damga vuracak gibi görünüyor.. Bu arada  Karabük’te 2015 yılı içinde Kent Revizyon planı tartışmaları, Yeni belediye binası yapımı ve Karabük Valiliği ile Adliye binası gibi deprem riskli binaların ne olacağını sık sık tartıştı.Ancak halen alınmış bir karar yok..

Gündem ajans reklamYılın son günlerinde, Karabük’ün yatırım programları haricinde yapılması gecikenler ve  engellenen projeler olarak hafızalarda kalanlar ise şöyle sıralanıyor…

 

  • Filyos Liman Projesi ( Firmaların itirazları neticesinde Mahkeme kararları ile bekleyen ve akıbetinin  ne olacağı tartışılıyor)
  • Karabük Havalimanı Projesi ( KBÜ tarafından başlatılan projenin daha sonra genişletilerek Karabük bölgesine de hizmet vermesi boyutuna taşınması ile Ulaştırma Bakanlığında bekletilen proje)
  • İsmet Paşa Organize Sanayi ( Yeni tasarlanan proje, bu sene içinde içi dolacak ve rantabl olup olmadığı araştırılarak projenin yapımına karar verilebilecek?)
  • Karabük-Kastamonu yolu üzerinde Safranbolu yol ayrımında ki akıllı kavşağın viyadükler ile geçilmesi projesi ( 2 Yıldır konuşuluyor)
  • Yine 2 yıldır konuşulan ve ne olacağı askıda bekleyen D100 karayolu üzerinde ki kontrol kantarının taşınması işi var ki tam bir yılan hikayesi de burası..
  • Derevler konutları, Kent revizyonuna takılan Dökecek konutları ise özel sektörün çözüm aradığı büyük projeler olarak bekliyor.
  • İl merkezli trafik keşmekeşinin çözümü için kent merkezinde ve Valilik-Kardemir kavşağında yapılacak üst köprü beklentisi..?
  • KBÜ tarafından yapılacak TIP fakültesi ? (Mezun verecek üniversitenin kendi Tıp fakültesi binası yok ?)
  • Diş Hekimliği fakültesi ile birlikte afili konuma gelecek DİŞ HASTANESİNİN yıl içinde yapılım hizmete alınması projesi
  • Karabük merkezinde eksik kalan Devlet Hastanesi projesi ?
  • Her seçimlerde konuşulan ama her seçimlerden sonra unutulan BÖLGE MÜDÜRLÜKLERİNDEN bir kaçını Karabük’e kaydırılması ?
  • ET Balık Kurumu gibi önemli işletmelerin Karabük’e . ( Bu proje Karabük Gündem gazetemiz tarafından gündeme getirildi ve Sayın M.Ali Şahin beyin konuyla yakından ilgilendiğini öğrendik.)
  • Karabük’ün Ülke genelinde yaşadığı bürokratik oligarşiden kurtulabilmesi için İl Müdürlükleri vb kurum başlarının gözden geçirilerek yenilenmesi gerekenlerin /yenilenmesi…

 

2015 yılı içinde aramızdan ayrılanlar da oldu. Bu dünyada  yitirdiğimiz hakkın rahmetine kavuşan dostlarımızın/akrabalarımızın  acıları yanı sıra  bizleri sevindiren mutlu eden anılar yaşandı.  Ancak, genel bir kanı “2015 yılı çok hızlı yaşandı ve geçti”..

Şimdi  2016 Yılında,  Karabük için  artık sürekli konuşulan ve uygulamaya alınamayan   projelerin  konuşmayacağı ve 2017 için daha da umutlanacağı bir yıl olsun isteniyor..Yılan hikayesine dönen bir çok projenin yanı sıra yeni projelerinde bir an önce tamamlanması ve Karabük’ün daha yaşanabilir bir kent olması isteniyor…

 

kastamonular derneği

 

 

 

 

 

 

 

 

Web Tasarım & SEO: Best4SEO