Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

ÖĞRETİM YILI SIKINTILARLA AÇILIYOR

  2013-2014 Eğitim-öğretim yılının

 

2013-2014 Eğitim-öğretim yılının başlaması dolayısıyla Karabük Valiliğince gerekli önlemler alındı. Eğitim-öğretim yılının sorunsuz geçirilmesi ve özellikle yüksek öğretimde ilimize gelen öğrencilerin güvenli bir şekilde eğitimlerini almaları amacıyla Vali İzzettin Küçük başkanlığında bir toplantı yapıldı. Vali Küçük  “Özellikle bizlere emanet olarak Karabük’e gelen bu gençlerin güvenliği ve barınma sorunu konusunda çalışmalarımız var. Bu anlamda asayiş birimlerimiz öğrencilerimizin okulları ve toplu ikamet alanları çevresindeki güvenlik önlemlerini almışlardır. Gençlerimizin güvenli bir ortamda barınmaları ve güvenli bir şekilde okullarına gidip gelmeleri bizim öncelikli görevimizdir” dedi

 

 

ÖĞRETİM YILI UFAK TEFEK

SORUNLARLA  BAŞLIYOR !

 

Geçen Seneden kalan Karabük Safranbolu Kastamonu  kavşağı üzerine yapılacak üst geçit yapılmadı ve üç bini aşkın öğrencinin can ve mal kayıpları gündemdeyken, İmam Hatip Lisesi önünde DSİ tarafından bir türlü yapılamayan ve geciktirilen dere islah çalışmalarının yaratacağı tehlike yanı sıra 75. Yıl Anadolu Lisesi girişinde ki köprünün yol çalışmaları neticesinde yapılmadığı ve bir çok okulun Özel İdarece yapılan ihalelelrinin gecikmesine rağmen eğitim öğrenim yılı açılıyor.

Karabük Valiliği  makamında yapılan toplantıya Garnizon Komutanı J. Kıd. Albay Samit Tokmak, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, İl Emniyet Müdürü Oktay Keskin ile Kredi Yurtlar Kurumu Yurt Müdürleri katıldığı belirtildi.

Toplantıda özellikle Karabük Üniversitesinin hızlı bir şekilde büyümesi ve öğrenci sayısındaki artış konusu masaya yatırılarak, eğitim için Karabük’e gelen öğrencilerin güvenli bir şekilde eğitimlerini almaları ve ikametlerinin sağlanması konusu görüşüldü.Toplantı sonrası kısa bir açıklama yapan Vali İzzettin Küçük, öncelikle yeni eğitim-öğretim yılının başta öğrenciler olmak üzere, eğitim camiasına ve velilere hayırlı olmasını dileyerek “İlimiz özellikle son yıllarda eğitim alanında yakaladığı başarılarla Türkiye’de sayılı iller arasına girmeyi başarmıştır. Özellikle yüksek öğretim sınavlarında elde ettiği başarıyla Türkiye ikincisi olmuştur. Karabük Üniversitemizin de hızla gelişmesi ve Türkiye’nin önde gelen üniversiteleri arasında yer alması, kendisine olan talepleri artırmaktadır. Bu yıl itibariyle mevcut öğrenci sayısına ilaveten 9 Bin e yakın yeni öğrenci kaydı gerçekleştirilmiştir. Tabi bütün bunlar bir takım sorunları ve alınması gereken önlemleri de beraberinde getiriyor. Özellikle bizlere emanet olarak Karabük’e gelen bu gençlerin güvenliği ve barınma sorunu konusunda çalışmalarımız var. Bu anlamda asayiş birimlerimiz öğrencilerimizin okulları ve toplu ikamet alanları çevresindeki güvenlik önlemlerini almışlardır. Gençlerimizin güvenli bir ortamda barınmaları ve güvenli bir şekilde okullarına gidip gelmeleri bizim öncelikli görevimizdir. Bugün bu toplantıda bu konuda yapılması gerekenleri paylaştık. Umarım sorunsuz bir eğitim öğretim dönemi geçiririz.” dedi.

Web Tasarım & SEO: Best4SEO