Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

BAŞKAN AKSOY SARAYBOSNA’YA GİDİYOR

 – Türk Dünyası Yerel

 –

Türk Dünyası Yerel Yöneticileri Avrasya Yerel

Yöneticiler Zirvesi” İçin Bosna Hersek’te

Buluşuyor

1201

 

Denetim Kurulu Üyesi olarak Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy’un da 2014 yılından bu yana görev yaptığı TDBB, 30 Mayıs 2016 Tarihinde, Türk Cumhuriyetleri ve Akraba Topluluklardan Belediye Başkanlarının katılımı ile “Avrasya Yerel Yöneticiler Zirvesi”ni Saraybosna’da yapacak.

2003 yılında Türkiye Cumhuriyeti Bakanlar Kurulu Kararıyla kurulmuş Uluslararası bir kuruluş olan Türk Dünyası Belediyeler Birliği’nin halen Moğolistan’dan Karadağ’a uzanan geniş bir coğrafyada yer alan 28 ayrı ülkeden, Belediyeler ve yerel yönetim kuruluşlarından oluşan 1.120 üyesi bulunmaktadır. Balkanlar bölgesi, TDBB’nin en yoğun çalıştığı bölgelerden biridir. TDBB’nin 8 Balkan ülkesinden toplam 70 Belediye üyesi bulunmaktadır.

tdbb2Zirveye Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB)’nin üyelerinin bulunduğu 10’dan fazla ülkeden 200 kadar Belediye Başkanın yanısıra, Bosna Hersek Başbakanı ve Dışişleri Bakanının da aralarında yer aldığı üst düzey siyasi katılım ile gerçekleşecek.

27-30 Mayıs 2016 Tarihlerinde gerçekleştirilecek TDBB Bosna Hersek Programı çerçevesinde, “508. Ayvaz Dede Şenlikleri”ne iştirak edilecek, Bosna Hersek’in tarihi ve turistik şehirleri gezilecek, üye belediyeler ziyaret edilecek ve TDBB Yönetim Kurulu Toplantısı da Saraybosna’da yapılacak.

Bosna Hersek Programı ile farklı bölge ve ülkelerden Belediye Başkanlarının bir araya gelerek bilgi ve tecrübe paylaşımında bulunması yanında, farklı kültürlerin yerinde görülerek ortak tarihi ve kültürel mirasın hatırlanması amaçlanıyor.  9 Eylül 2015 Tarihinde İstanbul’da yapılan 4. Olağan Genel Kurul Toplantısında alınan kararla birlikte TDBB Yönetim Kurulunda 11 farklı ülkeden (Türkiye, Azerbaycan, Bulgaristan, Bosna-Hersek, Kazakistan, Kırgızistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), Makedonya, Moğolistan, Moldova ve Tataristan) yönetim kurulu üyesi bulunmaktadır. Birlik Başkanlığını halen İbrahim Karaosmanoğlu (Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı) yürütmektedir. Birliğin merkez ofisi ise İstanbul’da bulunmaktadır.

Yolculuk öncesi kısa bir açıklama yapan Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, “Bölgemizi her zaman olduğu gibi başarı ile temsil etmek için Avrasya Yerel Yöneticiler Zirvesine katılmak üzere Bosna Hersek’e gidiyoruz” dedi.

2014 yılından bu yana Denetim Kurulu Üyesi olarak görev yaptığı Türk Dünyası Belediyeler Birliğinin Türk Dünyası arasında mevcut olan ortak kültür ve medeniyet mirasını dikkate alarak, kardeşlik, dayanışma ve yardımlaşma yaklaşımı ile bilgi, görgü ve karşılıklı deneyimlerden yararlanmak amacıyla; Tarihi ve kültürel mirası korumayı, Ekonomik, teknik, sosyal ve kültürel alanlar başta olmak üzere işbirliğini geliştirmeyi, Kent ve kent yönetimlerinin sorunlarını ve çözüm yollarını belirlemeyi, ortak çözümler aramak ve uygulama çalışmaları yapmayı, Kent yönetimi ve kent kültürü konusunda yeni modelleri araştırmak ve geliştirmek amacıyla çalışmalar yapmayı ve yapılan çalışmaları desteklemeyi amaçladığını, bu kapsamda bunları son yıllarda en iyi şekilde yerine getiren ve projelerinin ülkemizde olduğu kadar dünya çapında da güzel yankılar uyandırdığını kaydeden Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy; “ Biz Safranbolu olarak her platformda bölgemizi elimizden gelenin en iyisini yaparak temsil ediyor adından söz ettiriyoruz. Bosna Hersek’te gerçekleştirilecek olan toplantıda da bunu yapacağız.  Tecrübelerimizi paylaşacak, korumacılıkta nasıl bir dünya devi olduğumuzu anlatacağız. Toplantının hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

Başkan Aksoy sözlerine toplantı dönüşü izlenimlerini basın mensupları ile paylaşacağını da ekledi.

 

Web Tasarım & SEO: Best4SEO