Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

KBÜ 16 Fakülteye Ulaştı

Rektör Prof. Dr. Refik

020816ahaber

Rektör Prof. Dr. Refik Polat, A Haber’e Konuk Oldu

 

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, A Haber’de yayınlanan Begüm Kıratlılar’ın sunduğu “Üniversiteye Doğru” isimli programa katıldı. Rektör Prof. Dr. Refik Polat, üniversite adayları için Karabük Üniversitesi’nin imkanları anlattı.

Rektör Polat üniversite adaylarını öğrencisinin; mezun olduktan sonra iş bulma oranı yüksek olan, kişisel gelişimine katkı sağladığı, sosyalleşmesine olanak sağlayan, doğasıyla, insanlarıyla huzurlu bir şehrin içinde bulunduğu Karabük Üniversitesi’ne davet etti.

Üniversite – sanayi iş birliğinde örnek bir Üniversiteyiz

Rektör Polat Türkiye’de bir ilk olan Demir Çelik Enstitüsü’nün Karabük Üniversitesi’ne büyük katkıları olduğunu belirtti. Üniversitenin sanayiye araştırma ve geliştirme yönünden destek sağladığını belirten Prof. Dr. Polat, sanayinin de üniversiteye her alanını açmakla katkı koyduğunu ifade etti.

Rektör Polat “Üniversitelerin bulundukları illere büyük katkıları var, Karabük Üniversitesi de sanayisi ile bu açıdan Türkiye’ye örnek teşkil edecek bir üniversite’’ ifadelerini kullandı.

Karabük ilimiz, Ankara ve İstanbul’a yakınlığıyla tercih edilen bir şehir

Prof. Dr. Refik Polat, Karabük’ün Ankara’ya 2, İstanbul’a ise 4 saat uzaklıkta olması sebebiyle öğrencilerin tercih ettiği bir şehir olduğunu belirtti.

KBÜ 16 fakülteye ulaştı

Çok geniş bir alanda fakültelerin olduğunu aktaran Rektör Polat, 60 öğrenciyle bu yıl Tıp Fakültesi’nde eğitime başlanacağı bilgisini de vererek toplam fakülte sayısının 16’ya yükseldiğini aktardı.

Olduğu yerde duran bir üniversite olmak istemiyoruz

Prof.Dr. Refik Polat, Karabük Üniversitesi’ni ayrıcalıklı kılan bölümlere değinerek “Mühendislik Fakültemizde Tıp Mühendisliği ve Raylı Sistemler Mühendisliği, İşletme Fakültemizde Girişimcilik ile Aktüerya ve Risk Yönetimi bölümlerimiz var. Bunlar Türkiye’de olmayan bölümler” ifadesini kullandı. Polat ayrıca, mezun olduktan sonra bu bölümlerden mezun olanların iş bulma olasılığının yüksek olduğuna işaret etti.

İsteğe bağlı Hazırlık Sınıflarımız var

“Bizi Ankara ve İstanbul gibi üniversitelerden farklı kılan şey; isteğe bağlı Hazırlık Sınıflarımızın olmasıdır” diyen Prof. Dr. Refik Polat yabancı dilin önemine dikkat çekerek her üniversite mezununun iş olanağı noktasında mutlaka bir yabancı dil bilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

ERASMUS programı ile öğrenci değişimlerimiz devam ediyor

Prof. Dr. Refik Polat üniversitedeki yabancı öğrenci hareketliliğine de değinerek bu yıl ki yurtdışı öğrenci kapasitesinin 2 bin 800 olduğunu ve önümüzdeki 10 yıllık süre içerisinde ise bu oranı ikiye katlamak istediklerini kaydetti. Polat ayrıca ERASMUS programı ile öğrenci öğrenci değişimlerinin artarak devam ettiğini söyledi.

Karabük’te öğrencilerimiz için yurt sıkıntısı yok

Karabük’te herhangi bir barınma sıkıntısının olmadığını belirten Rektör Prof. Dr. Refik Polat, ayrıca Karabük Üniversitesi’ni tercih edecek öğrencilerin huzurlu ve güvenli bir şehirde eğitimlerini sürdüreceklerini ekledi.

Mezunlarımızın Karabük’te iş bulma olanakları da mevcut

İş bulmanın öğrencinin kendisini geliştirmesiyle ilişkili olduğunu söyleyen Rektör Polat “Biz öğrencilerimize yönetim olarak kendini geliştirme imkânları sunuyoruz, yol haritaları çiziyoruz” dedi. Mezun olan öğrencilerin iş bulma oranlarını bu yıl itibariyle çıkarttıklarını ve takip edeceklerini kaydeden Prof. Dr. Refik Polat “Bir üniversitenin kalitesini ortaya koyan şey mezun öğrencilerinin iş bulma oranıdır.’’ ifadesini kullandı.

Öğrenci Kulüpleri açısından çok zenginiz

“Bizim sosyal faaliyetlerimizin tamamını öğrenci kulüpleri yapar” diyen Rektör Polat, bunun öğrencinin sosyal gelişimine katkı sağladığını belirtti. Polat ayrıca üniversite olarak öğrenci kulüpleri sayısı bakımından zengin olduklarını da sözlerine ekledi.

 

Web Tasarım & SEO: Best4SEO