Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

SEZON ZİLİ ÇALDI

2016 – 2017 Eğitim

thumbnail_dsc_0969

2016 – 2017 Eğitim Öğretim yılı tüm yurtta

çeşitli etkinlerle başlarken, Karabük ve

Safranbolu’da da okulların açılışının ilk

gününde  düzenlenen etkinlikler çocuklara

yönelikti.

 

Karabük’te  Yenişehir Atatürk Anıtı’na, Milli Eğitim İl Müdürü Ali Köse tarafından çelenk sunulması ile başlayan program, saygı duruşu  ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti.

Anıttaki törenlerin ardından Karabük Valisi Mehmet Aktaş, protokol üyeleri, öğrenci, öğretmen ve velilerin katılımıyla “İlköğretim Haftası, Şehitlerimiz ve Milli İradeye Saygı” yürüyüşü yapıldı.

Yürüyüşün sona erdiği Merkez Kapalı Spor Salonu’nda ise öğrenciler tarafından tiyatro, spor ve halk oyunları gösterileri sunuldu, şiirler okundu.

Milli Eğitim Müdürü Ali Köse, burada yaptığı konuşmada, yaz tatilinin öğrenci ve öğretmen için uygulamalı bir eğitim dönemi olduğunu, darbeyi, milli iradeyi ve ona sahip çıkmayı öğrendiklerini, hakimiyetin niçin kayıtsız şartsız milletin olduğunu daha iyi anladıklarını söyledi.

Safranbolu’da Altın Safran İlkokulu’nda düzenlenen etkinliğe Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak, Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammet Yılmaz, 125. Jandarma Er Eğitim Alayı Komutanı Jandarma Albay Mesut İnan, Safranbolu Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Hasan Gökkaya ve çok sayıda veli ve öğrenci katıldı.

thumbnail_dsc_09412016-2017 Eğitim-Öğretim yılı etkinlikleri kapsamında Altın Safran İlkokulu’nda kısa bir konuşma yapan Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy;  “Yeni eğitim-öğretim yılı İlimize, İlçemize, ülkemize hayırlı olsun. Eğitim-öğretim yılı başlangıçlarında hep amaç başarılı, yılsonunda sınavı kazanmış ya da istediği okullara girmiş çocuklarımızı yetiştirmektir diye başlıyoruz; ama bence onun yanında bir o kadar da önemli olan; insanlığı bilen değerlerini benimsemiş, ülkesini, milletini seven ve geleceğe güven ile bakan nesiller de yetiştirmektir. Yani öğretim kadar eğitimin de ön planda olduğu bir sürecin eğitim faaliyeti olarak algılanmasını daha yerinde olduğunu düşünüyorum. Bu faaliyeti yapmakta öğretmelerimiz başta olmak üzere yöneticilerimizin yegâne amaçlarından birisi diye düşünüyorum. Safranbolu’daki eğitim kalitesi hepimizin göğsünü kabartıyor. Eğitimdeki yakalamış olduğumuz kaliteyi inşallah iyi insan yetiştirerek de çocuklarımızın gelecekte okuma-yazmayı
gerçekten bilen,aldığı kitabı okuyan değil o kitap okuma bilincini benimsemiş nesiller olarak da yetiştirmeyi başarabileceğimize inanıyorum. Bu duygular ile yeni eğitim-öğretim döneminin başta öğrencilerimize, öğretmenlerimize olmak üzere bütün Safranbolu halkına Türkiye’mize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Altın Safran İlkokulu öğrencileri tarafından şiir okunup minik öğrencilerin hazırlamış olduğu halk oyunları gösterisi sunuldu.

Web Tasarım & SEO: Best4SEO