Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Hoca, Öğrenci Finalde Buluştu

    14-22 Ocak

 

 

14-22 Ocak tarihleri arasında Karabük 3 Bant Bilardo İl Şampiyonası gerçekleştirildi.   Turnuva da dereceye girenler belli olurken en büyük sürpriz Bilardo hocası   Sadık Küçükzoroğlu ‘nun rakibi öğrencisi Doğukan Çorbacı  oldu.

 

Büyük bir çekişme içinde geçen yarışların final müsabakası Hoca-Öğrenci arasında olurken genç yetenekleri bilardo sporuna sevdirmeye çalışıyoruz, bu konuda ilimiz de çok iyi yeteneklerde var şeklinde bilgiler veren Sadık Küçükzoroğlu, ” Bilardo topları fil dişli malzemeden imal edilmiş, ancak 19.yy sonlarında sentetik toplar kullanılmaya başlamıştır. Lastik bant ve kösele ucun icadı, istekaların günümüzdeki şekli alması, sürekli değişen kurallar sonucu 20.yy başlarında bir yarışma sporu olarak ortaya çıkmıştır. Avrupa’nın en çok ilgilenilen 5 sporu arasında yer almaktadır, Karabük’te bu konuda elimizden geldiğince de genç yetenekleri çıkartıyor,aynı zamanda yetiştiriyoruz” dedi.

 

Bilardo’nun farklı disiplinleri için farklı eğitimler ve teknikler olmasına karşın temelde öğrenilmesi gerekenler aynıdır şeklinde bilgiler veren Küçükzoroğlu; “Bilardo topuna doğru ve düzgün bir vuruş yapabilmek için eğitim alınması ve buna bağlı olan antrenmanlar yapılması şarttır” ifadelerinde bulundu 

 

Oyun kuralları hakkında da bilgi veren Sadık Küçükzoroğlu ”  Bilardo, kapalı bir alanda oynanan bir oyundur. İki temel kuralı vardır. Açı hesaplamak ve vuruş hızını ayarlamak. Bununla birlikte Bilardo en başta cepli (delikli) bilardo ve cepsiz (deliksiz) bilardo olarak iki temel gruba ayrılır. Cepli bilardoya örnek olarak bilinen 8 Top (Amerikan) bilardosu ve Snooker vardır. Cepsiz bilardoysa 3 Top (3 Bant) bilardo olarak bilinir.Delikli bilardo (pool) Avrupa kökenli olmasına karşı Amerika’da daha yaygındır. Bu sebeple de Amerikan bilardosu olarak tanınmaktadır. Snooker ise İngilizler tarafından oynandığı için İngiliz bilardosu olarak tanınmaktadır”  dedi..

Karabük 3 bant Bilardo turnuvasında sıralama ise şu şekilde oldu 

  1. Sadık Küçükzoroğlu
  2. Doğukan Çorbacı
  3. Ertuğrul Bodur 

 

 

Web Tasarım & SEO: Best4SEO