Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Köse “Hayır” Memleket meselesidir

    Köse “Kırmadan,

 

 

Köse “Kırmadan, dökmeden, ideolojik tartışmalara girmeden, meseleyi ‘sen, ben kavgası’na çekmeden yapacağımız bir ‘hayır’ kampanyası ile bu gidişatı tersine çevireceğiz.”

 

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı  Fatma Köse Karabük il başkanlığında kadın kolları ile yaptığı toplantı sonrası  yaptığı basın açıklamasında,  “Türkiye’nin Anayasa değişikliği adı altında hükümdar yetkilerine sahiplenme planlanıyor  bunun  adı  Cumhurbaşkanı sıfatı altında,  bütün güçleri elinde bulunduran tek kişinin iktidarıdır, onun için hayır diyoruz ” dedi.

 

Köse partisinin il başkanlığı toplantı odasında yaptığı açıklamada şöyle dedi; “Anayasa’lar toplumsal uzlaşma ve mutabakat metinleridir. Ancak bugün oldu bittiğe getirilerek önümüze konan Anayasa’nın demokratik meşrutiyeti yok. Hiçbir anayasal kurumun ve halkımızın görüşü alınmaksızın yapılmak istenen anayasa değişikliği, halkımızın bir talebi olarak ortaya çıkmamıştır. Dolayısıyla Türk toplumu bu süreç içerisinde daha fazla kutuplaştırılmaktadır. Böyle bir metnin teklif edilmesi bile bizim aklımızın, vicdanımızın yok sayılmasıdır. Bu süreç  ayağa kalkma zamanıdır, çünkü gerçekten ikinci kez bir kurtuluş mücadelesi veriyoruz. Halkımız bu sistemin doğru bir sistem olmadığını gördü.. zira Dünya da böylesi sistem yoktur ve sistemin kendisi sakattır. Bütün yetkiler bir kişiye verilemez. Hep bir ağızdan haykırma zamanı. Her şeye ‘dur’ diyebilmenin en güzel, en çağdaş anlatımı aslında sandığa gidip gereğini yapma zamanı.Hayır deme zamanı. Cumhuriyetimize, demokrasimize, ülkemizin geleceğine sahip çıkmanın onuru ve en doğal hakkımız olan direnme hakkımız için ‘hayır’ dememiz gerekiyor. Kırmadan, dökmeden, ideolojik tartışmalara girmeden, meseleyi ‘sen, ben kavgası’na çekmeden yapacağımız bir ‘hayır’ kampanyası ile bu gidişatı tersine çevireceğiz. Herkesin huzur içinde yaşayacağı, kimsenin kimseye üstünlük taslamayacağı yeni bir Anayasa yazabiliriz. Ülkesini seven, bayrağını seven, adını ve kimliğini nasıl tanımlarsa tanımlasın, hangi partiyi tutarsa tutsun, hiç ayrım yapmadan, hep birlikte ‘bir yürek’ olarak mücadele edeceğiz ve Hayır diyerek ülkemizi bu çıkmazdan çıkartacağız”

Web Tasarım & SEO: Best4SEO