Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

BAKAN ÖZLÜ KARABÜK’TE

Bilim Sanayi ve Teknoloji

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr_Faruk_Ozlu Karabük’te bugün gerçekleştirdiği gezisinde katma değeri yüksek ürün ve teknoloji üretmek noktasında her zaman hükumet olarak hazır olduğumuzu dile getirdi..Geceyi Safranbolu ilçesinde geçiren Bakan Özlü, ilk olarak Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’yi ziyaret etti. Belediye önünde bandoyla karşılanan Özlü, Belediye ile Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) arasında arazi devrine ilişkin hazırlanan protokol imzalanması törenine katıldı.

 

TCDD ARAZİLERİ PROTOKOLÜ İMZALANDI 

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Karabük Belediyesi ile TCDD arasında imzalanan arazi devir teslim törenine katılırken  AK Parti Merkez ilçe kongresine katılmak  için Karabük’e geldi..

Bakan Özlü, ilk olarak MHP’li Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’yi makamında ziyaret ederek Demir yolları tarafından devredilen proje ile ilgili bilgiler aldı.

Yapılacak anlaşma neticesinde şehir merkezi içinde kalan  TCDD’ye ait  yaklaşık 160 dönüm arazinin, Karabük Belediyesine devredildiğini ve bu alanda yer alan devlet demiryolları ünitelerinin de şehir dışına taşınacağını ifade eden Başkan Vergili, “Bu alanda yeni bir mahalle ortaya çıkartacak, bir nevi kentsel dönüşüm yapacağız” dedi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü yaptığı açıklamada, “Anadolu’nun neresine gidersek gidelim, şehir merkezinde kalmış ya bir sanayi sitesi var ya da kamuya ait bir arazi var, bu proje son derece önemli, Karabük’ü ikiye bölen bir araziyle şimdi Karabük’ü birleştiriyoruz. Karabük’e yeni bir teknopark kazandırıyoruz, bunun için bakanlığın tüm desteğini aktaracağız.” dedi

Konuşmaların ardından Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili ve TCDD Genel Müdürü İsa Apaydın arasında devir teslim protokolü imzalanırken;  Protokole; Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Vali Kemal Çeber ve Milletvekilleri Mehmet Ali Şahin ve Prof. Dr. Burhanettin Uysal da şeref konuğu olarak imza koydu.

 

 

KTSO Yemeğinde İhtisas Organize Sanayi İçin Konuştu 

Özlü, daha sonra Büyük Kulüpte düzenlenen Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) üyeleri ile iş adamlarının katıldığı istişare toplantısına geçti.

Burada yaptığı konuşmada Karabük’e verdikleri sözleri yerine getirdiklerini anlatan Özlü, “Kaliteli, nitelikli yatırımcıların bulunması adına sizlerden destek istiyoruz. Eskipazar İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’ne yatırımcılar gerekiyor. Karabük’te bu sanayi kültürü var ve bu zor olamayacak. Teknopark kurduk. Buradan söz veriyorum yer belirli olunca inşaatın hızlıca bitmesi için Bakanlık olarak hibe desteği yapacağız. Yenice Mobilya Orman Ürünleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Projesi’ni hayata geçireceğiz. Bunu da kısa sürede yapacağız. Şu an 45’e yakın talep var. Bu talepler son derece önemli. Organize Sanayi Bölgesi kurmak önemli ama daha önemlisi iyi yatırımcı bulmak. Bu konuda sizlerden destek isteyeceğiz.” ifadelerinde bulundu

Yemekte açılış konuşması yapan KTSO Başkanı Tuncay Özcan’da ” Bugün burada 1937 yılından beri gururla taşıdığımız sanayi nişanımıza yenilerini eklemek ve daha güçlü bir Karabük inşa etmek için toplanmış bulunmaktayız.Karabük Ticaret ve Sanayi Odası olarak en büyük amacımız ve idealimiz Karabük’te nitelikli bir endüstri oluşturmaktır. Ancak bu sayede gelecekte yerimizi alabilir, Karabük’ün atıl kapasitesi tam kapasiteye dönüştürebiliriz. Ancak bu sayede Karabük’te, yeni iş olanakları ve istihdam yaratılabilir, Karabük’ün ihracatını artırabiliriz. Filyos Liman Projesinden ülke ölçeğinde istifade edebilmemizin en önemli koşulu, şüphesiz onun hinterlandını; nitelikli, rekabet gücü yüksek ve teknoloji yoğun bir sanayi ile desteklemekten geçmektedir. Sayın Bakanım, Filyos Liman Projesi’nde hız kazanmak için altyapı çalışmalarına ilaveten üst yapı ihale çalışmaları da hızlandırılmalıdır.Eskipazar Metal ve Metal Ürünleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi, Teknopark ve yeni projemiz Yenice Orman ve Orman Ürünleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Projesi ile Karabük’ün hem rekabet gücü hem de zihinsel sermayesi kuvvetlenecektir.”  dedi.

 

Bakan Özlü’ye Doğum Günü Sürprizi

Konuşmasını tamamlayan Özlü’ye, kürsüden inmek üzereyken sürpriz doğum günü yapıldı. 55 yaşına giren Özlü, üzerinde “Nice Yıllara Bakanımız” yazılı doğum günü pastasını keserken Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tuncay Özcan ve Meclis Başkanı Timurçin Saylar da Bakan Özlü’ye, resminin bulunduğu yağlı boya tablosu hediye ettiler..

Bakan Özlü, daha sonra partisinin Karabük Merkez İlçe Kongresi’ne katılmak üzere Vali Nafiz Kayalı Gençlik Merkezi Salonu’na geçti. Bakan Özlü burada da, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, AK Parti Karabük Milletvekili Burhanettin Uysal ve partililer tarafından, ‘Herkesinki abi, bizimkisi harbi, bölgemizin bakanı, iyi ki doğdun Faruk abi’ yazılı pankartla karşılandı

 

 

 

Web Tasarım & SEO: Best4SEO