Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Vali Çeber; “kitap kokusunu ben çok önemsiyorum,”

  Safranbolu Kaymakamlığı Proje

 

Safranbolu Kaymakamlığı Proje Koordinasyon Birimi tarafından hazırlanan ve Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğünün destekleriyle hayata geçirilen “Öğrenciler Z Kütüphane İle Tanışıyor” projesi kapsamında İMKB Güzel Sanatlar Lisesinde oluşturulan Zenginleştirilmiş Kütüphane (Z Kütüphane)düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Törene Vali Kemal Çeber’in yanı sıra Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkan V. Dr. Fatih Ürkmezer, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Köse, ilçe protokolü, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşan ve Güzel Sanatlar Lisesinde olmaktan keyif aldığını ifade eden Vali Kemal Çeber, “Ben her Güzel Sanatlar Lisesi ziyaretimden sonra hep mutlu ayrılmışımdır, içinde sanat kelimesi geçer. Sanatın olduğu her yerde de mutlaka güzellikler vardır. Programlarınıza henüz iştirak edemedim ama verdiğiniz konserlerin, müzik programlarının çok keyifle takip edildiğini biliyorum. Ben eğitime çok bütüncül olarak bakmayı tercih eden bir idareciyim. Hepinizin bildiği gibi eğitim, birkaç sacayağından, bileşenden oluşuyor. Bir tarafını eksik bırakırsanız çok da başarılı sonuçlara ulaşmanız mümkün değil. Daha önce de ifade etmiştim çocuk evde kahvaltısını düzgün yaparak çıkmadığı zaman iyi bir öğrenci olma şansı azdır veya evinde keyifli, mutlu, huzurlu bir çalışma ortamı sunamazsanız okul ne kadar iyi olursa olsun bir taraf eksik kalır. Eğitim ve insan yetiştirme konusu dediğimiz zaman birçok bileşeni birden hareket ettirmeliyiz, hepsini birden çalışmamız lazım. Kuşkusuz bunun en önemli yeri, merkezi, odağı okullarımızdır. Okullardaki sorumluluğumuzu ve imkânları en üst düzeye çıkartmamız gerekiyor. O anlamda da devletimizin çok önemli işler yaptığı kanaatindeyim. Özellikle şuan aramızdaki 40 lı yaşlardaki kesim beni daha iyi anlayacaktır, nerelerden nerelere geldik. Binalarımızın, laboratuvarlarımız, imkânlarımız nerelerden nerelere geldi ama yeterli değil. Kaymakam Beyin bu iş için Ankara’da ne kadar koşturduğunu ben çok iyi biliyorum. Z Kütüphane’nin de bunun çok önemli bir adımı olduğunu düşünüyorum. Sevgili gençler kitap kokusunu ben çok önemsiyorum, rahmetle yad etmiş olalım daha dün Hakk’a uğurladığımız Hikmet Hanım en son ziyaretimde 96 yaşına rağmen cam büyüteci ile kitap okurdu. Ben dinlenmek için evrak arasında kitap okurum, her gün sabah veya akşam en az 30-40 sayfa kitap okurum. Sizlere de en az bu kadar okuyun demiyorum ama mutlaka okuyun, dağarcığınız genişler. Sosyal medya, bilgisayar bunlardan geri kalmayım ama bunlardan kaçış yok ama kitapları bunların arasında boğup yok etmeyelim, kitap kokusunu mutlaka alalım. Dijital materyalden okumak ile kitaptan okumak arasında gerçekten çok fark var. Okumayı asla bırakmamanızı tavsiye ediyorum, okuduğumuz hiçbir şey boşa gitmiyor, günün birinde bize avantaj olarak karşımıza çıkıyor. Bu duygularla eğitimin her alanında ve Z Kütüphanede emeği geçen başta çok koşturduğunu bildiğim Kaymakam Beyi ve emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. “diye konuştu.

Safranbolu İMKB Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin seslendirdiği şarkıların ardından Z Kütüphane’nin kurdelesi Vali Kemal Çeber ve protokol üyeleri tarafından kesilerek hizmete açıldı. Z Kütüphane’yi gezerek Safranbolu Kaymakamı Fatih Ürkmezer ve Okul Müdürü Erol Doymuş’tan bilgiler alan Vali Çeber öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Web Tasarım & SEO: Best4SEO