Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

NİTELİKLİ EĞİTİM

                                                          2030 Yılında

                                                 

        2030 Yılında dünya çocuklarının yüzde 63’lük kısmı düşük ve aşağı-orta gelirli ülkelerde yaşıyor olacak. Bu yüzden de Birleşmiş Milletler, belirlediği 17 sürdürülebilir kalkınma hedefi arasında 4.üncü madde de “ Nitelikli Eğitim-Eğitimde fırsat eşitliği, herkese kaliteli eğitim hakkı diyor.

       Öncelikle hatırlatma da yarar var.2015 yılında New York’ta gerçekleştirilen Birleşmiş Milletler sürdürülebilir Kalkınma zirvesinde,193 ülkenin imzası ile kabul edilen “2030 sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerinin” herkesi kapsayan ve herkese eşit derecede kaliteli eğitim sağlamak ve herkese yaşam boyu eğitim imkânı tanımak gerekir, Maddesi gereği Nitelikli eğitim öncelikle desteklenmelidir.

       UNİCEF de bu doğrultuda dünyanın farklı ülkelerinde eğimde fırsat eşitliğini sağlamak ve 2030 hedeflerine ulaşmak için çalışıyor. UNICEF bu amaçla 2019 yılında ülkelerdeki temel verileri inceleyerek geniş kapsamlı bir eğitim raporu hazırladı.

      UNICEF 2023-2030 arası hedefleri:

   1-Çocuklar için yoksulluğu bitirme

   2- Çocuklar için sağlık ve mutluluk

   3- Çocuklar için kaliteli eğitim

    4-Çocuklar için cinsiyet eşitliği

    5- Çocuklar için temiz su ve sağlık önlemleri

    6-Çocuklar için uygun temiz enerji

    7-Çocuklar için insana yakışır iş ve ekonomik büyüme

    8- Sorumlu Tüketim ve Üretim

    9-Çocuklar için barış, güçlü kurumlar

   10-Çocuklar için olan hedeflere ortaklık.

Ülkemizin Milli Eğitim Bakanlığı’da UNICEF’in desteklediği projeleri dikkate alarak, Nitelikli Eğitim için herkese eşit fırsat tanımalıdır.

   Bu arada; Okullarımız 11 Eylül 2023’de açılacak. Çocuklar bu üç aylık tatili nasıl geçirecek, tatilde ne yapacaklar, okullarımız bunun için hazırlık yaptılar mı?

Çocuklarımızın büyük bir bölümü tatilde öğrenme kaybı yaşıyor. Bu tatillerin süresini azaltmak gerekiyor. Okullarımızın açık olduğu gün sayısını artırmak MEB nın görevleri arasında olmalıdır..

Çocuklara evde eğitim kaynağı sunmak, mahallede, spor, sanat ve bilim yapılacak alanlar açamayacaksak, üç aylık tatil “ ÖĞRENME KAYBI “na yol açıyor.