Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü (MAPEG) , Batı Karadeniz’de Karabük -Bartın ve Kastamonu illerinde 36 noktada yaklaşık 500.000 dekar araziyi maden sahası olarak ihale sürecine aldı.
MAPEG’in 27 Şubat ve 3 Mart 2025 tarihlerinde web sitesinde duyurduğu ihalelerin, 14-28 Nisan 2025 tarihleri arasında gerçekleştirileceği bildirildiği haber sonrası bölgede tepkilerde yapılmaya başlanıldı.

Türkiye’nin en yoğun ormanlık alanı ve doğal güzelliklerine sahip olan Karabük ve Batı Karadeniz bölgesinde, ağaçların, su kaynaklarının ve kültürel mirasların büyük tehdit altına alınacak olması, ekosistemin telafisi mümkün olmayacak şekilde zarar göreceği iddiaları gündemde.
Konuya yakın kaynaklar, madencilik faaliyetlerinin zehirli kimyasal atıkları ile sürdürülüyor olması İnsanlarda tedirginlik yaratıyor bu konuda daha akılcı ve detaylı bilgiler verilmeli değerlendirmeleri yapıyorlar
