Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Unutmayacağız..!!

  Biri Gazeteci, Biri

 

Biri Gazeteci, Biri Emniyet Müdürü, İkisi de O Gün Aynı Terör Örgütlerinden Bahsetmişler ve Ülkenin Geleceğinden Endişe Duymuşlardı..

 

Usta gazetecinin ölümünün üzerinden 24 yıl geçti. Usta gazeteci bugün düzenlenecek törenlerle anılacak. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da Uğur Mumcu’nun ölümünün 24. yılı dolayısıyla Mumcu’nun eşi Güldal Mumcu’yu evinde ziyaret edecek, Uğur Mumcu Sokağı’nda düzenlenecek törene katıldı.

 

Türkiye basın tarihinin en iddialı ve en üretken gazetecilerinden Uğur Mumcu, 24 yıl önce bugün, bir pazar günü, bir hasta ziyareti için çıktığı evinin önündeki otomobiline konan bombayla katledidi. Mumcu’nun 51 yaşındayken katledildiği saldırıda tetikçi olarak kullanılan isimlerin bazıları yakalandı, yargılandı, mahkûm edildi, ancak cinayetin arkasında hangi güçlerin bulunduğu bugüne kadar bütün boyutlarıyla aydınlatılamadı

Bugün yine Ali Gaffar Okkan,  Diyarbakır Emniyet Müdürü görevindeyken suikaste uğrayarak şehit oluşunun 16.yılı.

24 Ocak 2001 günü saat 17:40 sularınada Valilik Binası’na makam aracıyla giderken, kimliği belirsiz kişiler tarafından pusuya düşürüldü ve açılan ateş sonucu olay yerinde şehit oldu.

Cinayet günümüzde de halen çözülememiş, ancak Hizbullah terör örgütü tarafından yapıldığına dair iddialar bulunmaktadır

Okkan Müdür içinde bugün bir çok merkezde anma törenleri gerçekleştirilecek.