Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Bakanlık “Öğrenci Barındırma Binaları” İçin Kararlı

    T.C. Milli

 

 

T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Devrim

niteliğinde kararlara imza atarak önce CAN

GÜVENLİĞİ dedi.

 

Bakanlık, Özel öğrenci yurtları, pansiyonları, öğrenci apartları ve öğrenci stüdyo dairelerine yönelik önemli düzenlemeler getirdi..

Milli Eğitim Bakanlığı, Özel Öğrenci Barınma Yönetmeliğin de özellikle Adana’da yaşan vahim olay sonrası çok radikal kararlar alındı.

Yönetmelik olarak hazırlanıp İllerde VALİLİKLERE ve Milli Eğitim Müdürlüklerine gönderilen yeni işleyişte Öğrenci Barındırma alanları olarak değerlendirilen, MEB bağlı Yurtlar, Pansiyon ve Stüdyo  daireler ile apartlar  bu statü içine alındılar..

Artık Milli Eğitim Bakanlığı dışında kimse RUHSAT veremeyecek ve bunun yanı sıra işletmeciler Lisan ( Yüksek Okul) mezunu olma şart aranacak.

Yangın merdiven standartları, Güvenlik, ve beton katsayısının 1.4 olma zorunluluğu ise tamamen can güvenliğine bağlı kalacak.

Konuyla ilgili olarak Bakanlıktan gelen talimatların bu sene uygulamaya alınacağı kaydedilirken MEB bağlı ve bugüne kadar denetim de olan Özel Yurtların eksikleri tespit edilirse 2019 a kadar giderilmesi istenecek.

Onun haricinde pansiyon,apart ve stüdyo daireler şartlara uymuyorsa öğrenci almayacaklarına dair taahhüt verirlerse kapanmayacak verip alanlar olursa büyük maddi-idari cezalara çarptırılacaklar ve kapanacak.

 

KARABÜK PANSİYONCULARI DA SÜRE İSTİYOR (!)

 

Öte yandan MEB bağlı ve bugüne kadar yangın-deprem yönetmeliklerine uyan ve yine MEB müfettişlerince denetim altında olan Yurtların çok eksiği olmadığı için ve yeni yönetmelikle istenen şartları tamamlamak üzere 2019 a kadar verilen ek süreden Pansiyon ve stüdyo daire  işletmecileri de yararlanmak istiyor.

 

Ancak, MEB yetkilileri bu durumun mümkün olmadığı yönetmeliği yasallaştığını ve özellikle Can Güvenliği konusunda deprem katsayısı için aranan 1.4 oranının kesinlikle aranacağını bunun yanı sıra içkili mekanlar, pansiyon altında başka işletmelere ait Cafe, Market,Fırın vb yerlerin olması halinde ise  ruhsatların iptal edileceğini  belirtiyorlar.

 

Konu Hakkında Karabük Valiliği de bir dizi çalışma başlatacağını ve Bakanlığın özellikle Can Güvenliği ile ilgili hükümlerin olmazsa olmaz maddeleri kapsadığından, kaçak işletmelere izin verilmeden gerekenin yapılacağını belirtiyor.