Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İhraçlar için son KHK…

  OHAL bitmeden kapsamlı

 

OHAL bitmeden kapsamlı bir KHK çıkarılacak. Son KHK ile TSK, Emniyet ve diğer devlet kurumlarından sayısı 10 bini aşan FETÖ ihraçlarının olacağı iddiaları gündemde.

 

OHAL’in 18 Temmuz’da sona erecek olmasından dolayı son bir KHK daha yayımlanacak.

Son KHK ile TSK, Emniyet ve diğer devlet kurumlarından sayısı 10 bini aşan FETÖ ihraçlarının olacağı öğrenilirken, OHAL dönemini kapsayan 2 yıl içinde 31 adet Kanun Hükmünde Kararname (KHK) çıkartıldı.

15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ’nün hain darbe girişimi sonrasında Olağan Üstü Hal (OHAL) yeniden Türkiye’nin gündemine girdi. 20 Temmuz 2016’da ilan edilen OHAL 7 kez uzatıldı. 18 Temmuz’da sona erecek olan OHAL’in bir kez daha uzatılması beklenmiyor.

İhraçların ön planda olduğu KHK’lar ile terörle mücadele noktasında da önemli adımlar atıldı.

Ankara’da ise bir süredir son bir KHK için çalışmalar yürütülüyor diyen konuya yakın kaynaklar,  Başbakan Binali Yıldırım da kısa süre önce tamamlanan son KHK’nın bugün yayımlanacağını ve terörle mücadeleye ilişkin önemli düzenlemelerin olacağını duyurdu.

Yeni KHK ile TSK ve Emniyet başta olmak üzere devletin diğer kurumlarından kapsamlı ihraçlar içereceği öğrenildi. Başta FETÖ olmak üzere terör örgütleriyle ilişiği tespit edilen binlerce kişi ihraç edilecek.

 

KENTLERDE SON DARBELER İNDİRİLECEK 

Öte yandan bugüne kadar teknik takip ve araştırmalar neticesinde saklanan, geri plan kalan yada kamuflaj olmaya çalışan hain FETÖ Fetullahçı yapılanma içinde ki tüm unsurlara kentlerde son darbeler indirilmeye hazırlanıyor. Emniyet ve kırsal da Jandarma son çalışmaları yaptıkları belirtiliyor.

Öte yandan Karabük Üniversitesinde öğrenim gördüğü dönemde, “liseli öğrencilerden sorumlu” örgüt üyesi olduğu iddiası ile   Karabük Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube (TEM) ekipleri, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında hakkında yakalama kararı çıkarılan M.E.G’yi (24) gözaltına alındı, Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheli, sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi.

Şüpheli, savcılık sorgusunun ardından çıkartıldığı mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla salıverildiği öğrenildi.