KARDEMİR A.Ş. Yönetim Kurulu, dört bağımsız yönetim kurulu isimlerini belirledi ve Sermaye Piyasası Kurulu’na (SPK) göndermesi sonrası isimlerin araştırılması başlandı
KARDEMİR Yönetiminin SPK’ya gönderdiği, kendi alanlarında uzman olan hukukçu, sanayici, mühendis, finansçı olarak belirlenen 4 ismin kamuoyunda takdirle karşılandığı görüldü
Geçtiğimiz günlerde KARDEMİR Genel Müdürü olarak anlaşma yapılan ve Çelik sektöründe uzman bir isim olan Necdet Utkanlar’ın isminin beğeni ile karşılanmasının ardından, önümüzdeki 3 yıl boyunca KARDEMİR A.Ş. Bağımsız Yönetim Kurulu Üyeliği yapması için SPK’ya gönderilen Mustafa Ünal, Mehmet Mescier, Mustafa Hatinoğlu ve Rüstem Hacırüstemoğlu isimleri KARDEMİR hissedarları tarafından da beğenildiği ifade edildi
İŞTE O İSİMLER VE KISA TANITIMLARI
Mustafa Ünal; AK Parti Kurucu Kurul Üyesi, 23. Dönem AK Parti Karabük Milletvekili ve Uluslararası Hukuk dalında uzman bir avukat. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yakın bir isim olduğu her zaman ifade edilmekteydi. Ünal’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile istediği zaman görüşme sağlayabilen bir kişi olduğu bilinmekte.
Mehmet Mescier; Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanlığını yaklaşık üç yıldır sürdüren Mehmet Mescier, MESCİER D.Ç. Şirketinin de sahiplerinden ve yöneticisi. Karabük ekonomik çevrelerinin genç dinamik ve başarılı bulduğu bir sanayici..
Mustafa Hatinoğlu; 1981-1993 Yılları arasında Karabük Demir Çelik İşletmeleri, Tevsiat ve Montaj Müdürlüğünde BaşMühendislik, Pendik Tersanesi Şantiye Şefliği yapan ve fabrikalar kuran fabrika ünvanını DÇİ ne kazandıran Montaj Müdürlüğünün ana kumanda isimlerindendi.
1993-2000 yıllarında Pendik Tersanesi ve Ağır Tesisler Müdürlüğünde Koordinasyon Başmühendisi olarak başarılı hizmetlere imza atan Hatinoğlu, 2000-2003 yılları arası Türkiye Gemi Sanayi Genel Müdürlü ve Türkiye Denizcilik İşletmeleri Genel Müdürlüğünde Başmühendis olarak çalıştı.
Marmaray Tüp Geçit Projesinde Şantiye Müdürü, Osman Gazi Köprüsü yapımında İmalat ve Montaj Genel Koordinatörlüğü yapan Hatinoğlu, son olarak 1915 Çanakkale Boğaz Köprüsünde İmalat Müdürlüğü görevini yapmaktaydı.
Hatinoğlu, 1915 Çanakkale köprüsünde olduğu gibi görev aldığı birçok projelerde KARÇEL AŞ’yi tercih ederek dikkatleri üzerine toplamış isim
“TDÇİ Den burs alarak Mühendis oldum çok borcum var bu fabrikalara diyerek” açıklamalarda bulunan Hatinoğlu’da Karabük’e çok yakın bir isim.
İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliğinde lisansını, İngiltere University of SUSSEX’de Endüstri Mühendisliği üzerine master yapan Mustafa Hatinoğlu evli ve iki çocuk babası.
Rüstem Hacırüstemoğlu; 1978 Boğaziçi Üniversitesi Yüksek Lisansını (MBA) ardından Doç. Dr. ve Prof. Dr. unvanlarını alarak İlk akademik kariyerine başladığı Marmara Üniversitesinin İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde 5 yıl Dekan Yardımcılığı görevinde bulunan ender isimlerden.
2002 yılından itibaren Galatasaray Üniversitesi İİB Fakültesinde göreve başlayan Hacırüstemoğlu, 2004-2006 yılları arasında Boğaziçi Üniversitesinde Cost Accounting derslerini verdi.
Maliyet Muhasebesi, Yönetim Muhasebesi, Maliyet Yönetimi, Enflasyon Muhasebesi, Finansal Bilgiler, Muhasebe Denetimi, Uluslararası Finansal Raporlama konularında 20’ye yakın kitabı yayınlanan Hacırüstemoğlu’nun ayrıca yukarıdaki konularla ilgili çok sayıda makale ve tebliğ vardır.
Hacırüstemoğlu, T.C Ulaştırma Bakanlığı’nda 5 yıl Bakanlık Danışmanlığı, ayrıca 5 yıl süreyle T.C Maliye Bakanlığı ve TÜRMOB‘da Yeminli Mali Müşavirlik, Serbest Muhasebesi Mali Müşavirlik sınav komisyon üyeliği, TC Maliye Bakanlığında Enflasyon Muhasebesi taslağı hazırlama komisyon üyeliği, TMSK (Türkiye Muhasebe Standartları Kurumu), Halen KGK (Kamu Gözetimi Kurumu), Türkiye Muhasebe ve Denetim Standartları Kurul Üyeliği yapmıştır.
Hacırüstemoğlu 2017 tarihinden itibaren T.C Maliye Bakanlığı Yeminli Mali Müşavirlik, Serbest Muhasebesi Mali Müşavirlik Komisyon üyeliğine atandığı bilinmekte