Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Dolandırıcılar Yine Azıttı..

       

 

 

 

 

Dolandırıcılar 2015’te Türkiye’de 48 milyon liralık hasılat elde ederken bu rakamı her yıl büyütmeyi hedefledi adeta.,!..  Telefon, çek senet, kredi yapılandırma, hediye kazanma, oto satış, sigorta borcu, bankadan arıyoruz, Vs…..

 

Yetkililer Uyarıyor  “1 dakika içinde telefonu

kapatmazsanız tuzağa düşersiniz!”

 

Türkiye’de binlerce kişi dolandırıcıların ağına düşüyor..  Yetkililerin sık sık uyarılarına rağmen sabit yada GMS numaralarından ama sigorta borcunuz var ama bankadan arıyoruz diyerek dolandırılan vatandaşların bir çoğu da dolandırıldıklarının farkına varmıyorlar..Dolandırılanların arasında üniversite profesörleri de var, ev hanımları da…

 

Dolandırıcıların kullandığı yöntemler ise “şeytanın bile aklına gelmeyecek” tarzda.

İşte akıl almaz dolandırıcılık yöntemleri…

 

Genelde, telefon açıyorlar ve güçlü ses tonları ile adeta hipnoz ediyorlar bu anlamda çok profesyoneller diyen Emniyet yetkilileri o dakikadan sonra tüm senaryoya bağlı kalıyorsunuz. onun için 1 dk fazla konuşmamaya özen gösterin diyorlar.

 

Hukuk bilgileri iyi, öyle terimler kullanıyorlar ki, gerçekten bir savcı ya da polis ile görüştüğünüze inana biliyorsunuz

Bir call center kuruyorlar diyerek dolandırıcıların yöntemleri hakkında bilgiler veren uzmanlar, “tüm mali bilgilerinizi size telefonda söylüyorlar.. İnandırıcı olmak için her yolu deniyorlar ve  suçlu profili ikna edidiyse bu konu da kabiliyete sahipse çok kolay bir şekilde kandırabiliyor.  Mağduriyet sonrası farkındalık olduğundan ötürü teşebbüs sırasında görebilmek zor. Vatandaşın uyanık olması ve hukuki işlemleri iyi bilmesi gerekiyor.” diyorlar

 

Zengin de fakir de maruz kalabiliyor dolandırıcılığa herhangi bir yaş, cinsiyet ve eğitimle seviyesiyle ilgili değil uyarısı yapan uzmanlar ” Yaşlılar birinci sıradaki hedef. Dolandırıcılar eskiden mobil telefondan arardı, şimdi ev telefonlarına yoğunlaşıyorlar, gündüzleri evde yaşlılar bulunduğu için. Daha sonra ilgili kişinin dışarı çıkmasını istiyorlar ya da kapıya kurye ile adam gönderip 3 liralık malı 100 liraya satıyorlar. Oto dolandırıcılığı çetesi ise  araçlarını satmak için internete ilan veren kişileri hedef alıyor. Bağlantıya geçilen kişi çetenin 15 günlüğüne açtığı, içinde sekreter ve birkaç yeni arabanın da bulunduğu “naylon galeriye” çağrılarak güven telkin ediliyor. Cuma gününü seçen çete kapanmasına yakın notere gidiyorlar. Satış yapıldıktan sonra ödemenin havale ile yapılacağı söyleniyor ve satıcıya bilgisayarda banka havale ekranı gösteriliyor. Çete “Ödemeyi yaptık, pazartesi para hesabınıza düşer” diyerek vatandaşı rahatlatıyor ve huzur içinde evine gönderiyorlar… Telefonda kontör dolandırıcılığında Ambiyans oluşturulmak adına vatandaşın, terör örgütleriyle bağlantılı olduğu, kendi kimlik bilgileriyle şirketler kurulduğu gibi pek çok şey telkinler ve tehditlerle panik duygusu yerleştirerek iş yürütülüyor.” şeklinde bilgiler veriyorlar

 

Yetkili birimlerin en önemli uyarısı ise, ” Telefonunuz çalıyor, 155 yazıyor! polis diye açtığınız telefonda dolandırıcı ile konuşuyorsunuz… Bu nedenle güven duymadığı hiçbir numaraya karşı kimlik ve kredi kartı bilginizi paylaşmayın” şekline..

 

Call-center’dan arayan birisi sizi aradı ve bütün bilgilerinizi istedi. Sakın vermeyin şeklinde uyarı yapan Emniyet birim uzmanları;   “Sağlık sigortası”, “kredi dosya masrafı”, “hediye çeki kazandınız” gibi  yöntemler için birinde  kargolar vasıtasıyla, kapıdan satış yöntemiyle., size teslim edilen paketi veriyor bu arada siz 10 TL’lik malı 100 TL’ye alıyorsunuz! İkincisi ise sanal pos yöntemi. Kredi kartı bilgileriniz alınıyor ve yurt dışında belirli şirketler üzerinden sizin kartlarınız boşaltılıyor. Bir bakıyorsunuz Amerika’da Singapur’da harcamalar yapmışsınız!” diyerek vatandaşların uyanık olmasını telkin ediyorlar.

 

Web Tasarım & SEO: Best4SEO